×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳

به گزارش تجارت گردان ،  حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز(شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت:مردم ما در این مقطع حساس تاریخی به سخنان معاندان نظام و کسانی که همواره با جمهوری اسلامی ایران دشمنی و ضدیت دارند، گوش ندادند.

وی متذکر شد: مردم ما روز گذشته حضور وسیع و گسترده ای در انتخابات داشتند و روز پرنشاطی را با حضور گسترده و آبرومندانه خود رقم زدند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همچنین با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط بهتری از نظر ساعات آغاز رأی گیری و همچنین پایان آن مهیا شد. مردم با رعایت پروتکل های بهداشتی در انتخابات حضور یافتند و در برخی از زمینه ها حتی مردم تا ۹۵ درصد پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند.   برای مثال مردم به خوبی از ماسک استفاده کرده بودند.

روحانی ادامه داد: انتخابات روز گذشته به خوبی برگزار شد و ان شاءالله نتایج انتخابات امروز اعلام و مردم مطلع خواهند شد.   قبل از هرچیز باید از حضور، دقت و زمان شناسی مردم در این مقطع تاریخی تشکر و سپاسگزاری کنیم. همچنین از صدا و سیما، دستگاه های تبلیغاتی و نامزدهای محترم، همه کسانی که به صحنه آمدند تا این فضا ساخته شد، تقدیر و تشکر دارم.

وی متذکر شد: بیش از همه چیز توصیه های مقام معظم رهبری برای حضور مردم در انتخابات حائز اهمیت بود. همچنین از وزارت بهداشت و درمان تشکر می کنم که تلاش های بسیار زیادی را انجام داد تا در این انتخابات پیک جدیدی شکل نگیرد. اگر ما این روزها شاهد یک پیک جدید بودیم، کارمان بسیار سخت می شد. وزارت بهداشت و درمان و تمام دستگاه هایی که با ویروس کرونا مقابله می کنند، سهم بسیار خوبی برای برگزاری باشکوه انتخابات داشتند.

رئیس‌جمهور افزود: همچنین لازم است از همه کسانی که در طول این ۷-۸ سال برای فضای سایبری و مجازی تلاش کردند، تشکر کنم. اگر این فضا نبود، انتخابات گرم نمی شد زیرا به دلیل شرایط کرونایی و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی همه ناچار بودند که از فضای مجازی برای تبلیغات استفاده و بهره برداری کنند.

روحانی تصریح کرد: از همه کسانی که در این ایام خدمات لازم را به مردم دادند، تشکر می کنم. بنده در دولت توصیه کردم که برای آب، برق، گاز، بنزین و تأمین کالاهای  اساسی مردم تلاش شود تا این ایام کاملاً آرام باشد، کار بزرگی در این زمینه صورت گرفت و همه جا آرامش برقرار بود و اگر این آرامش نبود، کار سخت می شد.   شما فرض کنید اگر روز گذشته بخشی از کشور آب، برق و یا سوخت نداشتند، قطعاً مشکلات زیادی به وجود می آمد.

وی تأکید کرد: مسئله امنیت هم بسیار حائز اهمیت است و ما همواره ممنون مسئولانی هستیم که اقدامات لازم را برای حفظ امنیت کشور انجام می دهند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بنده به منتخب مردم تبریک عرض می کنم، البته چون هنوز رسما اعلام نشده است، بنده با توجه به قانون تبریک رسمی را به تأخیر می اندازم اما منتخب مردم در این انتخابات معلوم است، به اندازه کافی رأی آورده و ان شاءالله ۴۵ روز دیگر مسئولیت ریاست جمهوری را عملا به عهده خواهد گرفت.

روحانی گفت: دولت دوازدهم ۴۵ روز دیگر مأموریتش به پایان می رسد. در همین جا افتخار می کنم که ما در دولتی بودیم که سخت ترین ایام تاریخ ایران را شاهد بودیم و بار مسئولیت را حداقل در طول یک قرن گذشته به دوش کشیدیم، مخصوصا در ۱۶ ماه گذشته کرونا و تحریم را داشتیم و توانستیم این بار را بر دوش بگیریم و در پیشگاه خداوند بزرگ شاکر هستیم که توفیقاتی به ما و ملت داد.

وی اظهارداشت: ما روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم. امیدواریم ۴۵ روز دیگر وضعیت بسیار بهتری هم از لحاظ تحریم و هم کرونا و شرایط کشور برای دولت بعدی باشد.

رئیس‌جمهور درباره شرایط فعلی کرونا در کشور، گفت: ما مجموعا دو دوره را پیش رو داشتیم. دوره اول، دوره ای بود که بیماری کرونا ۱۶ ماه پیش آغاز شد و کشورهای دنیا در برابر این ویروس متحیر بودند و هیچکدام نمی دانستند باید در مقابله با این ویروس چه اقداماتی انجام دهند.

روحانی ادامه داد: تلاش های زیادی در کشورهای مختلف انجام شد اما همگی به این نتیجه رسیدند که ویروس کرونا یک ویروس خطرناک و مسری است و به سادگی دست از سر ما برنمی دارد. همچنین به این نتیجه رسیدند که فعلا تنها راه مقابله با این بیماری، فاصله گرفتن از این ویروس است.

وی تصریح کرد: استفاده از ماسک، شستن دست، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با این ویروس انجام شود و همه به این نتیجه رسیدند.

رئیس‌جمهور افزود: هیچ کشوری در دنیا شرایط ما را نداشت. بیش از دو سال بود که ما در جنگ اقتصادی بودیم و منابع مالی فراوانی نداشتیم که به مردم بگوییم در خانه بمانند و ما می توانیم مشکلات آنان را به صورت کامل حل و آنان را تأمین کنیم. شرایط ما بسیار سخت بود و وضعیتمان با کشورهایی که وضعیت خوبی داشتند متفاوت بود.

روحانی گفت: مسئله بعدی هم، جنگ اقتصادی بود و کشور ما در یک محاصره کامل قرار داشت. بنده بسیار خوشحال شدم که چند روز قبل یکی از مقامات آمریکا رسما اعلام کرد که از امروز تحریم واکسن و ماسک برای ایران را لغو می کند.

وی متذکر شد: ما همواره می گفتیم که در تحریم هستیم و این آدم های تروریست که در کاخ سفید هستند نمی گذارند ما واکسن بخریم، اما برخی افراد تردید می کردند و می گفتند این مسئله چه ربطی به تحریم دارد؟ خدا را شاکریم که یکی از مقامات آمریکا با این بیان صریح خود جنایات آمریکایی ها را اعلام کرد و گفت از امروز به بانک ها اجازه می دهند تحریم واکسن ایران را بردارند و اجازه جابه جایی پول را به ما می‌دهند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: ترامپ تروریست بود و در این چند ماه مشخص شد که بایدن هم همان مسیر غلط را ادامه می دهد. ببینید که ما در چه شرایط سختی قرار داشتیم. از یک طرف در منابع مالی خود به دلیل تحریم های دشمن دچار مشکل بودیم و نمی توانستیم از پول خود استفاده کنیم، همچنین برای جابجایی پول جهت تامین واکسن مشکلات زیادی داشتیم و دستگاه های ذیربط تلاش های زیادی در این عرصه انجام دادند.

 روحانی گفت: پول ما سالهاست توسط کشورهایی که ادعا می کنند با تروریسم ارتباطی ندارند قفل شده است، از کشورهای دور دست گرفته تا همسایگان اموال ما را به خاطر اجرای تحریم های ظالمانه آمریکا نگه داشته اند.

وی اظهار داشت: این دو مشکل بزرگی بود که ما داشتیم و دنیا نداشت. اول ضرر به منابع ما در پی چند سال جنگ، و دوم آنکه نمی‌توانستیم پول خود را برای خرید واکسن و تجهیزات جابجا کنیم.

رئیس‌جمهور افزود: علیرغم این مشکلات، خدا نعمت های زیادی به ما داد. اول، مردم خوبی که به خوبی با ما همکاری کردند و هرجا نیاز بود از بستن مغازه ها گرفته تا نرفتن به سفرها همراهی کردند و سلامت دیگران را به راحتی خودشان ترجیح دادند.

روحانی تصریح کرد: از روز اول و به صورت شبانه روزی همه افراد در سطوح مختلف از وزیران تا کادر درمان تلاش کردند و این مجاهدت در تمام این مدت انجام گرفت.  همچنین پنجشنبه گذشته در همین سالن به صورت ویدیو کنفرانس۱۲۰۰ تخت بیمارستانی جدید را افتتاح کردیم.

وی ادامه داد: وزیر بهداشت نیز اعلام کرده بود که در یک سال گذشته حدودا  هر ماه حدود ۱۰۰۰ تخت جدید افتتاح شده است و این کار بزرگی بود. تعداد آزمایشگاه های کشور را از دو آزمایشگاه به ۴۰۰ آزمایشگاه رساندیم و تخت های مراقبت ویژه را دو برابر کردیم. همچینین ۴۷۲ دستگاه اکسیژن ساز و ۱۸۵ دستگاه سی تی اسکن  و ۵۵۰۰ دستگاه کمک تنفسی به بیمارستان های مختلف در کشور کمک شده است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: علاوه بر اینها انواع ماسک های مورد نیاز طبی و هر چه مورد نیاز بود، تهیه شده است. هیچ کس در این مدت پشت درب بیمارستان نمانده است، این افتخاری برای بخش سلامت و شرکت های دانش بنیان است که دست در دست هم، این کار بزرگ را انجام دادند.

روحانی خاطرنشان کرد: نکته بعدی، نقش و هدایت مقام معظم رهبری، مراجع و فرهیختگان بود. رهبر انقلاب مرتب تاکید کردند که مردم به دستورات ستاد ملی کرونا گوش بدهند و اجرا کنند. همچنین خودشان در همه مراسم‌ها به آنچه ستاد ملی کرونا اعلام کرده بود عمل کردند.

وی تاکید کرد: تا امروز که ساختار ستاد ملی کرونا تشکیل شد و در این ساختار هرجا لازم بود در ستاد ملی کرونا دور هم جمع شدیم، تصویب و اقدام و اجرا کردیم و طبق اختیاراتی که به این ستاد داده شد، تلاش های بسیاری صورت گرفت.

رئیس‌جمهور افزود: فکر نمی کنم کشوری پیدا کنیم که رئیس جمهور او در هفته بین دو تا سه جلسه برگزار کرده باشد. این کار در این دولت انجام شد و امروز هفتاد و سومین جلسه ستاد ملی کرونا است و هفته های بعد هم به این مسیر ادامه خواهیم داد.

روحانی در خصوص بخش تولید، اظهار داشت: در طول مدت کرونا تولیدگران ما کار خود را در زمینه های مختلف از جمله تولید مواد غذایی، شوینده و … به خوبی انجام دادند و به فعالیت خود ادامه دادند.

وی تاکید کرد: ما جز کشورهایی هستیم که ارزان ترین ماسک را در اختیار مردم قرار دادیم و این کار نیز اقدام عظیمی بود. اینها نتیجه ساختار های مناسبی بود که از اول دولت یازدهم و دوازدهم، در زمینه اقتصاد دیجیتال و فعالیت های الکترونیک شکل گرفت. اگر این اقدامات و تلاش ها در این مدت برای ایجاد این زیرساخت ها انجام نمی شد، امروز دچار مشکل عظیمی بودیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه سختی های بسیاری داشتیم اما خداوند نعمت های بزرگی در کنار آنها به ما داده بود، بیان کرد: بابت این نعمات خدا را شکر می کنیم و از همه فرهیختگان و نخبگان و مردم و مدافعان سلامت تشکر می کنیم.

روحانی با بیان اینکه دوره اول از مواجهه با کرونا تا ماه های اخیر سپری شده است، تصریح کرد: دوران دوم، دوران به بازار آمدن واکسن بود، یعنی معلوم شد این ویروس علیرغم همه خطراتش واکسن را پذیرفته و قابل پیشگیری است؛ یعنی با تزریق واکسن، فرد در برابر این بیماری مصونیتش بسیار بالا می رود.

وی خاطر نشان کرد: اگرچه ممکن است  ویروس با جهش هایی، استثنا ایجاد کند، اما به صورت کلی سلامت جانی افراد تا حد زیادی حفظ می‌شود و مرگ و میر در سطح بالایی کاهش پیدا می‌کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اگر واکسیناسیون در سطح عمده انجام شود و بتوانیم ۷۵ درصد مردم را واکسینه کنیم، شرایط بسیار مطلوب خواهد شد، گفت: این اقدام برای حفظ جان مردم و پیشگیری از انتشار ویروس بسیار موثر خواهد بود. نکته مهم در موضوع واکسن این است که ما گرفتار «بگو مگو ها» نشدیم؛ عده ای گفتند اصلا نباید واکسن زد، عده ای گفتند، باید حتما واکسن تولید داخلی باشد و هرکس نظری داشت.  

روحانی اظهار داشت: با گذر زمان به این نتیجه رسیدیم که واکسیناسیون باید انجام شود و در این مسیر ناچار هستیم حرکت کنیم، در واقع چاره ای نداریم جز اینکه سوار این اتومبیل در حال حرکت شویم.

وی ادامه داد: علیرغم اینکه برخی می گفتند باید منتظر تولید واکسن داخلی بمانیم،  ستاد ملی کرونا در تصویب بسیار خوبی اعلام کرد که واکسن باید بدون معطلی خریداری شود و یک روز هم برای ما مهم بود، لذا همه اقدامات از طریق کواکس گرفته تا خرید از شرکت های کشورهای دوست مثل روسیه و چین که امکان ارتباط با آنها وجود داشت، انجام شد و خریداری های لازم صورت گرفت.

رئیس‌جمهور در رابطه با تولید واکسن داخلی، تصریح کرد: از طرف دیگر از آغاز امر، تصمیم به ساخت و تولید واکسن در داخل گرفتیم و همه برای آن تلاش کردیم. وزیر بهداشت جلسات متعددی برگزار کرد و چند جلسه هم خود من تشکیل دادم و با همه کسانی که مدعی ساخت واکسن بودند صحبت کردیم.

روحانی با تاکید بر اینکه تصمیم ما بر این بود که همه افراد تلاش خود را انجام دهند، اظهار داشت: قرار شد دولت و وزارت بهداشت به همه کسانی که گفتند ما قادر به ساخت واکسن هستیم کمک و یاری برساند. تلاش جدی در این زمینه انجام شد و حتی از لحاظ مالی، ارزی و تایید وزارت بهداشت این همراهی صورت گرفت.

وی ادامه داد: امروز در نتیجه این تلاش ها دو واکسن ما مجوز لازم برای مصرف عمومی اضطراری را دریافت کرد، یعنی بهره برداری از یک واکسن از این هفته و واکسن دیگر از هفته دیگر آغاز می شود که این افتخار بسیار بزرگی است.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: واکسن های ما منحصر به این دو مورد نیستند و چند واکسن دیگر با فاصله زمانی به دست ما می رسند. حداقل ۵ واکسن خواهیم داشت و اینکه کشور ایران در این شرایط سخت بتواند ۵ واکسن را عرضه کند کار عظیم و بزرگی است.

روحانی با طرح این پرسش که مگر چند کشور در دنیا، امروز توانسته اند واکسن تولید کنند، تاکید کرد: کشورهایی که موفق به تولید واکسن شده اند انگشت شمار هستند و ما هم جز کشورهای سازنده واکسن هستیم که همینجا از همه کسانی که در این مسیر برای ساخت واکسن های مختلف زحمات بسیاری کشیده اند تشکر می کنم.

وی تاکید کرد: این باعث افتخار است و شاید شرایط به طوری پیش برود که بتوانیم واکسن را صادر کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت دوزادهم در زمینه تامین و توزیع واکسن، اقدامات لازم را انجام داده است تصریح کرد: اقدامی که برای دولت بعدی باقی می ماند تزریق واکسن است. فرآیند تولید واکسن روی خط افتاده است و جلو می رود، همچنین مراحل تامین واکسن خارجی از قرارداد و جابجایی پول انجام شده است.

روحانی با اشاره به اینکه کار تامین و تولید انجام گرفته و در کنار این مجاهدت و فداکاری کادر درمان وجود دارد، خاطر نشان کرد: ممکن است در پی استفاده از واکسن برای موارد مشکل ایجاد شود ولی همه معتقدند واکسیناسیون باید انجام شود و چاره ای نداریم، از این رو باید از واکسن ها استفاده کنیم. واضح است که نفع واکسیناسیون از ضرر محتمل آن بیشتر است.

وی بیان کرد: مردمی که امروز واکسن می زنند داوطلبانه این کار را می کنند، البته شرایط روز به روز بهتر می شود و اقدامات پی گرفته خواهد شد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: نکته مهم دیگر این است که واکسن به معنای مصونیت کامل نیست. دیده ایم که برخی به محض واکسیناسیون پروتکل ها را کنار می گذارند درحالی‌که باید منتظر نتایج بمانیم. بعد از واکسیناسیون هم باید همه پروتکل های بهداشتی رعایت شوند.

روحانی گفت: واکسن به معنای مصونیت کامل نیست. بعضی ها که دوز اول واکسن را می زنند می گویند ما واکسن زده ایم، باید صبر کنند تا دوز دوم واکسن هم زده شود. حتی اگر دوز اول و دوم واکسن هر دو تزریق شود، باز هم باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود زیرا مشخص نیست که این ویروس به همین شکل باقی بماند. در ابتدا، این ویروس برای ووهان بود و ویروس انگلیسی هم مشکلات زیادی را برای ما بوجود آورد.

وی با بیان اینکه در مناظرات انتخاباتی نیز برخی از نامزدها اطلاعاتشان در رابطه با این ویروس بسیار پایین بود، افزود: ویروس انگلسی کار ما را سخت کرد وگرنه ما مشکلی نداشتیم. اگر این ویروس از خوزستان شروع نمی‌شد و در استان‌های دیگر ادامه پیدا نمی کرد عید امسال مشکل آنچنانی نداشتیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: ویروس انگلیسی برای ما مشکلات ایجاد کرد. مصوبه ما این بود که طبق مقررات در وضعیت های قرمز، زرد و نارنجی همه شیوه نامه ها اجرایی شود. الان هم ممکن است نوع دیگری از ویروس شیوع یابد. در حال حاضر با ویروس هندی مواجه هستیم و ممکن است در آینده با نوع دیگری از این ویروس مواجه شویم.

روحانی با بیان اینکه باید اجرای پروتکل های بهداشتی، فاصله ها همچنان ادامه یابد، گفت: باید به نقطه ای برسیم که قابل اطمینان باشد. تلاش دولت است که کاری کنیم که در پایان تابستان امسال مدارس و دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ آموزش حضوری آغاز شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.