حل مشکلات ریشه ای با تفکیک وزارتخانه رویایی بیش نیست

مهدی کریمی تفرشی، کارآفرین برتر جهان اسلام اظهار کرد: در کشور ما سال هاست معضلی به نام ایجاد نهادهای موازی و تفکیک و ادغام وزارتخانه ها وجود دارد. اما اگر نگاهی صادقانه به این فرایند تکراری بیندازیم کدامیک از این تصمیم گیری ها حقیقتا مشکلات اساسی بخش های مختلف اقتصاد و صنعت کشور را به صورت ریشه ای حل کرده است؟

وی افزود: در ماه های اخیر هم مجددا بحث تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی مطرح شده است. موضوعی که هر چند سال یک بار برای گریز از پرداختن به معضلات کشور و گره گشایی ریشه ای از مشکلات تولید، صنعت و اقتصاد بر سر میز بحث و مذاکره قرار می گیرد.

کریمی تفرشی یادآور شد: آنچه مسلم است تشکیل وزارت بازرگانی هیچ نقش موثری در حل معضل تورم و کاهش نرخ کالاهای اساسی نخواهد داشت. اگر بخواهیم مشکل تورم حل شود باید به تحلیل ریشه های ایجاد معضل تورم و عواملی مانند بالا رفتن نقدینگی و افزایش نرخ نقدینگی در مقایسه با تولید ناخالص داخلی، کم شدن عرضه، بالا رفتن تقاضا، سیاست گذاری های غلط ارزی، پدیده قاچاق و رانت خواری، فساد و دلال بازی بپردازیم.

مشکلات ریشه ای اقتصاد کشور به تولید داخلی ضربه می زند

کارآفرین برتر جهان اسلام اذعان کرد: مشکلات ریشه ای اقتصاد کشور همین مسائل است که نه تنها به اقشار آسیب پذیر بلکه به تولید داخلی ضربه می زند. برای حل این معضلات که سالهاست گریبان اقتصاد کشور را گرفته نیاز به ریشه یابی و تحلیل کارشناسانه است. عزم ملی و مدیریت جهادی نیاز اصلی کشور است. کشور به مدیریت اصولی و کارشناسانه نیاز دارد. با تفکیک کردن و تشکیل وزارتخانه جدید فقط صورت مسئله را پاک می کنیم و مشکلی حل نمی شود. تنها دستاورد این پدیده افزایش تعداد مدیر و وزیر و معاونین خواهد بود. اتفاقی که باعث چند برابر شدن هزینه های دولت می شود و نوعی هزینه تراشی در شرایطی است که دولت با کسری بودجه مواجه است و خود  عاملی تورم زاست.

وی در پایان گفت: جا دارد دولت به جای اینکه با تفکیک یا ادغام وزارتخانه و ایجاد نهادهای موازی به دنبال حل مشکلی باشد ابزارهای قدرتمند نظارتی برای حل معضل قاچاق و رانت خواری و فساد و اخلالگری ها در بازار ایجاد کند.  باید موانع تولید از میان برداشته شود تا مشکلات ریشه ای اقتصاد حل شود و تولیدکننده باید بتواند در فضایی امن و مطمئن از حداکثر ظرفبت های تولیدی خود استفاده کند. انگیزه سرمایه گذاری در بخش تولید باید افزایش یابد و بنگاههای تولیدی کوچک و زود بازده مورد توجه دولت و مسئولین قرار گیرند تا از تعطیلی آنها جلوگیری شود. چیزی که باید سالها آزمون و خطا پس دهیم تا به آن برسیم اینست که تنها راه خروج از معضلات اقتصادی کشور رشد و توسعه و جهش تولید ملی است نه ایجاد نهادهای موازی و تفکیک و ادغام وزارتخانه.

فتحنایی

Recent Posts

بومی‌سازی فن‌های کمکی دستگاه غبارگیر کوره‌های پاتیلی در شرکت فولاد آلیاژی ایران

با همکاری شرکت فولاد آلیاژی ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان، فن‌های کمکی سیستم غبارگیر کوره‌های پاتیلی…

5 ساعت ago

کارمند بیدبلند خلیج‌فارس، مسافر المپیک پاریس شد

مهدی محسن نژاد، کشتی‌گیر فرنگی وزن ۶۰ کیلوگرم ایران و کارمند شرکت پالایش گاز بیدبلند…

5 ساعت ago

اتخاذ تصمیمات ۸ گانه برای بازگشت پتروشیمی آبادان به شرایط عادی

جلسه بررسی شرایط خاص شرکت پتروشیمی آبادان با حضور آقایان سعدون‌زاده، مولوی و مختار، نمایندگان…

5 ساعت ago

کسب تندیس طلایی در اولین همایش ملی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی توسط شرکت پتروشیمی غدیر

در اولین همایش ملی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی پتروشیمی غدیر موفق به کسب تندیس طلایی…

5 ساعت ago

افتتاح و اتصال سیستم‌های پایش آنلاین شرایط زیست محیطی مجتمع صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان به سامانه جامع محیط زیست کشور

در راستای صیانت از محیط زیست و همزمان با هفته محیط زیست سیستم‌های پایش آنلاین…

5 ساعت ago

ششمین نشست مدیران فرهنگی شرکت های اقتصادی ساتا در منطقه پارس و لامرد

ششمین نشست مدیران فرهنگی شرکت‌های اقتصادی ساتا در منطقه پارس و لامرد به میزبانی شرکت…

5 ساعت ago