×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
دولت دوازدهم شاخص‌های ‌عدالت ‌جنسیتی را با پژوهش‌های علمی تدوین کرد

به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز سه شنبه در نشست تخصصی مجازی «تبیین سیاست ها و اقدامات دولت در موضوع عدالت جنسیتی» با موضوع ارائه گزارش و گفت وگو درباره تدوین، اجرا، رصد و پایش شاخص های عدالت جنسیتی و اجرای اسناد استانی ارتقای وضعیت زنان و خانواده، با تاکید بر اینکه شاخص‌های عدالت جنسیتی بر اساس تعالیم قرآنی و بومی هر استان تهیه و ابلاغ شده، گفت: برای تحقق بهینه این شاخص‌ها، بیش از ۲۲۵ موافقتنامه با دستگاه‌های مختلف امضا و بیش از ۲۵۰۰ سازمان مردم نهاد تحت آموزش قرار گرفتند.

تدوین شاخص های عدالت جنسیتی نخستین گام در مسیر تحقق عدالت بود

وی ادامه داد: تحقق عدالت جنسیتی هدف کلان و کلی است و برای دستیابی به این هدف، نخستین گامی که معاونت در حرکتی فرابخشی انجام داد موضوع تدوین شاخص های مربوط به عدالت جنسیتی و خانواده با همکاری دانشگاه ها و دستگاه ها بود که سرانجام در ستاد ملی زن و خانواده به تصویب رسید و به همه دستگاه ها ابلاغ شد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه این شاخص ها ملاک عمل در سنجش عدالت جنسیتی در جامعه است، خاطرنشان کرد: بحث بسیار کلیدی و مهم و فراگیری که نگاه برنامه ای را در بحث ارتقا و بهبود وضعیت زنان جاری می کند و باعث شد از کارهای مناسبتی و موردی به سمت ایجاد یک نهاد مبتنی بر برنامه های نتیجه محور حرکت کنیم.

تهیه شناسنامه شاخص ها، گام دوم در تحقق عدالت جنسیتی بود

ابتکار، گام بعدی معاونت امور زنان و خانواده در تحقق عدالت جنسیتی را تهیه و تدوین شناسنامه شاخص ها با همکاری مرکز آمار ایران عنوان و تصریح کرد: بر اساس شناسنامه شاخص ها، نحوه محاسبات و مبانی آنها به سهولت بیان و ابلاغ شد تا هر کارشناسی بتواند آن شاخص را محاسبه کند.

معاون رئیس جمهوری یادآور شد: این شناسنامه ها که پایه ای علمی و آماری دارند و برای نخستین بار در بحث عدالت جنسیتی تدوین شدند هم از طریق پرتال معاونت و هم فضای مجازی لینک در دسترس عموم قرار گرفتند.

سیاست معاونت بر پایه شفاف سازی بنا نهاده شده است

ابتکار در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید به اینکه سیاست ما در معاونت امور زنان و خانواده، بر پایه شفاف سازی است و همه فعالیت ها در پرتال معاونت در دسترس است، توضیح داد: به همین دلیل، با همکاری دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی در ۳۱ استان، برنامه های نتیجه محور مصوب شورای برنامه ریزی ارائه شد که بر اساس آن هر استان می تواند بودجه بگیرد.

وی با بیان اینکه برنامه های هر استان به فراخور وضعیت خاص خود و فرهنگ و مسایل اجتماعی منطقه ای تنظیم شده، خاطرنشان کرد: تلاش داریم در بسیاری از استان ها برش شهرستانی هم ارائه دهیم. همه دستگاه ها در این امر مسئولیت دارند بخصوص سازمان های مردم نهاد که می توانند هم در جهت کمک و مشارکت مردمی جلب بهینه انجام دهند و هم در رصد و پایش نقش برجسته ای ایفا کنند که برای رسیدن به این هدف، ۲۷۰۰ سازمان مردم نهاد توانمند که حامیان این برنامه های ارتقای وضعیت زنان در استان ها است تحت حمایت و آموزش معاونت قرار گرفتند.

امضای بیش از ۲۲۵ موافقتنامه در جهت تحقق عدالت جنسیتی

معاون رییس جمهوری افزود: معاونت امور زنان و خانواده برای تحقق بهینه عدالت جنسیتی، بیش از ۲۲۵ موافقتنامه با دستگاه های مختلف امضا کرده که یکی از آن ها طرح «کمند» است که برای دختران در ترم آخر، یک دوره آموزشی در جهت ایجاد کسب و کار برگزار می کند.

طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار هم دیگر برنامه ارتقای وضعیت زنان و برقراری عدالت جنسیتی است که معاون رییس جمهوری به آن اشاره کرد و توضیح داد: تلاش کردیم برای زنان سرپرست خانوار، الگوسازی در قالب سندهای ارتقای وضعیت زنان انجام شود. در واقع تلاش در این دوره برقراری عدالت جنسیتی جاری و ساری و تحقق آن است.

ابتکار با تاکید بر اینکه عدالت جنسیتی ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد و تلاش های صورت گرفته فراگیر و ملی است، تصریح کرد: به طور قطع برای محقق کردن نگاه عدالت جنسیتی که برگرفته از مفاهیم قرآنی و آیات زیادی است که در کتاب آسمانی به صراحت به آن اشاره شده است  نیاز به شاخص های کاملا بومی و محلی بود که این امر محقق شد که خوشبختانه با بسیاری از شاخص های جهانی همگرایی دارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.