×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از«کالاخبر» سید فرید موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان با اشاره به اهمیت تنظیم و تعادل بازارها برای دولت و مردم اظهار داشت: این روزها مدام بحث نظارت و بازرسی از واحدهای متخلف که اقدام به گران فروشی می کنند مطرح می شود اما مگر می توان این شمار بالای اصناف که از شاخص های جهانی بالاتر است را نظارت کرد.

وی با بیان اینکه هزینه نظارت برای تنظیم بازارها بالاست، افزود: تعداد بالای اصناف در کشور باعث رفتارهای سلیقه ای و بعضا تخلف می شود که در این میان استفاده از ابزارهای مالی مدرن که در دنیا تجربه شده می تواند راهگشا باشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه به معاملات سلف بورس کالا اشاره کرد و گفت: از سال ها پیش معاملات سلف به شکلی نظام مند و شفاف در بورس کالا در جریان است که می توان با این ابزار مالی ساده بسیاری از مشکلات تنظیم بازاری را حل کرد.

موسوی گفت: سلف معامله‌ای است که در آن دو طرف تعهد می کنند در یک تاریخ، قیمت و کیفیت مشخص، یک کالا را مبادله کنند که در این معامله کالا به صورت نقدی خریداری می شود ولی تحویل آن در آینده است. برای مثال دولت می تواند از دو ماه قبل از شروع ماه رمضان و با فراهم کردن شرایط برای ورود عرضه کنندگان، اقدام به خرید خرما با قیمتی مشخص کند تا در زمان پیک مصرف دیگر نگرانی از بابت رشد قیمت خرما نداشته باشد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: این اتفاق می تواند برای بسیاری از کالاها رقم بخورد برای مثال همه می دانیم که محصولاتی چون گوشت، مرغ، شکر، خرما، برنج، روغن، حبوبات، محصولات لبنی و … در مقاطعی از سال به دلیل اعیاد و مناسبت های مختلف با رشد مصرف روبه رو می شوند پس دولت یا نهادهای متولی با نگاهی جدید و کنار زدن رویکردهای سنتی می توانند به بازار سرمایه اعتماد کنند که نتیجه این اعتماد را مردم خواهند دید.

موسوی تصریح کرد: با این اقدام هم تولیدکننده که محصولش را در بورس پیش فروش کرده به نوعی تامین مالی کوتاه مدت انجام داده و به افزایش تولید فکر می کند و هم دولت یا مصرف کننده می داند که با نوسانات عجیب قیمتی در آینده مواجه نمی شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: اما امروز عموما با مشکل کمبود نظارت بر واحدهای مختلف و رشد قیمت ها و بی نظمی در بازارها مواجه هستیم که اگر این اقدام یعنی استفاده از معاملات سلف بورس کالا آغاز شود رفته رفته شرایط متفاوت می شود و فعالیت های مولد و آرامش بخش بازار افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه ابزارهای مالی می توانند یکی از ابزارهای دولت و صنایع برای تحقق رونق تولید باشند، گفت: سلف، یکی از ابزارهای معاملاتی بازار سرمایه و بورس کالاست به طوریکه انواع قراردادهای سلف موازی، آتی، آپشن و … در بازار سرمایه وجود دارد دارندگان کالاها و مصرف کنندگان در صورت آگاهی می توانند انواع نیازهای خود را بدون دردسرهای فعلی و هزینه کم برآورده کنند.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، استفاده از ابزار های مالی نه تنها می تواند از نوسانات کاذب قیمت ها در دوره های پیک مصرف برخی کالاها جلوگیری کند بلکه مصرف کننده و تولید کننده می توانند ریسک های ناشی از تامین مواد و افزایش قیمت ها را از قبل پوشش دهند.

موسوی در پایان گفت: به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور بعضا برای رفتن به سمت روش های جدید تردید می کنیم در حالیکه اتفاقا امروز زمان استفاده از شیوه های نو و کارآمد در معاملات است تا یکبار برای همیشه با نظم بخشیدن به معاملات، شرایط احیای تولید و حمایت درست از تولیدکننده را مهیا کنیم که در این میان واسطه ها نیز با هدایت به سمت ابزارهای مالی، دیگر به بازارهای نقدی و اقتصاد کشور آسیب نزنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.