به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت راه و شهرسازی مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین همایش سراسری مدیران پلیس راهور فراجا که صبح امروز در مرکز پلیس راهور برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات پلیس راهور، رانندگان و دیگر خدمات دهندگان شبانهروزی در جاده ها گفت: سطح خدمت رسانی و تجربه انباشته نظارتی و مدیریت در جادهها، همچون استفاده از سامانهها و تکنولوژیها از جمله سامانه سپهتن و سامانه پیشبینی نقطهای هواشناسی نسبت به سالهای گذشته با پیشرفت و تحول قابل توجهی همراه شده است.
وی افزود: اتفاقات خوبی در کاهش سوانح جاده ای و کیفیت راهها، شبکه آزادراهی و بزرگراهی نسبت به سالهای گذشته رخ داده و تجربه و دانش نیروی انسانی فراجا، اورژانس، هلال احمر و سازمان راهداری و همچنین تجهیزات آنها نیز به روز شده که نمونه خدمات را در شرایط جوی و بارشهای شدید برف و باران در روزهای اخیر در جادهها مشاهده کردیم.
برنامه ریزی برای کاهش تلفات رانندگی در برنامه هفتم توسعه
بذرپاش در ادامه تاکید کرد: میتوانیم با ۵ سال مجاهدت هماهنگ، در پایان برنامه هفتم کارنامه درخشانی در حیطه وظایف خود به مردم ارائه دهیم و بیش از ۵۰ درصد تلفات رانندگی را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه امروزه شریان اصلی مسدود شده تقریبا وجود ندارد، افزود: بیشترین انسدادها در زمان بارشها، مربوط به راههای فرعی و روستایی است که با بالاترین سرعت برطرف میشود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تعداد سفرها نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده گفت: موضوع تصادفات جادهای باید جدی گرفته شود و عادی شدن موضوعات مهم یکی از آسیبهای اصلی در جامعه است که ممکن است تکرار مکرر یک موضوع، سطح حساسیت و اهمیت را نسبت به آن کاهش دهد.
وی خاطر نشان کرد: هدفگذاری وزارت راه و شهرسازی در سوانح جادهای به صفر رسیدن کشته شدگان در این حوادث است و تا رسیدن به این عدد باید همواره تلاش کنیم.
بذرپاش با اشاره به نقش ۳۲ دستگاه در کاهش حوادث جاده ای گفت: باید در طول برنامه هفتم عدد کشته شدگان سوانح جادهای را حداقل ۵۰ درصد کاهش دهیم و برای این کار نیازمند کار قرارگاهی هستیم تا همه سازمانهای مسئول و موثر با هم اندیشی و قبول مسئولیتها و وظایف، با آرایشی متفاوت از امور روزمره اداری به حل این مشکل و کاهش تلفات جاده ای اقدام کنند.
وی افزود: کنترلها و نظارتها این روزها با سامانهها و پلتفرمها کارآمدتر خواهد بود و پیشرفت خوبی رخ داده اما کافی نیست و باید سامانه سپهتن هرچه زودتر در حوزه حملونقل بار فعالتر شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: دادهها و اطلاعات سامانهها قدرت پیشبینی برای آینده میدهد که این امر در کاهش هزینه، افزایش توان عملیاتی و اثربخشی نظارتها برای آینده موثر خواهد بود.
وی افزود: سازمانهای مرتبط با موضوع ایمنی راهها هم مردم پایه و هم فناورانه است و باید از فناوری و تکنولوژیهای روز برای خدمت بهتر، کم هزینهتر و پر فایدهتر برای مردم بهره ببریم.
به گفته بذرپاش برای رضایت مردم از خدمات وزارت راه و شهرسازی باید نسبت به تغییر و یا بهبود سطح خدمات خود اقدام کنیم.
وی بر نقش آفرینی مردم در رسیدن به کاهش سوانح و تلفات رانندگی تاکید کرد و گفت: باید آموزش خود نظارتی از سوی مردم و کاربران جادهای را با اطلاع رسانی بیشتر جدی بگیریم.
تقدیر از ۵ استان برتر در کاهش تصادفات رانندگی
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: از سوی کمیسیون ایمنی راهها در پایان نوروز ۱۴۰۲ پس از ارزیابیها به ۵ استان برتر که با شاخص کاهش تصادفات، بیشترین خدمت رسانی به مردم را داشته باشند، تقدیر به عمل خواهد آمد.
بذرپاش در ادامه با اشاره به لزوم اجتماعی سازی طرح کاهش تلفات و کشته شدگان تصادفات رانندگی، گفت: اگر عزم کاهش کشته شدگان تصادفات، اجتماعی و مردمی شود، به ماندگاری و مستمر بودن این نهضت منجر میشود که برای رسیدن به این مهم، همه رسانهها باید کمک بیشتری کنند.
وی در ادامه به اقدامات برنامهریزی شده برای ایام نوروز اشاره کرد و گفت: در ایام نوروز و سفرها مسئولان باید کمتر استراحت کنند تا استراحت و شادابی مردم بیشتر شود و نوروزی متفاوت از سالهای گذشته برای مردم رقم بزنیم.
بذرپاش خاطر نشان کرد: با توجه به پیش رو بودن سفرها، قرارگاه نوروزی در وزارتخانه راهاندازی شده است و یک از تصمیمات اتخاذ شده این قرارگاه، تعیین ۱۰۰ ایستگاه در جادهها به منظور ایجاد فضا و مکان مناسب برای توقف و استراحت رانندگان به همراه اجرای برنامههای فرهنگی و هنری است. در این مکانها استقرار راهداران، پلیس و هلال احمر مقرر شده است و پویش سفر ایمن نیز از روزهای آینده آغاز میشود.
رشد سفرهای نوروز امسال نسبت به سال گذشته
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: میزان جابه جایی مسافران جادهای سال گذشته ۶ میلیون بود و امسال پیش بینی می شود این میزان افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس پیش بینی و برنامه ریزی صورت گرفته، تقاضای استفاده از ناوگان ریلی و هوایی افزایش یافته است، بنابراین رشد قابل توجه سفرهای نوروز امسال نسبت به سال گذشته پیشبینی میشود.