به گزارش تجارت گردان ، علیقلی ایمانی در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت جبران کسری گندم در کشور گفت: با توجه به اینکه امسال حدود شش میلیون هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گندم است همچنین چهار میلیون هکتار از این اراضی کشاورزی دیمی است و امسال در اکثر نقاط کشور شرایط خشکسالی شدید و بسیار شدید را داشتهایم و مناطق دیم آسیبدیدهاند بنابراین باعث کاهش عملکرد شده و کاهش عملکرد نیز باعث کاهش تولید ملی شده است.
نائب رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: در ابتدای فصل کاشت شوکی به بخش گندم کشور وارد شد و آنهم افزایش ناگهانی قیمت نهادههای تولید بوده است، زیرا نهادههای تولید تا هفت برابر افزایش پیداکرده و علت دیگر عدم اعلام قیمت گندم بوده است.
وی افزود: مصرف داخلی گندم در بحث نان که مردم مصرف میکنند حدود ۹ میلیون تن است و ۲ میلیون تن نیز در صنف و صنعت گندم مصرف میشود بنابراین حدود ۱۱ میلیون تن گندم نیاز داریم. ایمانی اظهار کرد: ذخایر استراتژیک نیز پُر است و مشکلی در این زمینه نداریم همچنین بخشی از گندم توسط کارخانههای آرد خریداریشده و بخشی از گندم نیز نزد کشاورزان است و بخشی دیگر در دست محتکرین است تا در فاصله زمانی باقیمت بالاتر به بازار عرضه کنند.
وی اذعان کرد: هنوز هم برداشت گندم بهپایان نرسیده است و یک سری از کشاورزان گندم را در پیک برداشت به علت هزینههای بالای حملونقل تحویل نمیدهند و صبر میکنند؛ بنابراین مراکز خرید گندم دولتی تا آبان ماه باز است که کشاورزان گندم خود را تحویل دهند و بعد میتوانیم اعلام کنیم موجودی و میزان مصرف چه مقدار است تا دولت در خصوص مابهالتفاوت تصمیم بگیرد و واردات کند البته دولت دستبهکار شده است و در این شرایط گندم وارد کشور میشود، ولی هنوز میزان دقیق از اینکه چه مقدار باید واردات شود مشخص نیست.
نائب رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور در خصوص اینکه گندم وارداتی با چه نرخی خریداری میشود، بیان کرد: نوع گندم متفاوت است و ممکن است از آلمان، اکراین، آرژانتین و … خریداری کنیم و در حال حاضر گندم در دنیا بر اساس کیفیت و نوع گندم و شرایط روز گندم بین ۲۲۰ دلار تا ۲۵۰ دلار است.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه قیمت گندم نیز افزایش پیداکرده و اگر دولت با ارز نیمایی گندم وارد کند تقریباً ۶ هزارو ۸۰۰ تومان میشود همچنین اگر سود بازرگانی و حمل داخل کشور را حساب کنیم گندم حدود ۷ هزار تومان برای دولت تمام میشود امسال با توجه به شرایطی که قانونگذار در قانون تعیین کرده است و چهار فاکتور را برای قیمتگذاری محصولات کشاورزی در نظر گرفته که شامل هزینه تولید، نرخ تورم، نرخ مبادله کالای درون بخش و برون بخش و بازار جهانی است که این فاکتورها را لحاظ کردیم و تقریباً به نرخ هفت هزارو ۵۰۰ تومان رسیده است. گفت: خرید گندم از پنج میلیون تومان بیشتر نمیشود و یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تومان نیز بهعنوان بذر در دست کشاورزان و دولت است یعنی تولید امسال فقط حدود ۳۰ درصد کاهش پیداکرده، ولی خرید گندم با چالش مواجه شده است.
نائب رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت:د ولت حدود پنج میلیون تن واردات گندم را باید در نظر داشته باشد تا نیاز داخلی را تأمین کند، زیرا ذخایر استراتژیک تأمین شده است، ولی برای مصرف روزانه نیاز است که واردات صورت گیرد.
سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…
دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…
مرکز اطلاعرسانی و مسئولیتهای اجتماعی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی، ضمن تبریک هفدهمین سالروز تأسیس پتروشیمی پردیس، اعلام کرد :…
تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…