×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
دارو، بزرگ‌ترین تجارت دنیا بعد از نفت/درخواست ورود «سلامت» به کتب‌ درسی

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب، گفت: یکی از نکات مهمی که دنبال آن هستیم سلامت است که راهکارهای مختلفی دارد، اما آیا راهکارهای دنیا همه به طور مطلق توانسته سلامت ایجاد کند و در درمان همه بیماری‌ها موفق بوده است؟ در طول تاریخ روش‌های زیادی انجام گرفته است اما هنوز به قله نرسیدیم و هنوز بیماری‌هایی هستند که علت و درمان ناشناخته دارند.

وی ادامه داد: علم پزشکی امروزه مبتنی بر تشخیص و درمان دارویی شده است. این در حالی است که بزرگ‌ترین تجارت دنیا بعد از نفت، دارو و کارتل‌های دارویی است که این فرهنگ را در مردم ایجاد کردند که تنها راه درمانی، دارو است چون مافیای دارو در تمام دنیا وجود دارد و اینها سودهای کلانی دارند به دست می‌آورند و به این علت این روزها باید علم پزشکی راه‌های نوین سلول‌تراپی، تحقیقات ژنتیک و… را پیدا کند.

وی افزود: خود ما از سال ۷۸ در درمان بیماری چشمی با سلول‌های بنیادی مشکلات را برطرف کردیم و این یک افق و تحول جدید در درمان است. ما در سلامت و درمان نباید یک بعدی فکر کنیم. امروزه احتیاج به جهش‌های علمی و راهکار مهم داریم. مطلق‌گرایی در حیطه طب صحیح نیست. ما باید همه جانبه‌نگر باشیم و از همه امکانات موجود برای درمان استفاده کنیم که نام این درمان، روش مکمل است.

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌ها، اظهار کرد: هرچه می‌گذرد سبک زندگی‌ها از نظر تغذیه و مصرف فست فود و روغن زیاد و… بدتر می‌شود. در حالی که باید سرمایه خود را به سمت بهبود سبک زندگی ببریم. به دکتر نوری عزیز (وزیر آموزش و پرورش) پیشنهاد می‌کنم زنگ سلامت و کتاب درسی سلامت با تاکید بر سبک زندگی را از دوره ابتدایی تدوین کنند. من فکر می‌کنم خود ما در تربیت سبک زندگی بچه‌ها اشتباه می‌کنیم که برای آنها چیپس و پیتزا و … می‌خریم و آنها را با این غذاها آشنا می‌کنیم.

وی افزود: چطور در کتب درسی، تاریخ و جغرافی می‌خوانیم، پس برای سلامت هم کتاب بخوانیم و آموزش دهیم و به ارتقای سواد سلامت فکر کنیم. هرچه سن کمتر باشد آموزش پذیری بهتر است تا فرهنگ غلط تغذیه برای فرد از کودکی ایجاد نشود.

عین‌اللهی با اشاره به افتخار آفرینی کادر درمان در زمان کرونا، تصریح کرد: این افتخارات علی رغم تحریم و بدون کمک از هیچ کشوری شکل گرفت. اما نشان دادن این حماسه مهم است. حدود ۳۰۰ شهید مدافع سلامت داشتیم و اینها باید الگوی دهه هشتادی‌ها و دانش آموزان باشند. دانش آموزان امروزه الگوی واقعی در فضای مجازی نمی‌بینند ولی ما الگوی واقعی در دفاع مقدس و مدافعین سلامت داریم. کادر درمان به نحوی خدمت کردند که هیچ بیماری در آن زمان روی زمین نماند و همه بستری شدند. می‌توان ساعت‌ها فیلم و سریال از این حماسه ساخت و یا کتاب‌های متعددی از آن نوشت و ما در این زمینه تماما آماده همکاری با وزارت آموزش و پرورش هستیم.

وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب یکی از  بزرگترین دستاوردهای ما، در حوزه سلامت بوده است، بیان کرد: امروزه کشور ما در منطقه مدیترانه شرقی در تمامی شاخص‌های سلامت با فاصله از کشورهای دیگر قرار دارد. هیچ درمانی نیست که در دنیا انجام شود و در ایران آن را نداشته باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.