به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، در این نمایشگاه که با بازدید جمعی از مسئولان استان کرمان و حضور متخصصان این عرصه همراه بود، مدیران و کارشناسان بخشهای مختلف گروه فولاد مبارکه در پنلهای تخصصی تجارب و دستاوردهای خود را به اشتراک گذاشتند. ماحصل مهمترین رخدادهای این نمایشگاه در ادامه آمده است.
محمدعلی طالبی، استاندار کرمان در بازدید از غرفه فولاد مبارکه:
حضور فولاد مبارکه در هر نقطه کشور منشأ توسعه و آبادانی است
حضور فولاد مبارکه در هر نقطه کشور منشأ توسعه و آبادانی است و ما هم از سرمایهگذاری فولاد مبارکه در استان کرمان استقبال میکنیم.
گروه فولاد مبارکه از بزرگترین شرکتهای صنعتی کشور است و مطمئناً حضور این شرکت در هر رویدادی ازجمله نمایشگاه فعالیتهای معدنی مغتنم است. راهبرد ما در استان کرمان حضور سرمایهگذاران تکمیلکننده چرخه تولیدات معدنی در استان است و هر شرکتی ازجمله فولاد مبارکه که به ایجاد واحدهای فراوری و تکمیل زنجیره تولید در استان کرمان کمک کند، قطعاً با استقبال ما مواجه خواهد شد.
ما معادن بسیار خوبی در استان کرمان داریم و توسعه جنوب کرمان یکی از اولویتهای اصلی و اساسی ماست. فولاد مبارکه شرکتی فرااستانی است و سرمایهگذاریهای زیادی در استانهای مختلف کشور داشته و در بسیاری از بنگاههای اقتصادی بزرگ و خوشنام کشور شریک است؛ بنابراین در توسعه بسیاری از مناطق کشور نقشآفرین بوده است.
شهباز حسنپور، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه فولاد مبارکه و در جمع خبرنگاران:
فولاد مبارکه در حوزه نوآوری و خلاقیت در منطقه و آسیا حرف برای گفتن دارد
نوآوری، ابتکار و خلاقیت همواره در دستور کار شرکت فولاد مبارکه بوده و این شرکت نهتنها در کشور، بلکه در منطقه و آسیا حرف برای گفتن دارد.
ما بهدنبال تعامل سازنده با فولاد مبارکه هستیم تا در کنار شرکتهای بزرگ و صنعتی معدنی استان کرمان از ظرفیتهای این مجموعه استفاده کنیم. بهشت معادن کشور کرمان است و فولاد مبارکه در گذشته و حال تعامل سازندهای با استان کرمان داشته و امیدواریم این تعامل توسعه یابد.
امیر حسنزاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان در بازدید از غرفه فولاد مبارکه:
نگاه ملی فولاد مبارکه در صنعت فولاد کشور قابلتقدیر است
حضور فولاد مبارکه در این نمایشگاه بیانگر نگاه ملی این شرکت و اعتباری برای ماست. ما در کشور به نگاه ملی نیاز داریم و شرکتهایی مانند فولاد مبارکه، گلگهر سیرجان، گهرزمین و دیگر شرکتهای بزرگ فولادی باید همچون شرکتهای بزرگ دنیا در بازارهای بینالمللی، با همبستگی دست به اقدامات بزرگ بزنند. شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی میتوانند با همبستگی یک کنسرسیوم بینالمللی ایجاد کنند و در خارج از کشور همکاری داشته باشند.
استان کرمان دارای ذخایر خوب معدنی است که هنوز اکتشاف نشده و این امر نیاز به کلان دارد. شرکتی مانند فولاد مبارکه میتواند در این زمینه ورود کند و به تأمین نیازهای پاییندستی و قطعهسازی در استان کمک کند. در نهایت، این حضور و فعالیتها نشاندهنده عزم فولاد مبارکه برای پیگیری مدل اقتصادی و ملی در صنعت فولاد کشور است.
مصطفی فقری، مدیر استخراج مواد معدنی شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «هماندیشی در تأمین پایدار مواد اولیه معدنی»:
۳۳ همت خرید فولاد مبارکه از استان کرمان انجام میشود
استان اصفهان یکی از اصلیترین استانهای کشور در زمینه تأمین مواد اولیه تولید فولاد کشور است.
اولین حلقه تولید فولاد، معدن و سنگآهن است و چالش مواد اولیه از حداقل ۱۵ سال گذشته در فولاد مبارکه احساس شد و این شرکت با سرمایهگذاری در شرکتهای معدنی مانند گلگهر سیرجان و چادرملوی یزد، بخشی از نیاز خود را تأمین کرده است. بهطورکلی سرمایهگذاری در بخش معدن از سال ۹۹ بهصورت جدی آغاز شده و ساختارهای جدیدی برای اکتشاف، استخراج و فناوری ایجاد شده است. خرید شرکت صنعتی معدنی اُپال در خراسان رضوی از آخرین اقدامات فولاد مبارکه در این زمینه است.
در این زمینه، سرمایهگذاریهایی در کرمان، یزد و خراسان جنوبی در حال انجام است و نزدیکی این استانها به یکدیگر میتواند چالشهای حملونقل مواد اولیه را کاهش دهد.
۳۳ همت از خریدهای فولاد مبارکه از استان کرمان انجام میشود. این خریدها شامل مواد اولیه، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و همچنین قطعات و تجهیزات است. تعامل با استان کرمان به دلیل موقعیت استراتژیک و نزدیکی به استان اصفهان اجتنابناپذیر است؛ ضمن اینکه پروژه جدید انتقال آب دریای عمان به اصفهان نیز از این استان میگذرد و ازاینرو توسعه سرمایهگذاری فولاد مبارکه در کرمان در دستور کار است.
بهنام فرهمند، کارشناس ارزیابی و اکتشاف معادن شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد
توجه ویژه به اکتشاف معادن؛ نیاز ضروری فولاد مبارکه
اکتشاف معادن بهعنوان حلقه اول تأمین مواد اولیه در شرکت فولاد مبارکه از اهمیت خاصی برخوردار است و باید بهعنوان سرمایهگذاری مورد توجه قرار گیرد.در اکتشاف با چالشهای متعددی ازجمله تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته، دسترسی به محدودهها و چالشهای حکمرانی مرتبط با قوانین اکتشاف معادن مواجهیم. همچنین مشکلات مربوط به دسترسی به برخی مناطق کشور از دیگر چالشهای موجود در این زمینه است. بسیاری از این مناطق فاقد آب هستند؛ علاوه بر این، در حوزه تکنولوژی نیز با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجهیم.
اکتشاف معادن در استان کرمان نیازمند همت ملی است و باید به بهترین نحو از این منابع استفاده کنیم. امیدواریم حمایتهای لازم از این شرکت در زمینه اکتشاف معادن صورت گیرد. ضمن اینکه ورود سرمایهگذاران به این استان باید تسهیل شود. فولاد مبارکه بهعنوان یک برند معتبر در این زمینه، از نظر نیروی انسانی، تکنولوژی و ظرفیتهای مصرف، قابلیتهای قابلتوجهی دارد.
محمد سلطانی، کارشناس فناوری و نوآوری شرکت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه در پنل تخصصی «تأمین پایدار کنسانتره آهن صنعت فولاد»:
بررسی راهکارهای نوین برای تأمین مواد اولیه و توسعه فناوری در این صنعت
فناوریها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول فناوریهایی است که کارهایی را که انجام میشود هموارتر میکند و دسته دوم فناوریهایی است که خط جدیدی در منابع اولیه باز میکنند. این خط جدید که راهاندازی میشود، نقطه تمرکز MStid است.
توسعه تکنولوژی در شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در حوزههای مختلف در حال عملیاتی شدن است. ما برای وارد کردن فناوری و ایجاد خط جدید تأمین مواد اولیه، بهعنوان مثال منابع کمعیار هماتیتی، در حوزه مواد اولیه فولاد مبارکه جایگاه پیدا کردهایم.
بخشی از ضایعات خطوط فولاد مبارکه را بهگونهای فراوری کردیم که امکان بازگشت به خط تولید را دارند. برای رسیدن به فناوری، بسته به اینکه این فناوری در دنیا در چه مرحلهای باشد، به روشهای مختلفی نیاز است.
توسعه تکنولوژی را از مراحل آزمایشگاهی تا رسیدن به پایلوت پلنتهای نیمهصنعتی دنبال کردهایم
ما توسعه تکنولوژی را از مراحل آزمایشگاهی تا رسیدن به پایلوت پلنتهای نیمهصنعتی دنبال کردهایم و از سویی نیز به دنبال رسیدن به مرحله صنعتی شدن این تکنولوژیها هستیم. در راهکار دوم نیز مذاکره با صاحبان تکنولوژی در دنیا را در دستور کار قرار دادهایم تا انتقال تکنولوژی صورت گیرد.
ما برای اینکه گرفتار تحریمها نشویم، هر دو مسیر را با هم دنبال میکنیم، هم مسیر انتقال تکنولوژی و هم مسیر توسعه تکنولوژی. ما آماده مقابله با هرگونه مانعی برای وارد کردن تکنولوژی هستیم.
برای پایداری تأمین مواد اولیه و همچنین حفظ محیطزیست، با توجه به رویکرد جهانی در زمینه تولیدات صنعتی، باید سرمایهگذاری لازم مورد توجه قرار گیرد. ازاینرو، ما میتوانیم برای حل این مشکل، در شرکتهای کوچک سرمایهگذاری کنیم. جایگاهی که ما میتوانیم برای فناوری در نظر بگیریم این است که با استفاده از تکنولوژیهای قابل دستیابی، مسیرهای جدیدی برای تأمین مواد اولیه ایجاد کنیم و باطلههایی را که قبلاً وجود داشته نیز بهعنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار دهیم.
محمد آرامفرد، کارشناس تحقیق و توسعه شرکت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه:
راهاندازی صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، گامی بهسوی چابکسازی و دستیابی به فناوریهای نوین
صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به دلیل ماهیت خود، یعنی چابکسازی و همچنین سرمایهگذاریهایی که شرکت بزرگ جرئت انجام آن را ندارند، با سرعت بیشتری فعالیت میکند.
برای رسیدن به تکنولوژیهای مختلف، روشهای گوناگونی وجود دارد. علت این تنوع نیز به سطوح مختلف تکنولوژیهای موجود برمیگردد. تکنولوژیهایی که در خارج از کشور بهصورت صنعتی استفاده میشود و هنوز وارد کشور ما نشده، مسیرهای دسترسی متفاوتی دارند. در مقابل، تکنولوژیهایی که در دنیا هنوز جوان هستند و مراحل آزمایشگاهی را طی میکنند، نیازمند رویکردهای خاص خود هستند.
تکنولوژی منتظر ما نمیماند و روز به روز جلو میرود
تکنولوژیهای جاافتادهتری مانند SMR و RHF وجود دارند. وارد کردن تکنولوژی و دستیابی به فناوری آن با استفاده از مشاوران خارجی و راهاندازی پایلوتهای این تکنولوژیها، دو راهکار دستیابی به آخرین تکنولوژیهای روز دنیاست که در شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه دنبال میشود.
تکنولوژی منتظر ما نمیماند و روزبهروز جلو میرود. به همین دلیل نیاز است صرفاً دنبالکننده دیگران نباشیم، بلکه خودمان تولیدکننده تکنولوژی باشیم.تولید علم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و متولی آن نیز دانشگاههای ما هستند. برای دستیابی به فناوریهای TR پایینتر، به همکاری تنگاتنگ با دانشگاهها نیاز داریم.
در مسیر واردات تکنولوژی با مشکلاتی نظیر تحریمها مواجهیم؛ اما وقتی یک فناوری در مراحل ابتدایی وجود دارد و ما وارد آن میشویم، در واقع سدشکنی میکنیم؛ زیرا نیازی نیست از جای دیگری این تکنولوژی را وارد کنیم، بلکه ما نیز همگام با دیگران برای رسیدن به آن تکنولوژی در حال مطالعه و پژوهش هستیم. بهنوعی میتوان گفت که این امر تحریمها را خنثی میکند.
رسالت یک صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر حرکت در راستای استراتژی کلی شرکت مادر است
رسالت یک صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر حرکت در راستای استراتژی کلی شرکت مادر است و شرکت فولاد مبارکه بهعنوان شرکت مادر برای خود افقهایی دارد که برای رسیدن به آن از بازوهایی که ایجاد کرده استفاده میکند و شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه یکی از این بازوان برای توانمندسازی زیستبوم فناوری و نوآوری بهمنظور استفاده تجاری است.
شرکتهای دانشبنیان توانایی و انگیزه و چابکی بیشتری برای دستیابی به تکنولوژی دارند و بهصورت متمرکز هم کار میکنند و ما آنها را حمایت میکنیم. اگر بخواهیم هزینهها را کاهش دهیم و پایداری را تضمین کنیم، ناچاریم که به خلاقیت و نوآوری روی بیاوریم. این امر هم از طریق سرمایهگذاری و همکاری با شرکتهای دانشبنیان ممکن است و هم در سطوح بالاتر، دانشگاهها و مراکز تولید علم میتوانند کمککننده باشند. ما باید نگاه به آینده داشته باشیم و بدانیم که در ۱۰ سال آینده چه مشکلاتی گریبانگیر ما خواهد بود و سعی کنیم در روشهایی سرمایهگذاری کنیم که مشکلات آینده را برطرف سازد.
بهنام فرهمند، کارشناس ارزیابی و اکتشاف معادن، در پنل تخصصی «هماندیشی در تأمین پایدار مواد اولیه معدنی مورداستفاده در تولید فولاد – ۲»
تشدید مشکلات معدنکاری در کشور
شروع پروسه معدن کاری با اکتشاف است و هرچه اکتشاف دقیقتر و سریعتر انجام شود، برای استخراج و فراوری برنامهریزی بهتری خواهیم داشت. اکتشاف معادن نهتنها به تأمین مواد اولیه کمک میکند، بلکه میتواند به بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید نیز منجر شود.
استراتژی فولاد مبارکه سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف معادن است
فولاد مبارکه بهتبع نیازی که به منابع سنگآهن دارد، لازم است توجه ویژهای به اکتشافات داشته باشد تا بتواند مواد اولیه زنجیره را تأمین کند. معادن بزرگی که در حال حاضر داریم، حاصل تلاشهای دهههای گذشته است و استراتژی فولاد مبارکه سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف معادن است. امیدواریم با اکتشافاتی که انجام میشود، معادن بزرگتری داشته باشیم.
چالشهای معدنکاری مختص فولاد مبارکه نیست و ناشی از سیاستهای کلی در کشور است. با وجود زمینشناسی غنی کشور، معدنکاری باید در اشتغالزایی و تولید ناخالص ملی تأثیرگذار باشد، اما این اتفاق نیفتاده است.
در چند سال اخیر، مسائل و مشکلات ایجادشده در معدنکاری تشدید شده است. طرح تحول زمینشناسی در دست اقدام است که قرار شده منابع معدنی مجدداً شناسایی شود. فولاد مبارکه از اکتشاف تا سایر اقدامات حوزه معدنکاری را دنبال کرده و امیدواریم بتواند با همکاری و حمایت مسئولین، ظرفیتهای خود را به نمایش بگذارد.
به همکاری و همافزایی بین دولت، بخش خصوصی و دانشگاهها نیاز داریم
برای دستیابی به اهداف بلندمدت در حوزه معدنکاری، به همکاری و همافزایی بین دولت، بخش خصوصی و دانشگاهها نیاز داریم. این همکاری میتواند به شناسایی و بهرهبرداری بهینه از منابع معدنی کشور کمک کند و در نهایت به توسعه پایدار صنعت فولاد منجر شود.
علیرضا خودسیانی، مشاور زمینشناسی مدیریت اکتشاف شرکت فولاد مبارکه:
بومیسازی راهکار موفقیت در اکتشاف معدن در شرایط تحریمی است
چالشهای موجود در صنعت فولاد و اکتشاف معادن از مهمترین مشکلات موجود هستند و باید با برنامهریزیهای دقیق و مدون در شرایط تحریمهای ظالمانه به دنبال راهکارهای مؤثر باشیم.
ارتباط نزدیک صنعت و دانشگاه بهشدت نیاز است. این ارتباط میتواند به ما در حوزه اکتشاف معادن کمک شایانی کند و امکان استفاده از تکنولوژیهای بهروز دنیا را فراهم آورد. همچنین ضرورت استفاده از مهندسی معکوس در صنایع فلزی و تجهیزات از دیگر موارد مهم در این حوزه است و شرکت فولاد مبارکه میتواند از تجربیات موجود در این زمینه بهرهبرداری کند.
استفاده از دستگاههای مکانیزه حفاری بهروز از دیگر ضروریات است. دستگاههایی که قادر به انجام حفاریهای عمیق باشند در کشور ما بهشدت ضروریاند.
تحریمها در برابر امکانات و نخبگانی که داریم، هیچ هستند
تحریمها در برابر امکانات و نخبگانی که داریم، هیچ هستند و ما میتوانیم از مهندسی معکوس و بومیسازی بهعنوان راهکارهایی برای دور زدن تحریمها در صنعت فولاد و اکتشاف معادن استفاده کنیم.
با توجه به اینکه منابع معدنی سطحالارضی رو به اتمام است، باید راهکارها و برنامهریزیهای بلندمدتی برای دستیابی به مواد معدنی و کنسانتره فلزی داشته باشیم. ما در ابتدای مسیر هستیم و باید مشکلات را شناسایی کنیم و درصدد رفع آنها برآییم.
محسن فتاح پور، کارشناس مواد شرکت فولاد مبارکه:
فراوری منابع غیرمگنتیتی بهعنوان راهکاری برای رفع کمبود سنگآهن در کشور
در تأمین مواد اولیه، علاوه بر کمیت، کیفیت مواد نیز چالشی مهم است. افق و چشمانداز صنعت فولاد، تولید حدود ۵۵ میلیون تن فولاد میانی را هدفگذاری کرده است. این میزان فولاد نیاز به ۱۶۰ میلیون تن سنگآهن دارد. در حال حاضر، سالیانه بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تن سنگآهن در کشور استخراج میشود و ما با کمبود حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون تن سنگآهن روبهرو هستیم.
فراوری منابع غیرمگنتیتی راهکاری برای تأمین این کمبود است. فراوری و دستیابی به این منابع سختتر است، اما مبحث کیفیت محصول نهایی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. باید کنسانتره مواد اولیهای که تولید میشود قابلیت استفاده در صنایع فولادی را داشته باشد.
توجه به تکنولوژیهای موجود و بومیسازی آنها در این راستا از اهمیت خاصی برخوردار است. از طریق بنچمارک کردن تکنولوژیهای دنیا، میتوانیم تکنولوژیهای جدید را در کشور بومیسازی کنیم.
در حال حاضر فولاد مبارکه به دانش فنی منابع عیار نامتعارف دست یافته که بهصورت پایلوت و آزمایشگاهی اجرا خواهد شد. علاوه بر این، فولاد مبارکه به تکنولوژیها و فناوریهای خوب دیگری دست یافته که برخی از آنها برای اولین بار در کشور حاصل شده است. ضمن اینکه احداث کارخانههایی با تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه فراوری سنگآهن از دیگر برنامههای فولاد مبارکه است.
مهدی سیروس، مدیر بازاریابی و فروش کسبوکار سیستمهای اطلاعاتی ایریسا، در پنل تخصصی «سیستمهای اطلاعاتی جامع و یکپارچه با رویکرد تحول دیجیتال در صنعت فولاد»:
ارائه نسخه جدید سیستمهای ERP شرکت ایریسا با تمرکز بر تکنولوژیهای انقلاب صنعتی چهارم
مطابق با الگوها و متدلوژیهای استاندارد دنیا، برای حرکت در مسیر تحول دیجیتال و استفاده مناسب از ظرفیتهای فناوری لازم است در گام اول جهت تدوین رهنگاشت و نقشه راه تحول، همراستا با استراتژیهای کسبوکار و متناسب با بلوغ سازمان اقدام شود. در این نقشه راه یکی از مهمترین محورها تمرکز بر دیجیتالیسازی فرایندها، یکپارچهسازی دادهها و ارزشآفرینی از آنهاست. این امر مستلزم وجود یک بستر مناسب است که عمدتاً بر پایه سیستمهای ERP شکل میگیرد.
تاریخچه فعالیت ایریسا در حوزه ERP نشان میدهد نسخه اول سیستم ERP شرکت ایریسا در سال ۱۳۸۶ و با ایدهبرداری از ERPهای استاندارد جهانی ایجاد و بهمرور زمان تکمیل و جایگزین سیستمهای قدیمی در فولاد مبارکه شد. این سیستم اکنون در شرکتهای گروه فولاد مبارکه و بسیاری از شرکتهای مطرح صنعت آهن و فولاد به کار گرفته میشود.
برای پاسخگویی به انتظارات مشتریان و همگام شدن با تکنولوژیهای روز، برنامهریزی لازم جهت طراحی و ارائه نسخه جدید این محصول انجام و فعالیتهای اجرایی آن آغاز شده است. این نسخه با توجه به روند تکنولوژی نوظهور و با انجام بنچمارک محصولات استاندارد جهانی نظیر SAP ERP طراحی خواهد شد.
ارائه خدمات تدوین رهنگاشت تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات مبتنی بر رویکرد معماری سازمانی بهمنظور برنامهریزی بهتر و مؤثرتر برای سازمانها جهت نیل به اهداف تحول دیجیتال از دیگر اقدامات شرکت ایریساست.
امیدواریم شرکت ایریسا بتواند همچون گذشته و با حمایت و اعتماد مشتریان معظم و وفادار خود، مأموریت و نقش خود در صنعت فولاد را بهعنوان سکوی دیجیتال برای نیل به آیندهای بهتر بهخوبی ایفا کند.
رضوان شهریاری، رئیس گروه تخصصی هوش تجاری و علوم داده شرکت ایریسا، در پنل «هوش تجاری و تحلیل دادههای حجیم در صنعت فولاد» :
ایریسا با ارائه محصول IRISA-BI به سازمانها برای تحلیل و بصری سازی دادهها کمک میکند
ایریسا با ارائه محصول IRISA-BI که یک راهکار پیشرفته در حوزه تحلیل داده است به سازمانها کمک میکند تا دادههای خود را تحلیل و بصریسازی کند.
در بخش سیستمهای اطلاعاتی فعالیت داریم و با بلوغ این سیستمها، دادهها به بزرگترین ارزش سازمان تبدیل میشوند. اما سؤال اینجاست که چگونه میتوان به بهترین شکل ممکن از این داراییها استفاده کرد؟
راهحل جامع و یکپارچهای که ما ارائه میدهیم، به جمعآوری دادهها از منابع مختلف کمک میکند و سپس این دادهها را بصریسازی کرده و به بینشهای کلیدی سازمان تبدیل میکند. شرکت ایریسا بیش از یک دهه است که در زمینه پوشش تجاری فعالیت میکند و در حال حاضر ۱۸ مشتری فعال در این زمینه دارد.
در تشریح نحوه پیشبرد پروژههای هوش تجاری در شرکت ایریسا باید گفت: ما در این پروژهها بهگونهای عمل میکنیم که هم در خصوص مباحث زیرساختی با ارائه محصول هوش تجاری به سازمانها کمک کنیم و هم در ارائه داشبوردها و تحلیلهای داده در حوزه کسبوکار به مشتریان خود خدمات ارائه دهیم.
مهران بخشی، مسئول فراوری هلدینگ تأمین فراوری مواد معدنی فولاد مبارکه، در پنل تخصصی «تولید کنسانتره آهن از سنگآهن مگنتیت»:
منابع سنگآهن پرعیار کشور رو به اتمام است
هلدینگ تأمین فراوری مواد معدنی فولاد مبارکه وظیفه تأمین مواد اولیه فولاد مبارکه را دارد. این شرکت از چهار شرکت زیرمجموعه تشکیل شده و قرار است در آینده زیرمجموعههای بیشتری به این مجموعه اضافه شود. وظیفه شرکت تأمین فراوری مواد معدنی فولاد، تأمین مواد اولیه برای فولاد مبارکه است.
زمانی که ماده معدنی از معدن استخراج میشود و وارد مرحله تولید کنسانتره میشود، این فرایند شامل دو بخش فراوری است: یکی فراوری خشک و دیگری فراوری تر. ابتدا باید عیارسنجی بهصورت خشک انجام گیرد. در این مرحله ماده معدنی و یا همان سنگآهن را از باطلهها جدا میکنیم و طی آن از تجهیزاتی مانند سنگشکن و جداکنندههای مغناطیسی خشک بهره میبریم که همه این تجهیزات بومیسازی شده و به همت شرکتهای داخلی تولید میشود.
پس از جدا کردن باطلهها از مواد معدنی، به دلیل مشکلات زیستمحیطی که ممکن است ایجاد شود، مراحل بعدی فرایند بهصورت دقیقتر انجام میشود. در این مرحله آب به فرایند اضافه میشود تا مشکلات زیستمحیطی و ریزگردها کاهش یابد. برای این منظور از تجهیزاتی مانند آسیابها استفاده میشود.پس از آن مجدداً از جداکنندههای مغناطیسی استفاده میکنیم و آب به این مرحله اضافه میشود. در نهایت آبگیری صورت میگیرد تا کنسانترهای تولید شود که برای صنایع فولادسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
روش فراوری آهن بهصورت فیزیکی انجام میشود و از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمیکنیم، اما برای جلوگیری از نفوذ آب حاصل از این فراوری به زمین، از تجهیزاتی استفاده میشود که آب کاملاً از کنسانتره و باطله جدا شود و مجدد به چرخه استفاده برگردد.
یکی از مشکلاتی که وجود دارد کمبود منابع آهن پرعیار است که بهشدت رو به کاهش است و بهناچار به استفاده از معادن کمعیار روی آوردهایم. همچنین کنسانترههای مگنتیت باید از مواد معدنی غیرمگنتیتی تهیه شود و در این زمینه شرکت MSTID فعالیتهایی در دستور کار دارد که به نتیجه خواهد رسید.
محمد آرام فرد، کارشناس تحقیق و توسعه فولاد مبارکه در پنل تخصصی «جایگاه رباتیک در صنعت فولاد»:
از سنسورها تا هوش مصنوعی
نسل چهارم صنعتی، به یکپارچهسازی فرایندها توجه دارد. این نسل را میتوان به یک گروه کنسرت تشبیه کرد که یک رهبر و چند نوازنده دارد که هرکدام جزئی از این کنسرت را اجرا میکنند و بهصورت هارمونی با هم همکاری دارند.
صنعت ۴ دارای سه جزء اصلی است: اول، چشم و گوش مجموعه که سنسورها و دستگاههای شناسایی هستند و دادههای قسمتهای مختلف یک مجموعه صنعتی را ارائه میدهند و بهعنوان یک مغز متفکر در مجموعه عمل میکنند. این مغز متفکر با توجه به تحلیل دادهها، برای افزایش بهرهوری برنامهریزی میکند و فرمان میدهد. در بخش دوم، رباتها بهعنوان بازوی اعمال فرامین مرکزی عمل میکنند.
ربات در کارخانجات صنعتی ازجمله فولاد جایگزینی ندارد و باید استفاده شود
رباتها نسلهای مختلفی دارند. نسل اولیه رباتها مکانیسمهای خیلی سادهای داشتند، نسل دوم از حالت مکانیسم ساده درآمدند و فرمانبردارتر هستند. فصل سوم و چهارم رباتها تقریباً یک نسل هستند و در واقع مرحله هوشمندسازی در این نسل رخ داده است.
اینطور نیست که ربات یک کار تکرارشونده را انجام دهد. ربات در کارخانههای صنعتی ازجمله فولاد جایگزینی ندارد و باید استفاده شود.
در اینکه ربات یک سری از مشاغل را جایگزین خواهد کرد هیچ شکی وجود ندارد، اما به نظر میرسد به دلیل اختیار و قدرت تصمیمگیری که انسان دارد، هرچقدر هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد، باز هم وابسته به انسان هستیم.
رویکرد شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در استفاده از رباتیک
غالباً ربات را بازوی مکانیکی در خط تولید میشناسند، اما پشتصحنه این ربات تعداد زیادی سنسور و نرمافزارهای قوی وجود دارد. زمانی که از توسعه ربات صحبت میکنیم، در همه این زمینهها باید فعالیت داشته باشیم. ازاینرو، شرکت MSTID در حوزه نرمافزاری و تحلیل دادهها ورود کرده است. باید تحلیل درستی به رباتها بدهیم تا بتوانند کار درست را انجام دهند.
محمد سلطانی، کارشناس فناوری و نوآوری شرکت صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه:
افزایش بهرهوری و ایمنی حاصل استفاده از هوش مصنوعی و رباتیک در صنعت معدن
استفاده از هوش مصنوعی و رباتیک در صنعت معدن افزایش بهرهوری، ایمنی، کاهش اثرات زیستمحیطی، تسهیل در امور و کاهش هزینههای فرایندی را در بر دارد. این فناوریها میتوانند تحولی در این صنعت ایجاد کنند.
در حوزه معدن، رباتهای نسل ۳ و ۴ میتوانند در تمامی ابعاد فعالیت کنند. بهویژه در بحث حفاری، رباتها در کشورهای پیشرفتهای مانند استرالیا که در زمینه معدنکاری پیشرفتهاند، بهطور خودکار حفاری را انجام میدهد و نیازی به دخالت انسان ندارد.
رباتها و پهپادها در پایش و نظارت بر معادن نیز کاربرد دارند. این فناوریها میتوانند بهطور مؤثری در زمینه ایمنی عمل کنند و پایداری دیوارهها را نشان دهند.
چاهپیمایی از دیگر قابلیتهای رباتها در حوزه معدن و نفت است. با استفاده از هوش مصنوعی در معادن، زمان موردنیاز برای چاهپیمایی بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد. ضمن اینکه رباتها در انجام فرایند سورتینگ نیز قابلیتهای خاص خود را دارد. پتانسیل توسعه این تکنولوژی در ایران بسیار زیاد است و با توجه به معادنی که در کشور وجود دارد، میتواند کاربردی باشد.
رباتهای امدادگر از دیگر رباتهایی هستند که میتوانند در این حوزه یاریگر باشند. رباتهایی که بر اساس احساسات و شرایط محیطی خود عمل میکنند و ما در چهار شرکت در استان کرمان در حوزههای مختلف هوش مصنوعی و روشهای نوین گندلهسازی سرمایهگذاری کردهایم.
مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور اکثریت…
احمدی میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور حکمی حمیدرضا صفیخانی را به…
قائم موهبتی معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی در مراسم تودیع و…
علی کمالی عضو هیات مدیره بانک مسکن در سفر به استان کرمان و در جمع…
مدیرعامل بانک تجارت در آستانه چهلوششمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران با صدور پیامی، ضمن…
بانک تجارت نرخ حقالوکاله سپردههای سرمایهگذاری را برای سال ۱۴۰۴ معادل ۳ درصد اعلام کرد.