بر اساس این گزارش، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در این مجمع اظهار داشت: درآمد عملیاتی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (اصلی) در سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۳ هزار و ۳۵۶ میلیارد تومان بود که این میزان با رشد حدود ۳۰ درصدی، به ۱۷ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسید؛ همچنین، درآمد عملیاتی شرکت (تلفیقی) در سال گذشته با افزایش حدود ۵۶ درصدی همراه شد و از ۲۰ هزار و ۷۹۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، به ۳۲ هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان در سال پیش رسید. سود خالص شرکت (اصلی) در سال ۱۴۰۲ نیز با افزایش ۲۷ درصدی همراه بود و از ۱۳ هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، به ۱۷ هزار و ۴۶۶ میلیارد تومان در سال قبل رسید؛ ضمن اینکه سود خالص شرکت (تلفیقی) نیز پس از افزایش حدود ۵۵ درصدی، از ۱۶ هزار و ۸۸۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، به ۲۶ هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسید.
به دنبال تحقق سود ۱.۱ میلیارد دلاری در افق ۱۴۰۶ هستیم
وی با بیان اینکه در افق ۱۴۰۶، دستیابی به سود ۱.۱ میلیارد دلاری را ضمن تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای توسعهای خود هدفگذاری کردهایم، افزود: این در حالی است که سود شرکت در سال ۱۴۰۱ (براساس ارزش دلار در آن زمان)، ۳۸۱ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۳۰ میلیون دلار بوده و تحقق سود ۱.۱ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۶ در صورت اجرای طرحهای شرکت منطقی به نظر میرسد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه ارزش سهم «ومعادن» براساس معاملات سهام شرکت در سال جاری را مثبت ۱۸.۴ درصد، اعلام و ابراز امیدواری کرد که مدیریت ارزش سهم «ومعادن» در بازار طی روزهای آینده نیز ادامه پیدا کند.
سعدمحمدی با تاکید بر اینکه هماکنون نسبت (P/NAV) شرکت ۵۹.۲ درصد بوده که بیانگر ارزش سهم بالای «ومعادن» در بازار سرمایه است، عنوان کرد: روند افزایش سرمایه «ومعادن» با رشد قابلتوجهی طی سالیان اخیر همراه شده و از هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰، به ۳۰ هزار میلیارد تومان در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ رسیده است. بر همین اساس امیدواریم امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ نیز میزان سرمایه شرکت با موافقت و تصویب سهامداران محترم به ۴۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد افزایش پیدا کند.
وی در ادامه به ترکیب پرتفوی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به تفکیک «بورسی و غیربورسی» و «صنایع سرمایهپذیر» با هدف شفافسازی در عملکرد این شرکت اشاره کرد و گفت: ۹۳ درصد ارزش داراییهای «ومعادن» را شرکتهای بورسی و ۷ درصد آن را شرکتهای غیربورسی تشکیل میدهد و امیدواریم در مسیری حرکت کنیم که این ۷ درصد نیز ضمن شفافسازیهای لازم بورسی شود؛ ضمن اینکه پرتفوی شرکت به تفکیک صنایع سرمایهپذیر نیز شامل ۸.۳۴ درصد فلزات اساسی، ۷۱.۹۷ درصد استخراج کانههای فلزی، ۷.۹۹ درصد سرمایهگذاریها و ۱۱.۷ درصد سایر صنایع میشود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ضمن اشاره به رشد ۵۶۹ درصدی مازاد ارزش پرتفوی بورسی، ترکیب ارزش روز پرتفوی بورسی این شرکت را شامل «کگل» ۲۱ درصد، «فملی» ۱۹ درصد، «کچاد» ۱۵ درصد، «کنور» ۱۴ درصد، «کگهر» ۱۴ درصد، «فخاس» ۶ درصد، «تجلی» ۶ درصد، «ارفع» ۳ درصد و سایر ۲ درصد و ترکیب بهای تمام شده پرتفوی غیربورسی «ومعادن» را شامل شرکت پویا انرژی ۲۷ درصد، پرتو تابان معادن و فلزات ۲۳ درصد، توسعه آهن و فولاد گلگهر ۱۴ درصد، ایریتک ۵ درصد، کاوند نهان زمین ۳ درصد و سایر شرکتها ۲۸ درصد عنوان کرد.
سعدمحمدی در ادامه به تشریح صورت ریز مبالغ پرداختی به پروژهها و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات پرداخت و مطرح کرد: در سال گذشته، مبلغ ۲۲ هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان و در ۱۱ ماهه سال جاری نیز تا به امروز، مبلغ ۱۰ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان را به صورت پول نقد «Cash» پرداخت کردهایم و براساس مجموع پرداختیهای «ومعادن» طی دو سال اخیر، به بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان میرسد. در حال حاضر ۹۹ پروژه در کل هلدینگ با سرمایهگذاری ۱۳.۸۴ میلیارد یورو در دست اقدام قرار دارد که سهم «ومعادن» از این میزان، ۳.۵ میلیارد یورو (حدود ۲۴۵ هزار میلیارد تومان) است و این هزینه جهت اجرای طرحها و پروژههای شرکت باید پرداخت شود.
وی با ابراز خرسندی از ورود شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به حوزه اکتشافات، تصریح کرد: تا به امروز بیش از ۱۹ دستگاه حفاری اکتشافی را خریداری کردهایم که از این تعداد، ۱۵ دستگاه را در اختیار شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان و چهار دستگاه را در اختیار شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا قرار دادهایم؛ ضمن اینکه ذهنیت خود را بیشتر بر روی توسعه اکتشافات در محدودههای جانجا و صبانور متمرکز کردهایم. لازم به ذکر است که حفاریهای اکتشافی «ومعادن» در سال ۱۴۰۱، برابر با ۶۵ هزار و ۲۴۷ متر بود که این میزان در سال ۱۴۰۲، به ۱۱۱ هزار و ۸۸۸ متر و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، به ۹۵ هزار و ۷۷ متر رسیده است و شک نداریم که در پایان سال جاری از ۱۲۰ هزار متر نیز عبور پیدا خواهیم کرد.
ارزش برجای ۹۰۰ میلیون دلاری از توسعه حفاریهای اکتشافی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه در مجموع موفق به انجام ۲۹۸ هزار و ۱۳۴ متر حفاری اکتشافی (۲۸۱ هزار و ۲۱۲ متر در محدودههای اکتشافی گروه «ومعادن» و ۱۶ هزار و ۹۲۲ متر خارج از گروه هلدینگ) شدهایم، خاطرنشان کرد: تامین پایدار خوراک (سنگآهن)، امروزه به یکی از مهمترین پاشنهآشیلهای صنعت فولاد کشور تبدیل شده و بر همین اساس توسعه اکتشافات در معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه «ومعادن» در دستور کار قرار گرفته است؛ به نحوی که در پی حفاریهای اکتشافی انجام شده، مجموع ذخایر قطعی معادن این شرکت شامل باباعلی، گلالی و شهرک از ۵۱ میلیون و ۹۴۲ هزار تن در سال ۱۴۰۰، به ۳۹۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۵۶ تن تا به امروز رسیده و این مهم ارزش برجای ۹۰۰ میلیون دلاری را به همراه داشته است که امیدواریم این ارزش برجا در آینده، با اجرای طرحهای توسعهای و احداث کارخانههای کنسانترهسازی و گندلهسازی و در نهایت تامین پایدار خوراک کارخانههای احیا مستقیم و فولادسازی به بالفعل تبدیل شود.
سعدمحمدی در ادامه با تاکید بر اینکه توسعه اکتشافات را با جدیت در «ومعادن» دنبال میکنیم و به دنبال افزایش چشمگیر ذخایر سنگآهن خود، ضمن تدوین برنامهای دقیق و منسجم در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور هستیم، به وضعیت پروژههای در دست اجرای این هلدینگ نیز اشاره کرد و گفت: پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت صنایع فولاد کردستان از پیشرفت فیزیکی ۴۷ درصدی برخوردار بوده و با توجه به روند بسیار خوبی که این پروژه در پیش گرفته است، پیشبینی میکنیم که این رقم در پایان امسال از ۵۰ درصد عبور کند. پروژه احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته به روش «CSP» با ظرفیت تولید یک میلیون تن ورق گرم فولادی این شرکت نیز در حال اجراست و از پیشرفت فیزیکی ۲ درصدی برخوردار است.
وی در همین راستا ادامه داد: پروژه احداث کارخانه کنسانترهسازی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از پیشرفت فیزیکی حدود ۵ درصدی برخوردار است که به دلیل زمانبر شدن فرایند جابهجایی زمین کارخانه، کمی از برنامه زمانبندی خود عقب افتاده و اکنون با سرعت خوبی در دست اقدام قرار دارد. زمین این پروژه در ابتدا ۱۲.۵ کیلومتر از معدن گلالی فاصله داشت و بر همین اساس حمل سنگآهن با عیار ۴۷ درصد از معدن به محل کارخانه با هدف تولید کنسانتره و در ادامه برگشت باطله آن به محل معدن مقرونبهصرفه و اقتصادی نبود. بر همین اساس پس از بررسیها و کارشناسیهای لازم، زمین جدید کارخانه درست کنار معدن خریداری شد و در حال حاضر عملیات اجرایی پروژه ضمن اخذ کلیه مجوزهای لازم آغاز شده است. پروژه احداث کارخانه گندلهسازی با ظرفیت تولید یک میلیون تن در فاز نخست و دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در فاز دوم (در مجموع سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن) در شرکت صبا امید غرب خاورمیانه نیز اکنون از پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۴ درصدی برخوردار است. پارت اول تجهیزات خارجی این پروژه به طور کامل وارد سایت شده و پارت دوم آن نیز در گمرک قرار دارد که به زودی فرایند ترخیص کامل آن انجام خواهد شد. به علاوه، نظارتهای لازم جهت تامین پارت سوم این تجهیزات در کشور چین انجام شده و بر این اساس پیشبینی میکنیم کلیه تجهیزات خارجی تا پایان سال جاری به کشور وارد شود.
«ومعادن» بر مدار توسعه روزافزون
به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل از پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصدی برخوردار بوده و بخش عمدهای از تجهیزات خارجی آن که توسط ۷۰ تریلی در گمرک انبار شده بود، هماکنون ترخیص شده و طی دو روز آینده، فرایند ترخیص کل تجهیزات تکمیل خواهد شد. پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت فولاد اقلید پارس، از پیشرفت فیزیکی بیش از ۲۲ درصدی و پروژه احداث کارخانه تولید تسمه نوار نقاله (استیل کورد) نیز از پیشرفت فیزیکی ۷.۵ درصدی برخوردار است.
سعدمحمدی در پایان به انجام ۳۸ هزار متر حفاری اکتشافی و اجرای ۱۱ میلیون تن عملیات معدنی توسط پیمانکار در معدن مس طلای جانجا با هدف راهاندازی کارخانه کنسانتره مس با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن (با حجم ۱۶ میلیون تن خاک ورودی، عیار ۰.۲۶ درصد و کنسانتره ۲۶ درصد) طی ۱۸ ماه اخیر اشاره کرد و از پیشرفت فیزیکی بیش از ۱۱ درصدی پروژه احداث کارخانه فروسیلیکومنگنز در شیروان و پیشرفت فیزیکی حدود ۱۴ درصدی پروژه احداث کارخانه الکترود گرافیتی کازرون خبر داد.
براساس گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، در پایان مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، افزایش سرمایه این شرکت از ۳۰ هزار میلیاد تومان به ۴۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به تصویب حاضرین در مجمع رسید.
منبع: فلزات آنلاین
تعداد مشتریان بانک قرضالحسنه مهر ایران به حدود ۲۰ میلیون نفر رسید.
تامین مواد اولیه، نخستین و مهمترین گام در هر صنعت به شمار میآید که بروز…
کارشناسان دومین جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، طی بازدید و نشست تخصصی عملکرد فولاد کاوه…
در همایش راهبری ساپکو، حال و آینده، مدیرعامل ساپکو، به تشریح اهداف و استراتژیهای این…
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به مذاکرات برای احیا و…
مرتضی شبانی، مدیر امور مجامع و راهبری شرکت فولاد مبارکه در خصوص افزایش سرمایه شرکت…