Categories: بورس

در اوج‌گیری‌های بعدی بازار، اختلالی در هسته معاملات نخواهیم داشت

روح الله دهقان مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) در خصوص اقدامات انجام شده در دوسال گذشته به منظور ارتقای سامانه معاملات بیان کرد: در نظر داشته باشید که در اکو سیستم فناوری بازار سرمایه کشور بخشی از خدمات مرتبط با سامانه معاملاتی ، هسته معاملات و سیستم‌های معاملاتی، در اختیار شرکت مدیریت فناوری بورس می باشد و بخش دیگر این خدمات، مربوط به شرکت‌های OMS است که خدمات آنلاین به مشتریان کارگزاری‌ها ارائه می‌کنند. در نتیجه اقدامات شرکت مدیریت فناوری بورس تهران برای ایجاد بهبود در هسته معاملات و سامانه های معاملاتی بوده است.

وی افزود: پس از اوج گیری بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹، تغییرات بسیاری در بخش‌هایی از سیستم معاملات که مربوط به شرکت مدیریت فناوری بورس بود، صورت گرفت. در مرحله اول تلاش گردید از طریق قابلیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هم ظرفیت‌های سامانه معاملاتی و هم سرعت و کارایی این سامانه را افزایش دهیم که خوشبختانه این هدف محقق شد و از اواخر سال ۱۳۹۹، ظرفیت‌های جدیدی به سامانه معاملاتی بازار سرمایه اضافه شد.

دهقان ادامه داد: بخش دوم اقدامات صورت گرفته، مربوط به تغییرات در بخشی از زیرساخت‌های سخت‌افزاری سامانه معاملات بود. با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده، یک سری جداسازی در زیرساخت‌ها صورت گرفت و همانطور که در اواخر سال ۱۴۰۰ هم اطلاع رسانی شد، زیرساخت‌های سامانه نظارتی جدیدی که توسط ریاست سازمان بورس اوراق بهادار افتتاح شد، از زیرساخت‌های سامانه معاملاتی مجزا شد تا سامانه معاملات با ظرفیت بالاتری کار کند(تا قبل از آن، به دلیل عدم نیاز، سامانه نظارتی و سامانه معاملاتی زیرساخت های مشترکی داشتند که با جداسازی این زیرساخت‌ها، ظرفیت‌های سامانه معاملاتی افزایش یافت). در حوزه پسا معاملات نیز بروزرسانی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری انجام شد تا افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه موجب اختلال در سامانه پس از معاملات نگردد. البته این بروزرسانی‌ها به منظور افزایش ظرفیت و کارایی سامانه معاملات همچنان ادامه دارد و اینطور نیست که پس از یک مرحله بروزرسانی و اصلاح زیرساخت‌های معاملاتی، این فرایند متوقف شده باشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس ضمن تاکید بر اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای سامانه معاملاتی، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم هم به لحاظ نرم‌افزاری و هم به لحاظ سخت‌افزاری، با اصلاحات و بروزرسانی‌هایی که در سیستم معاملات صورت گرفته، در اوج گیری های بعدی بازارسرمایه بتوان پاسخگوی نیاز فعالان بازار بود. با توجه به اقدامات انجام شده اگر مجدداً نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شده و معاملات این بازار رونق بگیرد، ظرفیت های ایجاد شده پاسخگوی نیازهای بازار خواهد بود و شاهد اتفاقاتی مانند دو بخشی شدن تایم معاملات یا اختلال در هسته معاملات نخواهیم بود.

فتحنایی

Recent Posts

بهره‌‌گیری از فناوری‌های نوین و سیستم‌های راداری به منظور افزایش ایمنی در معادن مس

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از برنامه‌ریزی این شرکت برای بهره‌‌گیری از فناوری‌های نوین…

4 ساعت ago

بانک سینا تا پایان شهریورماه سال جاری بیش از شش هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت کرد

بانک سینا از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، مبلغ شش هزار و ۷۰۹…

4 ساعت ago

اتمام ساخت بخشی از تجهیزات اصلی فاز اول مجتمع پتروشیمی بدر شرق در خارج از کشور

ساخت سیستم کنترل، کمپرسور سینگز، پمپ های فرآیندی، بخشی از شیرهای دستی و شیرهای برقی…

4 ساعت ago

رگولاتوری اصلی‌ترین چالش حوزه فین‌تک است

علی اخوان: رگولاتوری و تنظیم‌گری مهم‌ترین چالش حوزه فین‌تک است. با توجه به اینکه به…

4 ساعت ago

پانزدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات برگزار می‌شود

پانزدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات با تاکید بر «ارتباطات در عصر هوش مصنوعی» با حمایت IEEE…

5 ساعت ago

حضور مرکز نوآوری بیمه معلم در دومین کنگره موبایل ایران

مگنت، مرکز نوآوری بیمه معلم، در پنل تخصصی «موبایل و صنعت بیمه» در دومین کنگره…

5 ساعت ago