Categories: بانک و بیمه

راه اندازی خط سوم انتقال برق ایران به ارمنستان طی ۶ ماه آینده

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، کامران رضوانی، گفت: این پروژه با سرمایه گذاری بالغ بر ۸۳ میلیون یورو از سوی بانک توسعه صادرات در قالب اعتبار خریدار تامین مالی شده و خاطر نشان می شود، این ابزار بانکی منحصر بفرد صرفاً توسط بانک توسعه صادرات ایران در نظام بانکی ارائه شده که راهبرد استراتژیک در نفوذ در بازارهای هدف صادراتی محسوب می شود.
وی با اشاره به راه اندازی پروژه خط ۳ انتقال برق ایران به ارمنستان، افزود: این پروژه که با سرمایه گذاری بالغ بر ۸۳ میلیون یورو از سوی بانک توسعه صادرات تامین مالی شده ظرف شش ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و پروژه خط انتقال برق در بخش پست موضوع تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی پست ۲۲۰/۴۰۰ کیلو ولت واقع در نورآوران با سیستم کنترل DCS است.
وی، تامین مالی در قالب اعتبار خریدار در این پروژه را یکی از موفق ترین موارد تامین مالی شده توسط نظام بانکی در شرایط حاکم دانست و گفت: اعتبار خریدار یکی از تسهیلات پایه ای محسوب می شود که تکنولوژی آن در اختیار اگزیم بانک های معروف جهان است که در کشورمان چنین تسهیلاتی توسط بانک توسعه صادرات در راستای رسالت خود جهت حمایت از صادرات و تسهیل فرآیند مبادلات تجاری در سطح کلان اقتصادی به بانک ها و خریداران خارجی کالا و خدمات فنی و مهندسی ایرانی ارائه می شود.
رضوانی تصریح کرد: در واقع بانک توسعه صادرات ایران علاوه بر تسهیلات معمول و سنتی حاکم بر نظام بانکی کشور که عمدتا هدف آن تامین مالی صادرکنندگان است و با اعطای تسهیلات به خریداران خارجی، یکی از شیوه های تامین مالی نوین را که در سیستم بانکی کشورهای پیشرفته مرسوم بوده را در کشور پیاده سازی و اجرا کرده است.
وی در ادامه به تشریح روند امضای قرارداد این پروژه پرداخت و گفت: با توجه به روابط استراتژیک اقتصادی بین دو کشور و به ویژه جایگاه ارمنستان در اتصال شبکه برق ایران به کشورهای اوراسیا و اروپا، این قرارداد حائز اهمیت است که بین بانک توسعه صادرات ایران و طرف ارمنی به امضا رسید.
به گفته رئیس اداره کل تامین مالی و سرمایه گذاری بین المللی بانک توسعه صادرات ایران، با بهره برداری کامل از این طرح، دو کشور یک گام موثر در جهت عملیاتی شدن سیستم تهاتری متقابل بر می دارند.
رضوانی خاطر نشان کرد: اجرای این پروژه برآیند همکاری نهادهای داخلی از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران، شرکت توانیر و وزارت امور خارجه با بانک توسعه صادرات ایران بوده و بیانگر ضریب نفوذ اعتبار خریدار در کشورهای هدف صادراتی است که زمینه ساز سرمایه گذاری های به مراتب بزرگتر در حوزه های مختلف به خصوص خدمات فنی و مهندسی را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت:با توجه به اینکه ارمنستان با کشورهای دیگر تبادل برق انجام می دهد، اجرای پروژه انتقال برق ایران به ارمنستان، صادرات برق کشورمان را به کشورهای حوزه اوراسیا تضمین می کند و این یک گام مهم در کسب بازارهای صادراتی در این منطقه مهم محسوب می شود.
وی با اشاره به مزیت نسبی کشور در بخش خدمات فنی و مهندسی بطور عام به ویژه در حوزه صادرات برق بطور اخص، گفت: ایران در حوزه دانش فنی و تخصصی در اجرای پست و خطوط انتقال برق در سطح بالایی به لحاظ رتبه بندی در منطقه قرار دارد و این فرصت خوبی برای جایگزینی صادرات دانش محور و تخصصی با صادرات نفت است.
رضوانی گفت: شیوع اپیدمی کرونا بسیاری از پروژه های مشابه را در سطح جهانی تحت تاثیر قرار داده اما اراده ای که نزد مقامات دو کشور برای استمرار عملیات اجرایی پروژه وجود داشت نهایتا بر محدودیت ها غلبه کرد و به جرات می توان از این پروژه به عنوان نمونه ای شایان توجه از همکاری های منطقه ای در شرایط سخت و پیش بینی نشده یاد کرد.
رییس اداره تامین مالی و سرمایه گذاری بین الملل بانک توسعه صادرات یادآور شد: علی رغم مشکلاتی که شیوع کرونا در مسیر انتقال تجهیزات و حضور تکنسین ها و کارشناسان پروژه در محل ایجاد کرده بود، خوشبختانه پیشرفت فیزیکی طرح از روند قابل قبولی برخوردار است و همانطور که اشاره شد در آینده نزدیک این طرح به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته رضوانی از دیگر مزایای اجرای پروژه انتقال برق ایران به ارمنستان، استفاده از آن به عنوان الگو و تبلیغاتی مناسب از کمیت و کیفیت خدمات فنی مهندسی کشورمان است.
وی، بازاریابی برای صادرات خدمات فنی مهندسی را بسیار با اهمیت خواند و گفت: اجرای یک طرح موفق در حوزه خدمات فنی و مهندسی با کیفیتی در حد استانداردهای جهانی نه تنها می تواند به عنوان تضمین خوبی برای اجرای قراردادهای مشابه در سایر کشورهای منطقه باشد بلکه سوابق اجرایی موفق در چنین پروژه ای توسط شرکت های پیمانکار ایرانی زمینه را برای حضور در پروژه های مشابه در کشورهای مختلف را فراهم خواهد کرد.
وی با تقدیر از همکاری کارشناسی بخش های مختلف در بانک به ویژه معاونت مدیریت امور اعتبارات در همکاری با این اداره کل در یافتن راهکارهای مناسب برای پیشبرد طرح در شرایط دشوار، اظهار داشت: موفقیت این پروژه معلول همکاری درون سازمانی در سطح عالی است؛ خوشبختانه نهادهای درگیر در اجرای این طرح نیز با دید مثبتی به فرایند توجه نشان داده و در نهایت موفقیت آن را تضمین کردند.
رضوانی در ادامه به مزایای دیگر ابزار اعتبار خریدار در مقایسه با سایر راهکارهای تامین مالی در سیستم بانکی اشاره کرد و گفت: نمونه های موفق متعدد از این دست پروژه ها نشان می دهد اعتبار خریدار در مقایسه با قراردادهای سنتی مانند اعتبار فروشنده که در نظام بانکی مرسوم است، ضمن ایجاد امنیت اقتصادی برای صادرکنندگان، تضمین برگشت پول قوی تری ارائه می کند، چرا که قرارداد اعتبار خریدار نزد صندوق ضمانت صادرات بیمه شده و در صورت بروز اشکال در روند اجرای پروژه و ناتوانی کارفرمای خارجی در بازگرداندن سرمایه، بانک پول خود را از صندوق ضمانت صادرات دریافت خواهد کرد.‌
به گفته این مقام مسئول، اعتبار خریدار همواره نشان داده ضریب قصور در پرداخت از سوی کارفرمای خارجی به خصوص در تلاطمات اقتصادی می تواند به شدت پایین باشد.
رضوانی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی که اقتصاد جهانی در شرایط رکود بسر می برد و نرخ سود بانکی در کشورهای اروپایی و آمریکایی نزدیک به صفر یا حتی منفی بوده اعتبار خریدار ابزاری است که با کمک آن می توان قراردادهایی با سود مطلوب، با تضمین دولت خارجی و کمترین ریسک قصور منعقد شود چرا که تضمین دولت ها در بازیافت وجه (ریکاوری)، از قدرت زیادی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، راه اندازی پروژه خط ۳ انتقال برق ایران به ارمنستان که بخشی از خط انتقال کریدور شمال به جنوب است، امکان صادرات برق به کشورهای مختلف و حتی روسیه را فراهم می کند.

فتحنایی

Recent Posts

صاحبنظران در خصوص پیش‌نویس  اصلاحیه آیین‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری شرکت‌های بیمه نظر بدهند

در اجرای ماده ۳ آیین نامه لزوم ثبت و اطلاع‌رسانی مقررات در پایگاه اطلاعات قوانین…

4 ساعت ago

سفیر ایران از غرفه پتروشیمی زاگرس در نمایشگاه واردات چین بازدید کرد

دکتر محسن بختیار سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین به همراه هیات همراه از غرفه…

4 ساعت ago

سود آبان ماه ۱۴۰۳ صندوق اندوخته توسعه صادرات آرمانی واریز شد

صندوق سرمایه‌گذاری اندوخته توسعه صادرات آرمانی در یکصد و پنجمین دوره پرداخت سود ماهانه، سود…

4 ساعت ago

رونمایی از سامانه پرداخت گروهی آی‌بی‌گیت توسط شرکت تجارت الکترونیک هوشمند تمدن

شرکت تجارت الکترونیک هوشمند تمدن(زیرمجموعه تأمین سرمایه تمدن)، سامانه پرداخت گروهی iBgate را با هدف…

4 ساعت ago

تامین سرمایه تمدن و صندوق پژوهش و فناوری شریف تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

شرکت تامین سرمایه تمدن و صندوق پژوهش و فناوری شریف در راستای توسعه همکاری‌های فی‌مابین…

4 ساعت ago

تلاش چادرملو برای حفظ رقابت‌پذیری بازار

مهندس امیرعلی طاهرزاده مدیرعامل شرکت معدنی‌و صنعتی چادرملو در حاشیه پنل “چشم‌انداز اقتصاد ایران و…

4 ساعت ago