×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
دکتر بیگدلی در مجامع عمومی عادی و فوق العاده: بانک ملت بیشترین بازدهی را در بین بانک ها نصیب سهامداران کرده است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک ملت، دکتر محمد بیگدلی در مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک برای بررسی عملکرد منتهی به ۲۹ اسفندماه ۹۸ با ابراز تاسف از این که مجمع به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا بدون حضور همه سهامداران و به صورت آنلاین برپا شده است، اظهار امیدواری کرد که با ریشه کن شدن این ویروس، مجامع آتی پرشورتر و  با حضور همه سهامداران برگزار شود.
وی در مقایسه عملکرد سهام بانک ملت و مقایسه آن با بازار سرمایه تاکید کرد: درحالی که ارزش شاخص کل بورس در سال گذشته ۱۸۶ درصد و ارزش بازار صنعت بانک ها و موسسات اعتباری، ۱۶۷ درصد رشد کرده، ارزش سهام بانک ملت ۱۸۰ درصد بیشتر شده و از ۱۴۵.۸۵۰ میلیارد ریال در سال ۸۷ به ۴۰۸.۸۵۰ میلیارد ریال در پایان سال ۹۸ افزایش یافته و این شرکت در زمره فعال ترین شرکت های بورسی در شش ماهه دوم سال قرار گرفته است.
مدیرعامل بانک ملت در عین حال از جایگاه نخست بانک ملت در نظام بانکی در شاخص هایی همچون مانده سپرده های جاری ریالی، مانده کل مصارف، سرانه پرسنلی در جذب چهارسپرده، سرانه شعب در جذب سپرده های ریالی و منابع، منابع ارزی و فروش املاک مازاد و سهام خبر داد و با اشاره به تدوین محورهای عملکردی این بانک در راستای تحقق اهداف افق ۱۴۰۰ یادآور شد: از ابتدای سال ۹۷ برنامه های بانک بر اساس این محورها تدوین و تنظیم شده است.
وی در محور سرآمدی در سودآوری پایدار و باکیفیت به مولدسازی دارایی ها، تجهیز بهینه منابع، مدیریت هزینه و افزایش سهم درآمدهای کارمزدی اشاره کرد و افزود: سپرده های ریالی بانک ملت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ با رشدی ۲۶ درصدی روبه رو شده در حالی که این رشد در سال ماقبل، ۱۸ درصد بوده است.
به گفته دکتر بیگدلی، با وجود نوسانات شدید نرخ تورم و بازدهی بالای بازارهای موازی، بانک ملت با مدیریت هوشمندانه، علاوه بر حفظ منابع قبلی، بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد ریال در سال مالی گذشته، منابع جدید جذب کرده است.وی با اشاره به رشد ۱۹ درصدی سپرده های هزینه زا و رشد ۴۰ درصدی سپرده های غیرهزینه زا در سال گذشته، این موضوع را نشان دهنده مناسب بودن فرآیندها و بالابودن اعتماد عمومی نسبت به این بانک خواند و تاکید کرد: این درحالی است که بانک ملت بر خلاف برخی از بانک ها، به نرخ های مصوب بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، پایبند بوده است.
دکتر بیگدلی با بیان این نکته که ترکیب سپرده های بانک ملت در سال گذشته، بهینه شده است، ادامه داد: سهم سپرده های غیرهزینه زا از کل سپرده های این بانک از ۲۸ درصد در سال ۹۷ به ۳۲ درصد در سال ۹۸ افزایش یافته است.
وی در عین حال از کاهش ۱.۴۸ درصدی قیمت بهره ای، کاهش ۰.۲۹ درصدی قیمت غیربهره ای و کاهش ۱.۷۷ درصدی قیمت تمام شده پول در بانک ملت در سال مالی ۹۸ خبر داد و اظهار داشت: ساختار و سازماندهی جذب منابع به گونه ای بوده که یکی از باکیفیت ترین منابع نظام بانکی کشور، در اختیار بانک ملت است.
مدیرعامل بانک ملت در محور مولدسازی دارایی ها به کاهش ۷۶ درصدی نسبت دارایی های مازاد به دارایی های ثابت این بانک در سال گذشته اشاره کرد و افزود: روند رو به رشد فروش باعث افزایش سودآوری و در عین حال کاهش نسبت املاک و دارایی های مازاد بانک و برگشت منابع به چرخه تسهیلات در راستای حمایت از تولید شده است ضمن این که با اقدامات انجام شده در زمینه مولدسازی دارایی ها، نسبت دارایی های ثابت بانک از ۵۹ درصد به ۲۶ درصد رسیده و بانک از شمولیت ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید در بخش املاک خارج شده است.
وی همچنین به رشد ۳۰۷ درصدی مبلغ فروش املاک مازاد و رشد ۶۹۸ درصدی مبلغ فروش سهام متعلق به بانک ملت در سال ۹۸ اشاره کرد و ادامه داد: بانک ملت در این زمینه رتبه نخست را در بین بانک های کشور کسب کرده و از سوی معاون اول رییس جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی لوح سپاس هم دریافت کرده است.
دکتر بیگدلی در محور افزایش درآمدهای کارمزدی نیز از رشد ۱۹ درصدی بانک ملت در این بخش خبر داد و گفت: با وجود تحریم ها و حذب برخی از کارمزدهای ناشی از فعالیت های ارزی، مجموع کارمزدهای بانک روند رو به رشدی داشته است.
وی از مدیریت هزینه و درآمد به عنوان محور بعدی سند چشم انداز افق ۱۴۰۰ نام برد و افزود: نرخ موثر جذب منابع بانک ملت در سال گذشته نیم درصد کاهش و نرخ موثر مصارف نیز با بهبود کیفیت اعتباری و اعطای تسهیلات باکیفیت ۱.۲۲ درصد افزایش یافته که این امر باعث افزایش حاشیه سود بانک شده است.
مدیرعامل بانک ملت در محور بهبود اثربخشی اعتباری نیز به افزایش ۴۲ درصدی جمع مصارف ریالی و ارزی اشاره کرد و اظهار داشت: در محور بهره گیری از ظرفیت های ارزی نیز دارایی های ارزی به ۲۴.۹۵۹ میلیون دلار و خالص وضعیت باز ارزی بانک به ۶.۹۵۸ میلیون دلار رسیده است.
به گفته وی، موقعیت مثبت ارزی بانک ملت، یک پتانسیل بالقوه برای بانک محسوب می شود ضمن این که افزایش سرمایه از محل تسعیر ارز شناسایی شده در دستور کار سال جاری بانک قرار دارد.
دکتر بیگدلی در محور تقویت استحکام مالی بانک به رشد ۲۰۶ درصدی حقوق صاحبان سهام اشاره کرد و علت اصلی آن را اضافه شدن مازاد تجدید ارزیابی دارایی های بانک به حقوق صاحبان سهام خواند که به زودی به سرمایه منتقل خواهد شد.
افزایش ۷۳ درصدی کل درآمدها به جز تسعیر، رشد ۴۵ درصدی سود تسعیر، افزایش ۳۷ درصدی هزینه ها، رشد ۴۳ درصدی سود قبل از کسر مالیات و افزایش ۷۹ درصدی سود خالص بانک ملت از دیگر مواردی بود که مدیرعامل در این بخش به آنها اشاره کرد.
وی همچنین در بخش بهبود نسبت های کلیدی عملکرد با اشاره به رشد ۶۴ درصدی خالص تراز عملیاتی، رشد ۳۳ درصدی خالص درآمد کارمزد و افزایش ۱.۱۶۵ درصدی خالص سایر درآمدهای بانک ملت در سال ۹۸ گفت: کاهش نرخ موثر سود پرداختی به سپرده ها و افزایش نرخ موثر مصارف باعث رشد خالص تراز عملیاتی بانک شده است ضمن این که خالص سایر درآمدها به علت فروش سهام شرکت ملی مس و خسارت دادگاه انگلیس بیش از یکهزار درصد رشد داشته است.
مدیرعامل بانک ملت از افزایش نسبت کفایت سرمایه بانک ملت از ۵.۱۹ درصد در سال ۹۷ به ۷.۷۸ درصد در سال ۹۸ خبر داد و یادآور شد: این امر باعث افزایش سرمایه بانک و به تبع آن، امکان اعطای تسهیلات بیشتر شده است.
وی با بیان این نکته که بانک ملت از وضعیت نقدینگی مطلوبی برخوردار است، تاکید کرد: این بانک از سال ۹۶ تاکنون حتی یک روز و یک ریال نیز از منابع بانک مرکزی اضافه برداشت نداشته و راهبر تسهیلات بین بانکی بوده به گونه ای که در میانگین تسهیلات شبانه پرداختی با ۸۰ درصد و در درآمد حاصل از تسهیلات بین بانکی با ۷۶ درصد رشد رو به رو شده است.
دکتر بیگدلی در محور مشارکت در تقویت بخش واقعی اقتصاد در جهت رونق تولید نیز حمایت از تولیدکنندگان داخلی دارای مزیت اقتصادی و حمایت و تامین مالی طرح های ملی را مورد اشاره قرار داد و افزود: مشارکت در طرح های بزرگ و ملی نظیر تامین مالی پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه های بزرگ کشور از جمله آبادان، لاوان، شازند، بندرعباس، تهران، تبریز و …، تامین مالی گازرسانی به مناطق محروم، مشارکت در فازهای ۲۰ تا ۲۴ و ۱۱ پارس جنوبی و … از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی توسعه و تعمیق بانکداری دیجیتال را از دیگر محورهای سند چشم انداز افق ۱۴۰۰ خواند و گفت: بانک ملت در این زمینه اقدامات متعددی را انجام داده و موفق به کسب رتبه نخست در همگامی با تحول دیجیتال و ترسیم نقشه راه استقرار بانکداری دیجیتال شده و لوح سپاسی را از معاون اول رییس جمهوری در این زمینه دریافت کرده است.
مدیرعامل بانک ملت به محور چابک سازی و مهندسی مجدد فرآیندها نیز اشاره کرد و استقرار نظام جامع مدیریت فرآیندهای کسب و کار در بخش ریال، ارز و مطالبات، استقرار نظام جامع مدیریت فرآیندهای حوزه مدیریت سپرده، خدمات بانکی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، چابک سازی و مهندسی مجدد حوزه های اعتباری و فناوری اطلاعات را از جمله اقدامات در این زمینه برشمرد.
وی در محور مشتری مداری با رویکرد توسعه محصول نیز با اشاره به پیاده سازی سامانه هوشمند تسهیلات فرابانک ( غیرقضاوتی) اظهار داشت: با رونمایی از این سامانه، برای نخستین بار مشتریان می توانند نسبت به ثبت تقاضای تسهیلات خود با ورود به سایت بانک ملت اقدام کنند و در پی آن، سیستم میزان تسهیلات و نوع وثیقه را بدون قضاوت کارمند بانک تعیین خواهد کرد.
به گفته دکتر بیگدلی، این سامانه در شرایط کنونی برای تسهیلات خرد راه اندازی شده است و راه اندازی آن برای سایر بخش ها نیز در دستور کار قرار دارد.
وی در محور تعالی منابع انسانی نیز به تدوین مدل جانشین پروری مدیران، طراحی داشبورد مدیریتی سامانه ارزیابی عملکرد کارکنان صف، پیاده سازی مدیریت دانش در بانک و طراحی و توسعه روش های آموزش دیجیتالی در بستر تلفن همراه اشاره کرد و گفت: بانک ملت در محور ایفای مسوولیت های اجتماعی نیز نسبت به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، اشتغالزایی، آسیب دیدگان شیوع کرونا، خسارت دیدگان سیل و زلزله و … اقدام کرده است.
مدیرعامل بانک ملت برنامه های آتی بانک ملت را نیز برشمرد و گفت: پیگیری و ثبت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، به جریان انداختن افزایش سرمایه از محل تسعیر ارز سال های ۹۷ و ۹۸، پیگیری اخذ پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت های قابل واگذاری بانک از طریق بورس اوراق بهادار از جمله گروه مالی ملت و شرکت سرمایه گذاری توسعه معین، تشکیل کمیته جهش تولید برای تامین مالی واحدهای تولیدی، حمایت از شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای مولد، ایجاد مزیت رقابتی پایدار در حوزه فناوری اطلاعات و ابزارهای بانکداری الکترونیک، پیاده سازی و بهره برداری از فازهای دوم و سومCoreBanking، توسعه فرابانک و بانکداری دیجیتال،  طراحی معماری مدیریت منابع انسانی هوشمند، مولدسازی دارایی های غیرمولد و پیاده سازی بانکداری اجتماعی از جمله این برنامه ها است که در دستور کار امسال قرار دارد.
به گفته دکتر بیگدلی، پیاده سازی بانکداری اجتماعی با بهره گیری از اطلاعات و علایق مشتریان و شخصی سازی محصولات مطابق خواسته آنان، یک تحول در بانک ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل بانک ملت در مجمع عمومی به طور فوق العاده بانک ملت نیز گزارش توجیهی هیات مدیره را برای افزایش سرمایه از محل مازاد ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها (طبقه زمین و سرقفلی) قرائت کرد و گفت: سرمایه بانک از ۱۳.۱۰۰ میلیارد ریال به ۵۰.۰۰۰ میلیارد ریال از محل های مختلف نظیر آورده نقدی سهامداران، سود انباشته، اندوخته تجدید ارزیابی دارایی های ثابت و سایر اندوخته ها افزایش یافته است.
وی با بیان این نکته که قیمت سهام بانک ملت از ۱۰۰۷ ریال در سال ۹۶ به ۸.۱۷۷ ریال در پایان سال ۹۸ افزایش یافته است، ادامه داد: سود هر سهم بانک نیز در همین مقطع از ۱۱۸ ریال به ۵۰۲ ریال، سود هر سهم گروه از ۱۶۴ ریال به ۹۲۵ ریال و ارزش بازار بانک از ۵۰.۱۵۰ میلیارد ریال به ۴۰۸.۸۵۰ میلیارد ریال رسیده است.
به گفته مدیرعامل بانک ملت، مازاد تجدید ارزیابی ۱.۴۴۴ فقره زمین و سرقفلی به مبلغ ۱۵۷.۰۴۳ میلیارد ریال در این افزایش سرمایه، به سرمایه بانک افزوده می شود.
وی در عین حال بهبود نسبت کفایت سرمایه، افزایش سقف مجموع تسهیلات و تعهدات هر ذینفع واحد، افزایش سقف مجموع تسهیلات و تعهدات کلان در هر دوره، افزایش سقف فردی و مجموع تسهیلات و تعهدات به اشخاص مرتبط، افزایش سقف سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، بهبود سقف وضعیت باز ارزی هر واحد ارزی و کل واحدهای ارزی و بهبود سقف فردی و جمعی سرمایه گذاری در شرکت های زیرمجموعه را از جمله دستاوردهای این افزایش سرمایه ذکر کرد.
پس از برگزاری مجامع، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره بانک ملت با حضور بر سر مزار شهدای گمنام مدفون در محل تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و نثار فاتحه، یاد و خاطره دلاورمردی های ایثارگران هشت سال دفاع مقدس را گرامی داشتند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.