به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مدیرعامل شرکت «مدیریت سرمایهگذاری ملی ایران» در خصوص روند گزارش عملکرد شرکتها بیان کرد: این گزارشها در حال بررسی است؛ البته به نظر من برای بررسی دقیقتر باید به طور ویژه منتظر گزارش های ۹ ماهه باشیم. برخی شرکت ها در انتهای تابستان از جهت عمکرد ماهانه دارای افت بودند که بعضا این گزارشها در عملکرد آبان ماه جبران شد. بنابر بررسیها، گزارشات ۹ ماهه مبتنی بر سه ماهه سوم سال جاری به نظر مطلوب می رسند.
اسدالهی اضافه کرد: در خصوص شرکت های پتروشیمی در شش ماهه دوم با کاهش مقدار فروش مواجه هستیم، زیرا در این مدت، نرخ های جهانی با روندی کاهنده رو به رو بودند. البته افزایش قیمت مواردی مانند اوره و متانول، سبب شد وضعیت عملکرد شرکت ها اندکی بهبود پیدا کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی شرکت ها مانند شرکت های غذایی که گزارشاتشان ادواری و مبتنی بر فصول است، در حال حاضر با روند کاهشی طبیعی رو به رو هستند. این شرکت ها با توجه به افزایش نرخ ها و تورم، از جهت عدد فروش برخلاف مقدار فروش که کاهشی بوده است با مقدار قابل قبولی افزایش (در حد ۱۰ درصد) رو به رو بودند. در مجموع به نظر می رسد که گزارشات عملکردی این قبیل شرکت ها تا حدی مناسبتر از دوره قبل بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص چشم انداز بازار با توجه به موارد مطرح شده در بودجه اظهار کرد: به دلیل وجود کسری ها در بودجه، اثرات تورمی قابل پیشبینی است که در این شرایط به نظر می رسد اغلب صنایع تحت تاثیر این موضوع قرار بگیرند.
اسدالهی پیشبینی کرد که با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و روند کلی شرکت ها، روند صعودی شاخص ادامه دار باشد.
وی ضمن اشاره به جهش های ارزی، این موضوع را تجربه ای جدید ندانست و افزود: بر این اساس می توان سمت و سوی حرکت بازار را پیش بینی کرد. برای بیشتر صنایع فعال در بازار سرمایه، افزایش نرخ دلار منجر به افزایش سودآوری می شود. به طور مثال، بعضا اگر این افزایش نرخ دلار از دلار دولتی به سمت بازار آزاد باشد، می توانیم برای صنعت دارو جهش های بالایی را شاهد باشیم؛ کمترین اثر هم در این خصوص به صنایعی مرتبط می شود که پایینترین مبادلات ارزی را دارند (مانند صنایع غذایی).
https://tejaratgardan.ir/?p=32249