به گزارش تجارت گردان به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با بند (۵) تبصره (۱۲) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ با ۱۶۲ رأی موافق، ۵۹ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند (۵) تبصره (۱۲) ماده واحده لایحه آمده است: سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۴۰۱ مبلغ ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین میشود.
نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از مجموع مندرج در احکام کارگزینی شامل حق شغل، حق شاغل، فوق العاده مدیریت و فوق العاده مستمر و غیر مستمر و سایر پرداختیها و کارانه به استثنای عیدی پایان سال به شرح زیر میباشد:
۱-۵- نسبت به مازاد ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا یک میلیارد و هشتصد میلیون (۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، ده درصد (۱۰%)
۲-۵- نسبت به مازاد یک میلیارد و هشتصد میلیون (۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، پانزده درصد (۱۵%)
۳-۵- نسبت به مازاد سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا چهار میلیارد و دویست میلیون (۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، بیست درصد (۲۰%)
۴-۵- نسبت به مازاد چهارمیلیارد و دویست میلیون (۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به بالا، سی درصد (۳۰%) میزان معافیت مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیاتهای مستقیم و مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیاتهای مستقیم سالانه به مبلغ سیصد و نود و شش میلیون (۳۹۶,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین میشود.
بر اساس این گزارش علی خضریان نماینده مردم تهران ابتدا پیشنهاد اصلاح کل این بند را ارائه کرد که با مخالفت نماینده مردم محلات و همچنین نمایندگان دولت و کمیسیون تلفیق مواجه شد و در نهایت با ۱۵۱ رأی مخالف مورد تصویب قرار نگرفت.
همچنین عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه پیشنهاد اصلاح کل بند یاد شده را مطرح کرد و اعتقاد داشت این پیشنهاد میتواند سبب تحقق عدالت در حوزه حقوق و دستمزدها شود، اما با مخالفت لطفی نماینده رزن و نمایندگان دولت و کمیسیون تلفیق مواجه شد و در نهایت نیز با ۱۲۹ رأی مخالف از دستور کار خارج شد.
در ادامه بررسی بند (۵) تبصره (۱۲) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ کمیسیونهای آموزش و قضایی مجلس پیشنهادی را برای حمایت از اعضای هیأت علمی مطرح کردند که این موضوع با مخالفت ۱۱۱ نفر از نمایندگان مجلس مواجه شد و آن را خلاف عدالت دانستند.
در جریان بررسی پیشنهاد کمیسیونها، علی اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار طی تذکری نسبت به حذف تذکر و اخطار نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه انتقاد کرد و از هیأت رئیسه خواست نسبت به رفع این موضوع اقدام کند.
این گزارش میافزاید مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج و دیواندره و کامیاران در مجلس پیشنهاد اصلاح جزء بند (۵) را ارائه کرد تا حقوق کارمندان تا سقف ۱۰ میلیون تومان از مالیات معاف شود، اما نمایندگان با ۱۱۷ رأی نسبت به آن مخالفت کردند.
ارجاع معافیت مالیاتی پزشکان مناطق کمتر توسعه یافته به کمیسیون تلفیق
معافیت مالیاتی پزشکان، فرهنگیان، آموزگاران، دبیران، مشاوران و مربیان تربیتی شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با ارجاع جزءهای الحاقی ۱ و ۲ بند ۵ تبصره ۱۲ ماده واحده این لایحه به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، برای بررسی بیشتر موافقت کردند.
در جزءهای الحاقی جزء ۵ تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور که برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع شدند، آمده بود:
جزء الحاقی ۱- پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، فرهنگیان، آموزگاران، دبیران، مشاوران و مربیان تربیتی شاغل در مناطق کمترتوسعه یافته و محروم کشور و صعب العبور و مناطق کوهستانی از پرداخت مالیات سالانه تا سقف دومیلیارد و چهارصد میلیون (۲.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال معاف هستند.
جزء الحاقی ۲- اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و نیز پزشکان متخصص و فوق تخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی شاغل در بخشهای دولتی، مشمول پرداخت مالیات موضوع این جزء به نرخ ده درصد (۱۰%) هستند.
آموزش و پرورش اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان را ارائه کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: براساس لایحه بودجه ، وزارت آموزش و پرورش موظف است اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان را به مجلس ارائه کند.
علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تبصره ۱۲ بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با طرح پیشنهادی درخصوص تکلیف وزارت آموزش و پرورش برای ارائه اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است تا اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان را برای تصویب به مجلس ارائه کند، اما به دلیل نقل و انتقالات دولت، مشکلاتی در که جریان انتخاب و رای اعتماد به وزیر آموزش و پرورش به وجود آمد، این امر تاکنون محقق نشده است، لذا طبق این پیشنهاد موضوع مذکور در بودجه سال آتی نیز لحاظ میشود.
وی افزود: بر اساس این پیشنهاد، وزارت آموزش و پرورش مکلف است ۳ ماه پس از تصویب این قانون، اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان را در راستای تقویت بنیه مالی فرهنگیان، رفع مشکلات معیشتی آنها، نقش پذیری فرهنگیان در هیات امنا و مدیریت صندوق، ایجاد شفافیت مالی و محاسباتی، رفع تعارض منافع و تعیین وضعیت حقوقی آن مورد بازنگری قرار داده و به تصویب مجلس برساند.
عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس در خصوص این پیشنهاد گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۰ این حکم آمده است و دولت مکلف بوده ۳ ماه پس از آن این امر را انجام دهد، قانون بودجه درخصوص اعداد و ارقام یکساله است، اما اگر حکمی صادر شود، تا زمانی که آن حکم نقض نشده، به قوت خود باقی است، لذا اگر آموزش و پرورش در این خصوص تاخیر کرده، تکلیف از این وزارتخانه ساقط نشده و باید این کار را انجام دهد.