به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ جایزه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، امروز ۱۴ بهمنماه، با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار فضلی، محسن پرویز، سردار بهمن کارگر و پژوهشگران و نویسندگان در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
سرلشکر محمد باقری در اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت جایزه شهید سپهبد شهید قاسم سلیمانی گفت: ایام با سعادت دهه فجر را تبریک میگویم و همچنین میلاد حضرت فاطمه (س)، همچنین یاد و خاطره امامراحل و شهیدان عزیزمان بهویژه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را یاد میدارم.تشکر میکنم از این اقدام بزرگ علمی و پژوهشی، انشاءالله این حرکت بهطور رشد یابنده گسترش پیدا کند. حوادث بزرگ تاریخی نیازمند پژوهش هستند. زیرا نقش تاریخ ساز برای آینده جامعه مورد نظر را دارد، دفاع مقدس از مهمترین حادثهای است که با فاصله اندک از انقلاب اسلامی رخ داد.
سرلشکر باقری افزود: دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ۸ ساله بر منابع مادی و معنوی کشور خسارت وارد آمد و بر دههها این آثار بر کشور وارد آمده دارد. پس باید تمام عوامل آن مورد توجه قرار گیرد. از دیگر تأثیرات نشاندهنده اهمیت دفاع مقدس تأثیر آن بر بازدارندگی دفاعی کشور است. توسعه و تعمیق فرهنگ دفاع مقدس در کشور باید صورت گیرد و باید در این زمینه تحقیق و پژوهش اساسی صورت گیرد. اگرچه اتفاق عاشورا با هیچ اتفاقی قابل قیاس نیست اما چطور دو رخداد اسلام را زنده نگه داشته است، دفاع مقدس در مقیاس کوچکتری نقشهای زیادی را برای کشور ما ایفا کرده است.
سرلشکر باقری گفت: مهمترین دلیل در چرایی پژوهش مسئله تحریف، اغراق و دروغ است، تنها انجام پژوهش علمی دقیق و معیار میتواند این جریان سالم و زلال را از آلودگیها مصون بدارد. دفاع مقدس و جبهه مقاومت با سوال اساسی مواجه است. نسل جوانی که آن ایام را درک نکردند سوال میپرسند چرا جنگ شد؟ چرا مدت زمان طولانی بود؟ چرا در خوزستان بود؟ چرا نبرد تهاجمی در شب بود؟ و سؤالهای دیگر… آیا فرهنگ جامعه در آن دوران متناسب با دفاع مقدس تنظیم شده بود پس چنین سوالاتی ایجاب میکند تا مورد پژوهش قرار بگیرد.
او ادامه داد: تأثیر دفاع مقدس بر عملکرد و نحوه مدیریتی موضوع قابل توجه و مهمی است، ما بخش فراوانی از آنچه دفاع مقدس برای مردم بازگو میکنیم در قالب ادبیات، هنر سینما و تئاتر، شعر است اما چگونه میخواهفم مطمئن شویم آنچه که منتقل میشود دارای غنا، جامعیت است؟ پس باید با پژوهش غنی به آن عمق ببخشیم. صرف خاطرهگویی کافی نیست بلکه باید متکی به منابع پژوهشی باشد.
سرلشکر باقری اظهار کرد: اگر قرار است مسیر گام دوم انقلاب اسلامی را آغاز و گام مؤثری برداریم، یعنی مرحله تمدنسازی باید با اتکا به این زمینهها همچنین از بنیه قدرتمند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میتوانیم استفاده کنیم.
او بیان کرد: آسیبشناسی درباره آثار پژوهشی و تحقیقی باید صورت بگیرد، پژوهشها باید رسمی و علمی باشد، که طبیعتاً دارای سوال و مسئله است و باید جامعنگر باشد. در پژوهش علمی باید کاربر و مخاطب مشخص باشد. پژوهش باید مستند باشد. در پژوهش باید زمان، منابع، پشتیبانی انسانی و مادی تأمین شود. محقق و پژوهشگر باید مطمئن و پشتگرم باشد از مورد هجمه قرار گرفتن خوف نداشته باشد. فقدان بانک جامع حاوی اطلاعات و پژوهشهای دفاع مقدس را داریم هر سازمانی اطلاعات را تنها برای خود میماند در حالیکه باید این اطلاعات را در اختیار همه قرار دهد. از کارها و فعالیتهای موازی و جزیرهای باید اجتناب کنیم.
سرلشکر باقری ادامه داد: ضرورت دسترسی به منابع خارجی است هر کسی نمیتواند به منابع خارجی دست پیدا کند باید این دستیابی به منابع خارجی در دسترس محققان قرار بگیرد. هدف مشخصی داریم هدف ما در انجام کار پژوهشی نیازمند ارائه روایتی عالمانه نه احساسی، معیار، با ادبیات غنی از دفاع مقدس در سطوح و ابعاد مختلف هستیم. ایجاد بانک جامع، تدوین درختواره، تربیت پژوهشگر، تلاش برای حرکت در مسیر تولید علم و نظریهپردازی تدوین روشهای پژوهشی خاص، باید سازمانفعال حفظ نشر و آثار ارزشهای دفاع مقدس و پژوهشگاه سردار سلیمانی انجام دهند و توجه کنند و کار آنها است. دفاع مقدس در سطح کلان یک نظریه است.
او بیان کرد: ساماندهی و تقویت پشتیبانیها، ساماندهی ترجمه، انتشار پژوهشها و تشویق و قدردانی پژوهشگران باید در این زمینه صورت گیرد. موضوع مهم و با اهمیت دفاع مقدس در تمدنسازی و ساخت آیندگان بسیار تأثیرگذار است. باید به پژوهشهای با کیفیت در این زمینه ارج دهیم.
https://tejaratgardan.ir/?p=101688