Categories: بانک و بیمه

در مراسم امضای توافقنامه سرمایه‌گذاری هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد و شرکت پردیس ژن عنوان شد؛ حذف واردات سلول‌های بنیادی

 به گزارش تجارت گردان به نقل از اعتماد، این مراسم با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، مهدی شادنوش رییس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، مجید قاسمی مدیرعامل بانک‌پاسارگاد، امیرحسین ابنا مدیرعامل شرکت پردیس ژن، سجاد مخبر مدیرعامل هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد، علی شریفی زارچی مدیر ارشد فناوری شرکت پردیس‌ ژن و جمعی از مدیران و فعالان حوزه سلامت کشور برگزار شد.

طی توافقنامه منعقدشده، هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد به نمایندگی از بانک‌پاسارگاد با سرمایه‌گذاری در جهت توسعه زیرساخت‌های لازم، امکان گسترش فناوری پیشرفته HLA Typing به صورت فرادقیق – فراسریع را در کشور فراهم خواهد کرد. با این فناوری، علاوه بر صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه بیماران، از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور نیز جلوگیری شده و با حذف واردات سلول‌های بنیادی، از تاخیر در فرآیند درمان بیماران جلوگیری خواهد شد.
همچنین طی تفاهمنامه‌ای مجموعه آموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی و فناوری دانشگاه خاتم، تحت عنوان پردیس کارآفرینی رقابت‌پذیر، با سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد، در فاز ۴ پارک علم و فناوری پردیس احداث خواهد شد. این مجموعه با ۱۰ دانشکده، هریک در ۵ گروه آموزشی، پذیرای ۱۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی و تحصیلات تکمیلی خواهد بود.


دانشگاه خاتم، مدلی تازه در آموزش و توسعه مرزهای علم و فناوری
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، در این مراسم با بیان اینکه نسل جدید دانشگاه‌ها خصوصی هستند و تحول در حوزه مرزهای دانش و فناوری را رقم می‌زنند، گفت: در دانشگاه‌های نسل جدید، توجه و تمرکز بر خلاقیت‌های نیروی انسانی دانش‌آموخته و خلق ارزش افزوده از محل قراردادهای ارتباط با صنعت، توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع نرم و خلاق است. ستاری با بیان اینکه دانشگاه خاتم می‌تواند به عنوان الگویی موفق در نسل دانشگاه‌های خصوصی مطرح شود، ادامه داد: این دانشگاه توانسته است مدلی تازه در آموزش و توسعه مرزهای علم و فناوری را پیاده‌سازی کند و با ورود به ناحیه نوآوری پردیس به خوبی در این مسیر گام گذاشته است.وی با اشاره به اهمیت موضوع بیوتکنولوژی در کشور اظهار داشت: با وجود نیروی انسانی و دانشگاه‌های خوب در کشور متاسفانه شاهد آن هستیم که در بخش بیوتکنولوژی فعالیت مناسبی صورت نگرفته است؛ این در حالی است که بیوتکنولوژی در خون ایرانی‌هاست و امروز شاهد هستیم که در شرکت‌های بین‌المللی تعداد بسیاری ایرانی مشغول کار هستند.

او با بیان اینکه بزرگ‌ترین شرکت‌های بیوتک منطقه در ایران فعالیت می‌کنند، گفت: کشور ترکیه در همسایگی ما حتی یک شرکت در این حوزه ندارد ضمن آنکه در بخش بیماری کرونا هم موفقیت‌های خوبی کسب کرده‌ایم. در حال حاضر کیت‌های کرونا در داخل ساخته می‌شوند و واکسن‌های انسانی و دام و طیور نیز در داخل تولید می‌شوند، البته اخیرا با کمبود انسولین در کشور مواجه شدیم، این در حالی است که مصرف کل کشور ۱۵۰ کیلوگرم انسولین است.
ستاری با انتقاد از روش تدریس در کشور تصریح کرد: متاسفانه ما هنوز در علوم قدیم درجا می‌زنیم و هیات علمی مراکز آموزشی نیز برای همین امور قدیمی تربیت شده‌اند، این در حالی است که کشورهای دیگر در این زمینه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند.

پاسارگاد پیشرو در راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها

مجید قاسمی، مدیرعامل بانک‌پاسارگاد، در این مراسم با اشاره به فعالیت استارت‌آپ‌ها در کشور اظهار داشت: با حمایت‌‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شاهد رشد فزاینده شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور هستیم. بانک پاسارگاد نیز از سال ۱۳۸۴ به سمت راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان حرکت کرد و می‌توان گفت شرکت فناپ از شرکت‌های گروه مالی پاسارگاد، جزو اولین استارت‌آپ‌هایی است که در کشور به بهره‌برداری رسیده است.مدیرعامل بانک‌پاسارگاد با اشاره به فعالیت شرکت فناپ ادامه داد: امروز شاهد آن هستیم که شرکت فناپ به ۶ بانک بزرگ کشور خدمات ارایه می‌کند و اخیرا نیز این شرکت، پروژه اجرای راهکار جامع بانکی را برای ۵ بانک ادغامی در بانک سپه انجام داده است. ضمن آنکه شرکت شناسا نیز از دیگر استارت‌آپ‌های بانک پاسارگاد است که در این عرصه موفق عمل کرده است.وی با اشاره به فعالیت شرکت میدکو از دیگر شرکت‌های گروه مالی پاسارگاد در خصوص تولید کاتد مس افزود: شرکت میدکو برای اولین‌بار در کشور توانست مس کاتد را با روش «تانک بایولیچینگ» (کشت باکتری) تولید کند. این امر باعث حذف دو کارخانه بزرگ از فرآیند تولید مس کاتد و کاهش ۳۵ الی ۴۰ درصدی قیمت تمام شده این محصول شده است. ما به لحاظ بهره‌برداری از این تکنولوژی در کشور نمره قبولی گرفته‌ایم؛ به گونه‌ای که در ادامه، مهندسان جوان در شرکت میدکو، یک باکتری ترکیبی جدید با بهره‌وری بیشتر نسبت به باکتری پیشین ابداع کرده‌اند که حق امتیاز آن متعلق به خود شرکت میدکو است.وی در ادامه به فعالیت شرکت ابرآروان اشاره کرد و افزود: تولید CDN برای اولین‌بار در کشور در این شرکت انجام شد و حدود ۳ سال پیش که کلیه بانک‌ها از مرکزیت سه کشور امریکا، هند، چین به‌طور گسترده مورد تهاجم باج‌گیرانه قرار گرفتند، بانک پاسارگاد تنها بانکی بود که با تکیه بر محصولات تولیدشده در شرکت ابرآروان، و پشتیبانی شرکت‌های شناسا، فناپ، داتین و بخش فناوری بانک در مقابل این حمله تقابل کرد و این تقابل منجر به عقب‌نشینی حمله‌کنندگان به بانک پاسارگاد شد. وی در ادامه افزود: در حوزه‌های دیگر نیز فعالیت‌های بانک، بسیار جدی بوده به عنوان مثال می‌توان به اخذ مجوز اپراتور ۵G از وزارت ارتباطات توسط شرکت فناپ تلکام اشاره کرد.قاسمی در ادامه در خصوص دانشگاه خاتم افزود: دانشگاه خاتم به عنوان دانشگاه نسل چهارمی از فناوری عبور کرده و به بحث کارآفرینی رسیده است و توانسته کارآفرینی رقابت‌پذیر را تامین کند. نقطه‌عطف فعالیت دانشگاه خاتم، در سال ۱۳۹۴ رخ داد. در این سال ۲۷ نفر از نخبگان که از کشور خارج شده بودند شناسایی و دعوت شدند. ۶ پروژه با ۶ کارگروه برای این عزیزان تعریف و اولین مدرسه تابستانی با حضور اساتید این نخبگان نیز برگزار شد. این امر منجر به ایجاد تحول در سطح علمی دانشگاه خاتم شد تا جایی که امروز شاهد حضور رتبه‌های برتر زیر ۳۰، در مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد در این دانشگاه هستیم. اخذ مجوز برگزاری رشته مهندسی داده از وزارت علوم نیز از دیگر توفیقات بزرگ دانشگاه خاتم است. در بحث فناوری‌های همگرا نیز موفق شدیم با دعوت از فارغ‌التحصیلان ایرانی دانشگاه سوربن و دانشگاه‌های استرالیا و اروپا و بازگرداندن آنها به کشور این رشته را در ایران ارایه دهیم.

قاسمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت‌های هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد خاطرنشان کرد: یکی از ماموریت‌های هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد ساخت ۷ هزار تخت بیمارستانی در ۷ نقطه کشور است، از این تعداد ۶۵۰ تخت در اواسط سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل بانک پاسارگاد به انعقاد قرارداد دانشگاه خاتم و پارک فناوری پردیس اشاره کرد و افزود: حضور دانشگاه خاتم در پارک فناوری پردیس در مجموعه‌ای ۱۷ هکتاری آغاز خواهد شد که در آینده توسعه می‌یابد. در این مجموعه میزبان ۱۰ هزار دانشجو در۱۰ دانشکده خواهیم بود که هر دانشکده نیز از ۵ گروه آموزشی تشکیل می‌شود. در این مجموعه حداقل برای ۱۰۰۰ پژوهشگر استارت‌آپی که توانایی تبدیل فکر خود به ایده و سپس تکنولوژی و محصول را دارند امکانات لازم پیش‌بینی شده است. همچنین بخش‌های مختلف تحقیقاتی، بهداشتی و درمانی و خوابگاه دانشجویی نیز در این مجموعه در نظر گرفته شده است. حدود ۲۰ هزارمتر مربع از این فضا برای آزمایشگاه فناوری همگرا در نظر گرفته شده است. این حوزه در واقع مرز دانش دنیاست که در دانشگاه خاتم طراحی شده است.

انجام فرآیند HLA Typing در کشور، اقدامی ارزشمند و اساسی
در ادامه مهدی شادنوش رییس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت به یکی از افتخارات کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نیازهای مهم کشور، تهیه سلول‌های بنیادی است که این مهم در حال حاضر در حال تقویت است. این در حالی است که در گذشته این سلول‌های بنیادی برای هر فرد تا ۳۰ هزار یورو هزینه داشت تا این نمونه‌ها به یکی از کشورهای اروپایی ارسال شود. ضمن آنکه ممکن بود اطلاعات ژنتیک هم از کشور خارج شود.شادنوش گفت: از سال گذشته با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اولین شبکه اهدای سلول‌های بنیادی ایجاد شد که در این مدت ۸۰ هزار سلول بنیادی جمع‌آوری شده است. همچنین در ماه گذشته ۱۵ مورد سلول بنیادی داخلی از خارج از کشور پیدا شده و ما در حال تبادل سلول‌های بنیادی با این کشورها بر اساس اعتماد متقابل هستیم. وی افزود: در کشور با وجود مشکلات فراوان اقدامات ارزشمند، بنیادی و اساسی از جمله HLA Typing در حال انجام است که تنها مختص به سلول‌های بنیادی نیست بلکه در پیوند اعضا از جمله پیوند کلیه نیز برنامه‌هایی در دست انجام است و از سال گذشته به این مرحله رسیده‌ایم که پیوند کلیه از طریق HLA Typing انجام شود که این امر منجر به افزایش دقت و دوام پیوند شده است.شادنوش در ادامه ضمن اشاره به بلنداندیشی دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، در بحث مسوولیت اجتماعی، از ایشان و بانک پاسارگاد و همچنین تلاش جوانان کوشای وطن تقدیر کرد که منجر به نهادینه شدن HLA Typing در کشور شده‌اند.وی تصریح کرد: خیلی خوشحال خواهیم بود که در حوزه وزارت بهداشت از این نوع حرکت‌ها استقبال و تلاش کنیم نیازهای کشور را از دستان پرتوان جوانان این مرز وبوم تامین کنیم و وابستگی خود را به ظالمان اجنبی که از انجام هیچ ظلمی نسبت به ما پرهیز نمی‌کنند از بین ببریم و آینده بسیار بهتری برای کشور عزیزمان رقم بزنیم.

حذف واردات سلول‌های بنیادی

به گزارش «اعتماد»؛ در ایران سالانه نزدیک به ۸۰۰۰ نفر به سرطان خون مبتلا می‌شوند. این بیماری، شایع‌ترین نوع سرطان بین کودکان است. همچنین بیش از ۳۰ هزار ایرانی مبتلا به تالاسمی هستند. درمان بیماران سرطان خون و تالاسمی در کشور از طریق پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز انجام می‌شود.پیوند سلول‌های بنیادی تنها در شرایطی موفق است که شناسه ژنتیکی (HLA) بین بیمار و اهداکننده منطبق باشد. بدین منظور لازم است شناسه ژنتیکی تعداد زیادی داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی طی فرآیندی به نام HLA Typingشناسایی و در یک بانک اطلاعاتی ذخیره شود تا هنگامی که یک بیمار نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی دارد، اهداکننده منطبق با وی پیدا شود.فناوری HLA Typingبه روش فرادقیق و فراسریع (که امکان تعیین شناسه ژنتیکی افراد زیادی را با دقت بالا و در زمان کم میسر می‌کند) تنها در اختیار کشورهای معدودی در جهان است.فقدان این فناوری در کشور باعث شده در سال‌های گذشته، درمان بسیاری از بیماران مستلزم یافتن اهداکنندگان با شناسه ژنتیکی منطبق از خارج از کشور باشد. واردات سلول‌های بنیادی برای هر هزار بیمار باعث خروج ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور می‌شود؛ ضمن آنکه این موضوع، درمان بیماران را با تاخیر چندماهه مواجه می‌کند که در موارد متعددی به مرگ بیمار می‌انجامد.طبق برآورد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آنکه عمده نیاز کشور به واردات سلول‌های بنیادی خون‌ساز مرتفع شود، لازم است شناسه ژنتیکی یک میلیون اهداکننده داخل کشور تعیین شود.

طی ماموریتی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به شرکت پردیس‌ژن فناوری (دانش‌بنیان) محول شد، این شرکت موفق شد در مدت کوتاهی به فناوری HLA Typingفرادقیق و فراسریع دست‌یابد. این فناوری مورد تایید معتبرترین مرکز جهان در آلمان قرار گرفته است.با فناوری پردیس‌ژن، زنجیره کل فرآیند در داخل کشور انجام می‌شود و ارسال نمونه‌ها یا اطلاعات ژنتیکی از کشور بدین منظور به‌طور کامل قطع خواهد شد.این فناوری از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور (به منظور واردات سلول‌های بنیادی از خارج کشور و همچنین به منظور انجام HLA Typingدر خارج کشور) جلوگیری می‌کند. همچنین با حذف واردات سلول‌های بنیادی از خارج کشور، جلوی بروز تاخیر چندماهه در فرآیند درمان بیمار گرفته می‌شود.با انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری بین شرکت پردیس‌ژن و هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد (به نمایندگی از مجموعه بانک پاسارگاد) امکان توسعه سریع زیرساخت‌های لازم به منظور توسعه فناوری‌های پیشرفته در این حوزه فراهم می‌شود.

موفقیت تیم پردیس‌ژن

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ماموریت توسعه فناوری HLA Typingبه صورت فراسریع و فرادقیق را به پردیس‌ژن محول کرد. این شرکت با بهره‌گیری از بهترین متخصصان کشور در رشته‌های پزشکی، ژنتیک، بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی و با تعامل علمی و فناوری با معتبرترین مراکز جهان توانستند این فناوری را در کشور توسعه دهند به صورتی که در آینده نیازی به ارسال نمونه‌های ژنتیک به خارج از کشور نباشد. کیفیت فرآیند HLA Typingشرکت پردیس‌ژن مورد بررسی معتبرترین مراکز بین‌المللی قرار گرفته است.همچنین پردیس‌ژن موفق شد سامانه پیچیده و عظیم تحلیل داده‌ها و تولید بخشی از کیت‌های آزمایشگاهی لازم بر پایه فناوری نانوذرات مغناطیسی را بر پایه دانش جمعی از بهترین متخصصان داخلی توسعه دهد.

پیشرفت‌های به دست‌آمده موجب عقد تفاهمنامه همکاری در زمینه HLA Typingده هزار داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز بین جناب آقای دکتر ستاری معاونت محترم علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و جاب آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد. اجرای این تفاهمنامه به پردیس‌ژن واگذار شد. این موضوع مرهون پیگیری‌های ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و همچنین شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

لینک خبر در سایت روزنامه اعتماد

فتحنایی

Recent Posts

دیدار سرپرست بیمه ایران با پیشکسوتان

سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…

10 ساعت ago

مدیرعامل بیمه ایران منصوب شد

دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…

10 ساعت ago

اطلاعیه مرکز اطلاع‌رسانی شستا درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا تأمین

مرکز اطلاع‌رسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…

13 ساعت ago

خریداران سکه احتیاط کنند؛ بازار به‌شدت حبابی است

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…

19 ساعت ago

برگزاری بزرگترین تور آموزشی شبکه فروش شرکت بیمه سامان

تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…

20 ساعت ago