×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
رشد نماد دی در بورس

علیرضا قیطاسی» مدیر عامل بانک دی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی حیات ضمن ارائه گزارش عملکرد سال گذشته این بانک گفت: بر اساس برنامه عملکردی تعریف شده برای بانک دی در سال ۱۴۰۱ گزارشی از بخش مالی استخراج شده که این گزارش حکایت از قابل قبول بودن عملکرد بانک در سال گذشته دارد.

  • آخرین وضعیت «کوهستان پارک مشهد»

مدیر عامل بانک دی در ادامه عنوان کرد: این بانک در حوزه املاک، موضوع یازده مرحله واگذاری و مزایده املاک را داشته که آخرین مرحله آن در اسفند ماه سال گذشته به اجرا درآمد. یکی از املاک بزرگ مقیاس بانک دی معروف به «کوهستان پارک مشهد» است که با حمایت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مجموعه مدیران این بنیاد مقرر گردید تا با املاک کوچکتر به تهاتر گذاشته شود؛ این رویکرد گام بزرگی در جهت واگذاری املاک مازاد بانک به حساب می آید.

وی افزود: «کوهستان پارک مشهد» از املاک بزرگ مقیاس بانک دی محسوب می شود که در شهر مشهد در منطقه‌ای در آخر بلوار وکیل آباد قرار دارد. این ملک دارای حدود ۶۰ هکتار زمین است که برای واگذاری آن ۱۲ مرحله مزایده برگزار شده اما تا کنون خریداری نداشته است.

مدیر عامل بانک دی خاطر نشان کرد: با توجه به نیاز و تکلیف قانونی که بانک دی بر اساس ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید دارد می بایست املاک مازاد خود را تعین تکلیف و واگذار نماید.

وی با بیان اینکه  ملک «کوهستان پارک مشهد» جز املاکی است که به راحتی امکان واگذاری آن نبود، خاطر نشان کرد: با رایزنی‌هایی که با بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت گرفته، تعداد املاکی که امکان فروش دارند مشخص و به بانک مرکزی معرفی شد. بر اساس مجوز ارائه شده از سوی بانک مرکزی این اجازه به بانک دی داده شد که «کوهستان پارک مشهد» را به صورت تهاتر به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار نماید. در قبال این واگذاری مقرر گردید تا املاک قابل فروش بنیاد شهید با توجه به قیمت کارشناسی به بانک دی واگذار شود.

  • کاهش هزینه‌های بانک در ۱۹ سرفصل

قیطاسی تصریح کرد: این بانک در بخش های زیرساخت مالی، گزارش حساب‌رس قانونی، برگزاری مجامع و تمام آنچه که عدم برگزاری و یا عدم تهیه صورت‌های مالی را به همراه داشته، همگی در سال ۱۴۰۱ و در موعد مقرر برگزار شد و افشای اطلاعات حداکثری در این حوزه اتفاق افتاده است.

مدیر عامل بانک دی با اشاره به سرفصل های مختلف هزینه‌ای این بانک، بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ در بحث حقوق و دستمزد مشمول افزایش ۵۷ درصدی  قانون کار شدیم که این افزایش برای کارکنان اعمال شد، در کنار آن با کاهش هزینه‌ها در موارد ممکن صرفه‌جویی‌های مناسبی صورت گرفت. بانک دی در این حوزه در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۴۰۰، در ۱۹ سرفصل شاهد کاهش هزینه‌ بوده است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بخش درآمدی این بانک تصریح کرد: علارغم اینکه بانک دی در سال ۱۴۰۱ در موضوع مانده تسهیلات که از لحاظ کنترلی به عنوان مانده سرفصل‌ها محاسبه می شود، شاهد کاهش مانده بوده، اما میزان پرداختی ما افزایش داشته و درآمد ما از محل تسهیلات دوره مشابه افزایش قابل قبولی را داشته است.

  • راه اندازی اداره نظارت بر مصارف

مدیر عامل بانک دی همچنین با اشاره به موضوع بهداشت اعتباری و اعتبار‌سنجی گفت: این بانک در سال ۱۴۰۱ اداره‌ای تحت عنوان اداره نظارت بر مصارف را ایجاد کرده است که وظیفه این اداره نظارت بر مصرف درست تسهیلات است.

وی با تاکید بر وصول به موقع اقساط تسهیلات واگذار شده، گفت: درآمد بخش اعتباری ما نسبت به دوره مشابه افزایش چشم‌گیری داشته است. همچنین در بخش پیگیری وصول مطالبات پرونده‌های بسیاری را اعم از حقوقی، کیفری و … در دوره های گذشته در بانک دی داشته‌ایم که با تشکیل کارگروههای حقوقی در بخش وصول مطالبات موفق شدیم پرونده‌هایی را که حتی بیش از پنج سال به آنها رسیدگی نشده بود را وصول کنیم.

مدیر عامل بانک دی تصریح کرد: در مجموع بانک دی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان وصول نقدی داشته و بیش از  پنج هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف مطالبات از شرکت‌های وابسته به بانک را داشته است، که این شرکت‌ها تسهیلاتی از سنوات گذشته داشتند که همگی تعیین تکلیف شدند.

  • پیشرفت در تهاتر و تعیین تکلیف املاک بانک دی

قیطاسی افزود: تمامی املاک این شرکت‌ها تهاتر و تعیین تکلیف شد که از این بابت در پایان سال ۱۴۰۰ حدود ده هزار و نهصد میلیارد تومان مانده مطالبات غیر جاری بانک بوده که این عدد در پایان سال ۱۴۰۱ به حدود پنج هزار و نهصد میلیارد تومان رسیده است. در این میان شاهد کاهش چهل و دو درصدی مانده مطالبات غیر جاری بودیم که این مهم در نظام بانکی، سرفصل قابل قبولی است. ما سرفصل مطالبات غیر جاری را بیش از چهل درصد نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ کاهش دادیم.

  • سه میلیون و پانصد هزار نفر مشتری داریم

مدیر عامل بانک دی با اشاره به چگونگی ارائه تسهیلات در این بانک تصریح کرد: مانده تسهیلات بانک دی نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ افزایش نداشته اما درآمد حاصله بیشتر شده است که این نشان از عملکرد مناسب حوزه اعتباری بانک دی دارد.

وی با بیان اینکه بانک دی بیش از سه میلیون و پانصد هزار مشتری دارد، اظهار داشت: بانک دی طی سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال در بخش‌های مختلف اعم از سرمایه گردش و… تسهیلات پرداخت کرده است. در کنار پرداخت این تسهیلات یک سری تکالیف قانونی در سرفصل قرض‌الحسنه از محل تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ برای همه بانک‌ها از جمله بانک دی در نظر گرفته که از جمله آن وام قرض الحسنه ازدواج بود. بیش از ۵۷ درصد اشخاصی که پرونده‌های آنها در بانک کامل شده بود موفق به دریافت وام شدند و در کنار آن از محل تبصره ۱۶ تسهیلات قرض الحسنه فرزند‌آوری نیز در نظر گرفته شد که این وام به بیش از نود درصد متقاضیان پرداخت شد.

  • بانک دی متعلق به خانواده ایثارگران است

قیطاسی بیان کرد: با توجه به اینکه این بانک متعلق به خانواده ایثارگران است و بیش از ۶۵۰ هزار نفر از سهامداران این بانک ایثارگران هستند و حدود ۴۰  درصد کارکنان این بانک را خانواده ایثارگران تشکیل داده اند. تکالیف قانونی ویژه ای بر عهده این بانک گذاشته شده تا تسهیلات لازم را در اختیار این قشر خاص قرار دهد.  

وی در ادامه افزود: دستورالعمل‌ آسان‌سازی دریافت وام و تسهیلات برای خانواده‌های ایثارگر با هماهنگی‌ بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین شد و مقرر گردید تا بانک دی به عنوان یک بانک خصوصی خدمات تسهیلات را بدون ضامن در اختیار خانواده ایثارگری قرار ‌دهد. بر اساس دستورالعمل ابلاغی در سال گذشته تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بدون ضامن در اختیار ایثارگرانی که گواهی کسر از حقوق داشتند، قرار گرفت.

  • ارائه تسهیلات اشتغال ایثارگران

به گفته مدیر عامل بانک دی با تفاهم نامه‌هایی که فی ما بین بنیاد شهید و مجموعه‌های وابسته به آن، صندوق کارآفرینی و اشتغال ایثارگران به امضا رسیده است، افرادی که در زمینه دریافت تسهیلات برای اشتغال به این بانک معرفی می‌شوند تسهیلات لازم را دریافت خواهند کرد.

وی تاکید کرد: در سال جاری تسهیلات اشتغال کماکان بدون توقف ارائه داده شده و تاکید گردیده که بر اساس سیاست اعتباری بانک این تسهیلات به صورت مستمر و بر اساس نیازهایی که جامعه ایثارگری دارد، پرداخت شود.

  • رشد ۸۱ درصدی شاخص بورس بانک دی

مدیر عامل بانک دی با پرداختن به جایگاه این بانک در بازار بورس کشور تصریح کرد: بانک دی دارای بیش از یک میلیون سهامدار است که از این تعداد ۶۵۰ هزار نفر از خانواده ایثارگری هستند.

قیطاسی در ادامه گفت: از ۱۵ ماه گذشته که مسئولیت بانک به بنده محول شد سهم بانک دی در نماد بورس بسته بود و هیچ خرید و فروشی انجام نمی‌شد. در ابتدا تلاش کردیم تا نماد مجامع باز شود، پس از باز شدن نماد بانک دی در بازار بورس با اقبال کمی رو به رو شدیم. از مهر ماه سال گذشته شفاف‌سازیهای ما حداکثری شد. امروز شاهد آن هستیم که شاخص کل بازار بورس، شاخص نظام بانکی و شاخص بانک دی بیش از هشتاد و یک درصد در مقایسه با مهر ماه سال گذشته رشد داشته که این رشد هم از شاخص بازار فراتر بوده و هم از شاخص نظام بانکی. بنابراین عملکرد بانک دی در مدت ۶ ماه گذشته در بازار سرمایه عملکرد مثبت و روبه رشدی است.

مدیر عامل بانک دی عنوان کرد: این بانک بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال گذشته پرداخت کرده است که بخشی از آن در حوزه سرمایه در گردش و بخشی از آن در حوزه سرمایه ثابت بوده است که این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده نقش‌آفرینی بانک دی در بازار تولید و اشتغال کشور باشد.

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری با صندوق کار‌آفرینی و اشتغال ایثارگران

وی بیان کرد: فلسفه بانکداری این است که باید به بنگاههای اقتصادی کمک کرد و به صورت توزیع در بخش‌های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، مسکن و… خدمات ارائه کرد. در این خصوص تفاهم‌نامه‌هایی با صندوق‌هایی مانند صندوق کار‌آفرینی و اشتغال ایثارگران به امضا رسیده است. بیش از ۱۷۰۰ نفر در این خصوص معرفی شده‌اند که بیش از ۶۰۰ نفر آنها موفق به دریافت تسهیلات اشتغال شده‌اند. در کنار این امر تفاهم‌نامه‌ای با صندوق توسعه ملی برای میزان منابعی که در قانون بودجه برای جامعه ایثارگری تعریف می‌شود و از آنجایی که بانک دی متولی این امر است با هماهنگی صندوق کار‌آفرینی و اشتغال بنیاد شهید، تفاهم‌نامه‌ای را با صندوق توسعه ملی بسته‌ایم.

وی گفت: جدای از این امر مشتریان دیگری که در شعب مختلف ما بوده و دارای بنگاههای اقتصادی هستند شامل دریافت تسهیلات از بانک دی خواهند بود. مجموع این تسهیلات بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است که ما در سال گذشته برای تمام این بخش ها پرداخت داشته ایم.

  • چگونگی جذب سرمایه در بانک دی

مدیر عامل بانک دی در خصوص جذب سرمایه این بانک از بنیاد شهید عنوان کرد: بانک‌ها همزمان با جذب و دریافت منابع باید اقدام به توزیع منابع به اقشاری که نیازمند هستند، کنند. بانک دی منابع آن دسته از اقشاری که نیازی به منابع ندارند را به صورت سپرده کوتاه مدت و بلند مدت و پس‌انداز جاری جذب و به کسانی که نیازمند تسهیلات هستند پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: مجموع مشتریان بانک دی که بیش از سه و نیم میلیون نفر است، منابعی نزد ما دارند. در این میان از آنجایی که این بانک متعلق به خانواده ایثارگران است و ۶۵۰ هزار نفر سهام‌دار و ۴۰ درصد پرسنل آن از جامعه ایثارگری است این توقع به وجود آمده که این بانک می بایست صد در صد در خدمت جامعه ایثارگری باشد.

قیطاسی تصریح کرد: در همین خصوص در سال گذشته ما جلسات زیادی را با مجموعه بنیاد شهید و سازمان‌های وابسته برگزار کردیم و با اکثریت آنها تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رسید. با هماهنگی صورت گرفته با بنیاد شهید و امور ایثارگران مقرر شد تا حقوق جامعه هدف بنیاد شهید در استانها نزد بانک دی پرداخت شود.

وی تاکید کرد: تا پایان سال گذشته شرایط برای پرداخت حقوق جامعه ایثارگری در بیست استان توسط بانک دی فراهم آمد و در تلاشیم تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری استانهای دیگر را نیز تحت پوشش قرار دهیم و شرایط لازم برای سپرده‌گذاری منابع این اقشار نزد بانک دی تامین شود.

  • اولویت‌دار بودن جامعه ایثارگری در پرداخت تسهیلات مسکن

قیطاسی با اشاره به ورود بانک دی به بازار مسکن و چگونگی نقش آفرینی این بانک در کاهش تورم این حوزه گفت: در خصوص مسکن ما قانونی با عنوان قانون جهش تولید مسکن را داریم. در این قانون برای هر بانکی سهمیه‌ای تعیین شده است که بانک دی نیز در این خصوص جز بانکهای عامل است. سهمیه‌ای در این خصوص برای بانک دی تعریف شده که  ساز و کار آن به این صورت است که سامانه‌ای از سوی وزارت مسکن و شهرسازی پیش‌بینی شده تا افراد واجد شرایط در سامانه ثبت‌نام ‌کنند. پس از آن سامانه افراد را به بانک عامل معرفی می‌کند. پس از این فرایند بانک دی نیز بر اساس سهمیه ابلاغ شده تسهیلات لازم را به افراد معرفی شده از سوی سامانه ارائه خواهد داد.

مدیر عامل بانک دی در پایان بیان کرد: اولویت بانک دی در خصوص پرداخت تسهیلات مسکن، جامعه ایثارگری است. در این خصوص طی توافقی که میان بنیاد شهید و بانک دی صورت گرفت، مقرر گردید تا توجه ویژه ای به جامعه ایثارگری در پروژه‌های در دست اقدام مجموعه سازمان اقتصادی کوثر و بانک دی در حوزه ساخت و‌ ساز مسکن شود. ما آمادگی داریم تا مسکن جامعه ایثارگری را تامین کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.