به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر کشور دوشنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح طرح جدید محدودیتها و تعطیلیهای کرونایی پرداخت.
رحمانی فضلی در آغاز با بیان اینکه پس از ۸ ماه اقدامهای مختلف و فراز و فرودها درباره کرونا، بنا بر تشکیل یک مرکزیتی شد تا امور هماهنگی و نظارت بر حُسن اجرا در سراسر کشور را بر عهده داشته باشد، گفت: در این مرحله و در موج سوم و طوفانی که در ایران و سایر دنیا رخ داده است، لازم بود که حتما این مرکز ایجاد شود که رهبر معظم انقلاب، رییسجمهوری و مجموعه دولت قرارگاه عملیاتی سیتاد مبارزه با کرونا را در وزارت کشور تعبیه کردند.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده است در شرایط کنونی طرح جامعی را آماده کنیم تا براساس آن ضعفها و نقصهای تصمیمهای قبل را پوشش دهیم، افزود: باید در زمینه مقابله با کرونا به صورت هوشمند، پویا و موثر عمل کنیم و در این مساله مبنا را شهرستانها و شهرها گذاشتهایم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه مدیریت و کنترل ویروس کرونا هدف اصلی طرح محدودیتها است، گفت: کاهش تعداد بیماران و ورودیهای بیمارستانی ضامن دستیابی به هدف این طرح است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا با تاکید براینکه رسانهها باید نقش بسیار مهمی را در این مقطع مانند مقاطع قبل باید ایفا کنند، افزود: یکی از رکنهای اساسی نوع تبلیغات، نوع آموزش و نوع اطلاع رسانی در خصوص بیماری کرونا است.
وی با اشاره به اینکه مردم به عنوان اصلیترین پایه در این موضوع هستند، گفت: همه این کارها برای مردم است و همه اینها با کمک مردم محقق میشود، اگر کمک مردم نباشد ما نمیتوانیم کاری را انجام دهیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در شرایط کنونی هیچ کس راضی به ایجاد ممنوعیت نیست، افزود: اصل بر برقراری ممنوعیت نیست اما وقتی با اقلیتی مواجه میشویم که وظایف و مسئولیتهای شان را انجام نمیدهند مجبور میشویم محدودیت ایجاد کنیم.
او ادامه داد: امیدواریم مردم با اعتمادی که به دولت و مسئولین دارند، باور داشته باشند که همه این کارها برای آنهاست چرا که برای ما غم انگیز است که هر روز در اخبار با خانوادههایی که عزیزانشان را از دست میدهند مواجه شویم.
وی افزود: همه کشورها با این مساله مواجه هستند، ما متولی این مردم، مسئول و خادم آنها هستیم و مردم باید به خادمین خود توجه کنند.
رحمانی فضلی در ادامه گفت: امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کردند که از سهشنبه تستهای فوری در اختیار قرار میگیرد و تستها را به صد هزار نفر در روز میرسانیم.
او همچنین با اشاره به اینکه مردم ما هنوز نسبت به قرنطینه آموزش کافی را ندیدهاند، افزود: در ستاد مجوز گرفته شد که از هتلها و مسافرخانه ها هم برای قرنطینه استفاده شود. افرادی که شناسایی شده و در بیمارستان بستری نمیشوند، رصد و کنترلی روی آنها صورت نمیگیرد اما از این به بعد با نرم افزار “ماسک” و با کمک وزارت ارتباطات این افراد از طریق تلفن همراهشان رصد میشوند.
رحمانی فضلی با تاکید به نیازمندی برای کمکهای مردمی گفت: ما مبنای ممنوعیت را سه سطح زرد، نارنجی و قرمز قرار دادیم و همچنین اعمال ممنوعیت در ادارت، بخشهای عمومی و اصناف است و همه اینها که گفته شد دارای سه رکن، وزارت بهداشت، تبلیغات و آموزش و مردم است.
وی تاکید کرد: همه این کارهایی را که انجام می دهیم برای این است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمات خود را بخوبی انجام دهد.
او با بیان اینکه همه مردم قدردان تلاش مجموعه بهداشت و کادر درمان کشور هستند، گفت: باید مردم ما نسبت به زوایای این بیماری آگاهی داشته باشند و همه این کارها برای مردم و با کمک مردم است.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما در حال حاضر بین بد و بدتر و یا بدترین و بدترینها تصمیم میگیریم. در ممنوعیت ساعت ۲۱ تا ۴ صبح باید مردم هم به ما کمک کنند و پیش بینی من این است که بین ۵۰ تا ۶۰ درصد خود مردم این مساله را رعایت میکنند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا در ادامه به اقشاری که نیاز به تردد شبانه دارند از جمله خبرنگاران و پرستاران اشاره کرد و افزود: کارمندان دستگاهها از طریق سازمان خود شماره پلاک خودروهای خود را به نیروی انتظامی دهند تا جریمه نشوند همچنین کارفرمایان هم میتوانند با تحویل لیست افراد خود به نیروی انتظامی مانع جریمه آنها شوند.
وزیر کشور با بیان اینکه مبلع جریمه برای تردد شبانه ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است، گفت: افراد نیارمند به تردد میتوانند تا قبل از پرداخت جریمه این موضوع را عنوان و اگر اشتباهی جریمه برای آنها صادر شده است را برطرف کنند هرچند همکاران ما در نیروی انتظامی هم حتما با ترددها با حفظ کرامت مردم برخورد میکنند.
وی همچنین به موضوع تعطیلی ها اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی که ارباب رجوع ندارند، میتوانند با رعایت شیوه نامه ها و دستورات طرح ممنوعیت کار خود را ادامه دهند اما اگر ارباب رجوع دارند باید به لیست فعالیت مشاغل مراجعه و از آن لیست تبعیت کنند.
او ادامه داد: همچنین در مسافرتهای بین شهری با حمل و نقل عمومی باید مسافران مشخص شوند که کرونا ندارند و ظرفیت آن وسیله نقلیه هم بیش از ۶۰ درصد نباشد.
https://tejaratgardan.ir/?p=82794