Categories: نفت و انرژی

راستی آزمایی اصل خصوصی سازی شرکت‌های پتروشیمی

به گزارش خبرنگار مهر، خصوصی سازی و به خصوص خصوصی سازی شرکت‌های بزرگ و زود بازده مسأله‌ای که همواره موافقان و مخالفانی را به دنبال داشته است. سوالی که در روزهای اخیر به خصوص بعد از ماجرای پتروشیمی مهر همواره مورد تاکید قرارداشته این بوده است که آیا خصوصی سازی شرکت‌های پتروشیمی در کشور ما ثمر بخش بوده است؟ علی قنبری اقتصاد دان و استاد دانشگاه مدرس در رابطه با این موضوع به خبرنگار مهر می‌گوید: خصوصی سازی در گذشته انجام شده و نواقصی دارد و باید آن را برطرف کرد. نمی‌توان مالکیت واحدهایی که خصوصی سازی شده اند را مجدداً به دولت بازگرداند و مجدداً راه خصوصی شدن را بپیمایند.

وی ادامه داد: مشخص نیست در صورتی که شرکت‌های پتروشیمی که به بخش خصوصی واگذار شده با در اختیار دولت قرار گرفتن به کجا برسند. و مجدداً برای بار دوم به بیراهه نروند.

اصلاح شرکت‌های خاطی ثمر بخش خواهد بود

قنبری با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود بهترین راه اصلاح است در این زمینه توضیح داد: با توجه به واگذاری‌های انجام شده چه در پتروشیمی و چه در سایر بخش‌ها و عدم موفقیت در خصوصی سازی که در بسیاری موارد فساد زا بوده است.

وی افزود: تنها راه بهبود وضعیت بخش خصوصی آن است که شرکت‌هایی در آنها فساد روی داده است دولت مجدداً به مالکیت خود درآورد و مجدداً بر اساس مطالعات از قبل شده آنها را به بخش خصوصی واگذار کنند.

دولت سیزدهم خصوصی سازی واقعی شرکت‌های پتروشیمی را به صورت جدی دنبال کند

این اقتصاددان با اشاره به اینکه دولت سیزدهم باید خصوصی سازی واقعی شرکت‌های پتروشیمی را به صورت جدی دنبال کند، اضافه کرد: دولت سیزدهم باید این نکته را در نظر بگیرد که نباید شرکت‌های بزرگ پتروشیمی به افراد نالایق سپرده شود، زیرا در این صورت مجدداً شاهد فسادهای افسار گسیخته هستیم که در گذشته هم اتفاق افتاده است. برای رهایی از این مخمصه باید شرکت‌هایی که خریدار سهمی از پتروشیمی‌ها را به صورت خصوصی خریداری می‌کنند باید مورد ارزیابی قرار گیرند و در رابطه با فعالیت‌های قبلی آن شرکت راستی آزمایی هایی صورت گیرد.

قنبری با اشاره به اینکه قوانین خصوصی سازی به صورت جدی اجرا نمی‌شوند در این زمینه توضیح داد: به اعتقاد من قوانین مقرراتی که در رابطه با خصوصی سازی وجود دارد به صورت جدی رعایت و دنبال نشده است. در صورتی که این مقررات جدی گرفته شود، می‌توان به خصوصی سازی وافعی امید داشت. به همین جهت انتظار می‌رود با اجرای قوانین و در چهارچوب آن شرکت‌های پتروشیمی به سمت خصوصی سازی پیش روند.

وی در خاتمه تاکید کرد: زمانی که صحبت از خصوصی سازی به میان می‌آید تفاوتی ندارد که مربوط به کدام شرکت است نکته مورد توجه آن است که واگذاری به صورت صحیح و در چهارچوب قواعد و قوانین خاص انجام بگیرد؛ قانونی تعریف شده که امکان اجرایی شدن آن وجود داشته باشد. اما متأسفانه در اجرای خصوصی سازی تخلفاتی صورت می‌گیرد که می‌توان اذعان کرد آن خصوصی سازی به صورت واقعی شکل نگرفته است.

.

فتحنایی

Recent Posts

گامی دیگر در جهت توسعه پایدار با کسب لوح برند سبز توسط شرکت پتروشیمی شیراز

پتروشیمی شیراز در سومین کنفرانس بین‌المللی برند سبز موفق به کسب لوح تقدیر برند سبز…

11 ساعت ago

تساوی عجیب برزیل مقابل کاستاریکا/ پیروزی کلمبیا با پاس‌های طلایی رودریگز

تیم ملی فوتبال برزیل رقابت‌های کوپاآمریکا را با یک تساوی عجیب آغاز کرد.

19 ساعت ago

صعود لحظه آخری ایتالیا؛ کرواسی حذف شد + فیلم

تیم ملی ایتالیا و کرواسی در دور سوم مرحله گروهی جام ملت‌های اروپا برابر یکدیگر…

19 ساعت ago

صعود اسپانیا با ضربه فنی فران تورس+فیلم

تیم فوتبال اسپانیا با تک گل فران تورس و با ۹ امتیاز به عنوان صدرنشین…

19 ساعت ago

بهره‌برداری از بزرگترین تصفیه خانه صنعتی کشور در پتروشیمی بندر امام با حضور سرپرست ریاست جمهوری و وزیر نفت

در مراسمی که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور سرپرست ریاست جمهوری، وزیر نفت،…

19 ساعت ago

رفع تعرض و خلع ید ۴۷۳ هکتار از اراضی ملی در منطقه آزاد ماکو

مدیر حقوقی سازمان منطقه آزاد ماکو در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه ۶۸۷…

19 ساعت ago