راهبرد دولت، اصلاحات اقتصادی و توجه به معیشت دهک‌های پایین است

 به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی در نشست با اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی با بیان اینکه خواسته ها و موضوعات مطرح شده توسط اعضا همان خواسته و راهبرد دولت پزشکیان مبنی بر بالا بردن نقش بخش خصوصی در اقتصاد است، اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی، در کنار واگذاری بنگاه های دولتی به بخش خصوصی باید با همراهی حوزه سیاست گذاری اقتصادی، رویه ها و راهبردهای تقویت و توانمندسازی بخش خصوصی را نیز طراحی کند.

وی تأکید کرد: زمان آن رسیده است که آرام آرام، از میزان مداخلات دولت در اقتصاد و قیمت گذاری های دستوری کاسته شده و وظایف سازمان خصوصی سازی و شورای رقابت در کشور، بازتعریف شود.

وزیر اقتصاد گفت: در مسیر درستی که پیش می‌رویم، باید بپذیریم که مشکلات، زیاد است از جمله ناترازی های بانکی، بودجه ای و انرژی که به شدت دولت را درگیر کرده و باعث شده نتواند روی اصلاحات راهبردی، به طور کامل تمرکز کند.

همتی تصریح کرد: البته همه این کارها همزمان در حال انجام است از جمله اصلاح سیاست های ارزی بر مبنای تکالیف قانونی است که باید در اجرای آن، پایش جدی صورت گیرد تا مشکلات قبلی، مجددا برنگردد.

وی تأکید کرد: از نگاه دولت، این موضوع بسیار مهم است که اگر قرار است اصلاحاتی انجام شود، حتما باید همراه با توجه جدی به معیشت و طبقات پایین جامعه باشد و هم اکنون دولت در صدد است، سبد های معیشتی را در اختیار طبقات و دهک های پایین جامعه قرار بدهد.

وزیر اقتصاد افزود: این جزو ضروریات کار است، به خاطر اینکه آثار تحریم ها و کسری بودجه، اقشار ضعیف را تحت فشار قرار داده و باعث کاهش قدرت خرید آنها شده است که حتما باید تا حد ممکن جبران شود و ما در حال انجام این کار هستیم و در آینده نیز به طور قطع ادامه خواهد یافت.

همتی با اشاره به حضور رئیس کل بانک مرکزی و نیز معاونان و رؤسای سازمان های زیرمجموعه وزارت اقتصاد در جلسه با اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، این جلسه را، خوب و دارای نتایج بسیار مثبت ارزیابی کرد و خطاب به فعالان اقتصادی و اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: مطمئن باشید که دولت، حتما از فعالان بخش خصوصی و به ویژه تولیدکنندگان حمایت خواهد کرد چرا که ما نیاز به رشد اقتصادی بالا داریم و نقش بخش خصوصی در این راستا، بسیار مهم است.

همتی با اشاره به نقش بسیار مهم بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه ها در کنار نظام بانکی، اظهار داشت: بازار سرمایه، پتانسیل خیلی بالایی در تأمین مالی دارد، از جمله درخصوص بحث “شرکت پروژه” که هنوز در جامعه، خیلی جا نیافتاده است ولی شکل گیری “شرکت پروژه” می تواند تأثیر بسیار مهمی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد و مصداق رشد تولید با مشارکت مردم است.

وی عنوان کرد: در این زمینه، سازمان بورس و اوراق بهادار و مرکز تأمین مالی وزارت اقتصاد کاملا آمادگی دارند که بتوانیم این مسائل را با کمک فعالان بخش خصوصی پیش ببریم.

فتحنایی

Recent Posts

راهبرد پالایش وپخش؛ استفاده از ظرفیت‌های بیرونی

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های…

16 ساعت ago

تفاهم‌نامه حج ۱۴۰۴ به امضا رسید

نشست رئیس سازمان حج و زیارت و وزیر حج و عمره عربستان در خصوص خدمات…

16 ساعت ago

رکود مسکن، بنگاه‌های املاک را به تعطیلی کشانده است/ پیش‌بینی بازار مسکن تا شب عید

عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: دخالت مستقیم دولت در حوزه مسکن طی سه…

16 ساعت ago

میز حقوقی صنعت بیمه، گامی مؤثر در مدیریت چالش‌های حقوقی

صنعت بیمه به‌عنوان یکی از ارکان مهم نظام اقتصادی، با چالش‌های متعدد حقوقی مانند پیچیدگی…

17 ساعت ago

ضرورت تطابق مستندات ارائه شده به بانک با مشخصات طرفین تراکنش

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی ابلاغیه‌ای در راستای رعایت ضوابط و مقررات مرتبط با…

17 ساعت ago

​«نیشکر» بزرگ‌ترین عرضه اولیه تاریخ فرابورس/۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش شرکت زیرمجموعه بانک صادرات ایران

عرضه اولیه سهام «نیشکر» از شرکت‌های زیرمجموعه بانک صادرات ایران در فرابورس انجام شد و…

17 ساعت ago