×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
دام‌های مولد را کشتار می‌کنیم تا شاهد گرسنگی‌ آن‌ها نباشیم/ دولت شیر را به قیمت تمام شده بخرد، رایگان توزیع کند

به گزارش تجارت گردان ، مجتبی عالی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه بعد از ماه‌ها هشدار درباره کشتار دام‌های مولد به تازگی مسئولین از خواب بیدار شده‌اند، اظهار کرد: بیدار شدن مسئولین تا امروز نتیجه نداشته و تنها جلسه‌های متعدد برای مشکل جدی صنعت دامپروری کشور برگزار کرده‌اند.

وی ادامه داد: بیشتر از یکماه است که به دلیل گرانی نهاده‌ها دامداران توان سیر کردن دام‌های خود را ندارند و شاهد گرسنگی آن‌ها هستند.

به گفته عالی؛ کشتار دام‌ها مولد آخرین و تلخ‌ترین تصمیمی است که دامداران گرفته‌اند و تلخی آن بیشتر از آن است که تصور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دامداران نقدینگی برای خرید نهاده‌های دامی گران ندارند، افزود: نهاده گران است اما شیر و گوشت ارزان از دامداران خریداری می‌شود و این امر آن‌ها را با مشکل کمبود نقدینگی برای تامین خوراک دام‌ و سیر کردن دام‌ها مواجه کرده است.

عالی در پاسخ به این پرسش که گرانی نهاده‌ها به دلیل کمبود در تامین و عرضه است، گفت: مشکل گرانی نهاده‌های دامی ربطی به کمبود ندارد، نهاده‌های زیادی وارد شده، اما در گمرک انبار شده و بخشی از آن در حال کپک زدن است.

وی معتقد است؛ سوء مدیریت شرایط کنونی را برای دامداران رقم زده است و هر روز شرایط را بدتر می‌کند.

عالی سامانه بازارگاه را نیز که توسط وزارت جهادکشاورزی برای مدیریت توزیع نهاده‌دامی راه اندازی شده را ناکارآمد دانست.

وی گفت: از ثبت درخواست دامداران تا زمانی که نهاده‌دامی به دست آن‌ها می‌رسد حدود ۳ ماه طول می‌کشد، ضمن اینکه مقدار آن ناکافی بوده پاسخگوی نیاز دام‌ها نیست.

عالی میزان سهم دامداران از نهاده‌های دولتی را کمتر از ۳۰ درصد اعلام کرد و افزود: هم اکنون دامداران ۷۰ درصد نیاز خود به نهاده‌ها را از بازار آزاد و با قیمت بالا تامین می‌کنند.

وی با بیان اینکه تنها راه نجات دام‌های مولد از کشتار تعیین قیمت خرید متناسب با هزینه تمام شده تولید است، گفت: با قیمت دستوری دیگر نمی‌توان صنعت دامپروری کشور را اداره کرد و لازم است هر چه زودتر برای بقای این صنعت قیمت خرید متناسب با هزینه تمام شده تولید تعیین شود.

عالی افزود: بر اساس برآورد ما قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم شیرخام در صورت تامین نهاده‌های دولتی ۸ هزار و ۵۱۰ تومان و بدون تامین نهاده‌های دامی دولتی بیش از ۱۰ هزار تومان است.

وی در پاسخ به این پرسش که با افزایش قیمت خرید شیرخام محصولات لبنی افزایش چشمگیری خواهند داشت و از دسترس مصرف‌کنندگان خارج می‌شود، گفت: ما برای حل این مشکل پیشنهاد داده‌ایم به جای پرداخت یارانه به واردت نهاده‌های‌دامی، یارانه را به حلقه آخر زنجیره یعنی مصرف کننده بدهند.

عالی تصریح کرد: پرداخت یارانه به مصرف کننده به جای واردکننده نهاده‌های دامی می‌تواند علاوه بر نجات صنعت دامپروری مصرف کننده را منتفع کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.