در آینده نزدیک، اقتصادهای نوظهور اقتصاد جدید جهانی را ایجاد خواهند کرد

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و اموربین الملل دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، حجت‌الله عبدالملکی در نخستین روز از برپایی نمایشگاه سرمایه گذاری و تجارت (CIFIT) چین در پاسخ به پرسش  یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به عضویت ایران در« بریکس»، این کشور تمایل به چه همکاری هایی با اعضای گروه اقتصادهای نوظهور جهانی دارد، اظهار داشت: ایران در سال های اخیر وارد اتحادیه های بزرگ اقتصادی از جمله «شانگهای» و«بریکس» شده، ما معتقد هستیم در آینده نزدیک کشورها و اقتصادهای نوظهور اقتصاد جدید جهانی را ایجاد خواهند کرد؛ اقتصادی عاری از فشار و بحران برخلاف نظام اقتصادی که امریکایی ها بر جهان حاکم کردند. 
عبدالملکی افزود: از اقتصاد دانان چینی و مسئولین این کشور درخواست داریم قدر این پیشرفت اقتصادی خود را بدانند و با شجاعت و همکاری سایر کشورها برای ایجاد نظم جدید اقتصادی پیش روند؛ بی شک کشورهایی مثل ایران نیز در این مسیر همراهی خواهند کرد و اقتصاد جدیدی ایجاد خواهد شد. 
وی با بیان اینکه در ایران ۱۵ منطقه آزاد و ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد، گفت: در این نمایشگاه ۸۵۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش ۱۵ میلیارد یورو مربوط به این ۴۸ منطقه را ارائه خواهیم.
مشاور رئیس جمهور در توضیح بسته های سرمایه گذاری ارائه شده در نمایشگاه، توضیح داد: بسته سرمایه گذاری شامل ۳ بخش است؛ بخش اول مطالعات امکان سنجی اقتصادی که نشان می دهد هر کدام از این پروژه ها به چه میزان سوداور هستند، بخش دوم این بسته ها  شامل زمین و امکانات زیربنایی مثل آب برق و جاده است که برای همه این پروژه ها تأمین شده است و بخش سوم مجوزهای قانونی بی نامی است که برای تک به تک این پروژه ها صادر شده و هر سرمایه گذاری که علاقه مند باشد بسته سرمایه گذاری و مجوز بی نام به نامش زده می شود و در کم ترین زمان می تواند شروع به کار کند.

عبدالملکی، تصریح کرد: با توضیحات ارائه شده فعالیت سرمایه گذاران را بسیار راحت کرده ایم و هیچ مشکلی از نظر اقتصادی، اداری و اجرایی نخواهند داشت؛ در همین راستا دعوت می کنیم از سرمایه گذاران چینی برای انجام پروژه های سرمایه گذاری به غرفه ایران در نمایشگاه مذکور مراجعه نمایند و این بسته های سرمایه گذاری را از نزدیک بررسی کنند.
وی با تأکید بر این مهم که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران معافیت های بلند مدت مالیاتی و دائمی گمرکی وجود دارد، اظهار داشت: در این مناطق هزینه مواد اولیه و انرژی بسیار پایین است؛ بعنوان مثال هزینه انرژی در این مناطق تقریبا یک دهم هزینه انرژی در سطح جهانی و هزینه نیروی کار تقریبا یک پنجم متوسط جهانی است که همین باعث می شود مناطق آزاد ایران بهشت سرمایه گذاری باشد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار نوع کالا از نفت و گاز تولید می شود که ایران و چین می توانند در تولید این ۲۰۰ هزار محصول با یکدیگر همکاری داشته باشند؛ علاوه بر این در بخش هایی مثل کشاورزی، خودرو سازی و فناوری اطلاعات امکان همکاری میان دو کشور وجود دارد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در بخش های که به فناوری پیشرفته نیاز است امکان همکاری دو جانبه نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: کشور چین سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار در بخش R&D و بخش فناوری پیشرفته قادر به سرمایه گذاری است ایران نیز در سال های گذشته یکی از بالاترین نرخ های رشد فناوری در دنیا را داشته است؛ لذا بر همین اساس حوزه فناوری های پیشرفته می تواند یکی از جنبه های همکاری های مشترک دو کشور باشد . 
وی در بخش دیگری از سخنانش در جواب این پرسش که آیا ایران به استمرار اقتصاد رو به رشد چین اعتقاد دارد؛ اظهار داشت: ایران بر این باور است چین ظرفیت های بسیار بالایی برای پیشرفت اقتصادی دارد؛ در واقع این مسیر پیشرفت طی ۲۰ سال اخیر به دلیل زاویه گرفتن از الگوی اقتصاد آمریکا و دنبال نکردن سیاست آنها بوده و در این مدت چین تلاش کرد به لحاظ فناوری سرآمد باشد و پول ملی خود را جایگزین دلار کند.
ما معتقد هستیم اگر چین این مسیر را ادامه دهد حتما پیشرفت بیشتری خواهد داشت. 
مشاور رئیس جمهور با توضیح اینکه برای اولین بار است مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران با یک پاویون کامل و مستقل در نمایشگاه چین شرکت می کنند، تصریح کرد: تلاش می کنیم در گفتگو با سرمایه گذاران چینی بسته های سرمایه گذاری را عرضه و بتوانیم به تفاهمنامه ها و قرارداهای سرمایه گذاری برسیم؛ این سفر و این برنامه نقطه شروع یک دوره همکاری جدید بین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و کشور چین است.
عبدالملکی با اشاره به انعقاد قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین، افزود: روسای جمهور دو کشور در خصوص همکاری مناطق آزاد ایران و چین مذاکرات خیلی مهمی داشته اند. 
وی در پاسخ این سوال که چرا ایران این نمایشگاه را به عنوان معرفی و بستری برای مناطق آزاد انتخاب کرده است؛ گفت: سیاست اصلی ما در مدیریت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، گسترش سرمایه گذاری است و این نمایشگاه یکی از بزرگ ترین رویدادهای جهان در حوزه سرمایه گذاری محسوب می شود که کشورها و شرکت های بسیار زیادی در آن شرکت می کنند و در تمام دوره هایی که برگزرا شده نمایشگاه بسیار موفقی بوده؛ بدیهی است که ما نیز از فرصت های سرمایه گذاری در این نمایشگاه استفاده کرده و به همین جهت در آن شرکت نمودیم.
بیست و سومین رویداد تجارت و سرمایه‌گذاری چین (سیفیت ۲۰۲۳) به‌عنوان تنها رویداد تشویق سرمایه‌گذاری کشور چین برای تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دیگر کشورها از امروز ۸ الی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۲۳ میلادی (برابر با ۱۷ لغایت ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۲ هجری خورشیدی) در شهر شیامن کشور در حال برگزاری است.

فتحنایی

Recent Posts

بازدید رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع از مجتمع پتروشیمی پردیس

حجت الاسلام آقاجان‌پور در این بازدید ضمن ابلاغ پیام تشکر رهبر انقلاب از تولیدگران اقتدار…

10 ساعت ago

معرفی تیم‌های برتر مسابقات تنیس روی میز صنعت بیمه

چهارمین دوره مسابقات تنیس روی میز صنعت بیمه با معرفی و تقدیر از تیمهای اول…

10 ساعت ago

در اندیشه تکمیل زنجیره ارزش فولاد/در مسیر توسعه همه‌جانبه مصمم هستیم

فولاد، یکی از صنایع مادر در سطح جهان محسوب می‌شود که با توجه به اهمیت…

10 ساعت ago

حضور فعال بانک تجارت در کیش اینوکس ۲۰۲۴

بانک تجارت به همراه هلدینگ مالی خود ازجمله شرکت بیمه تجارت نو با حضور فعال…

10 ساعت ago

مشارکت رایتل جهت هوشمندسازی سیمان زنجان

نشست مشترک شرکت خدمات ارتباطی رایتل و شرکت سیمان زنجان برگزار شد.

10 ساعت ago

فراخوان انتخاب مدیرعامل هلدینگ مالی صبا تأمین

اطلاعیه مربوط به فراخوان انتخاب مدیرعامل هلدینگ مالی صبا تأمین صادر شد.

10 ساعت ago