به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تجارت گردان ، وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی، از آزادسازی سهام عدالت حدود ۴۹ میلیون نفر از مشمولان به دو روش مستقیم و غیر مستقیم خبر داد. براساس این گزارش حدود ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر نیز روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند.
در روش مستقیم آزادسازی سهام عدالت و سهامداری، مالکیت و مدیریت سهام عدالت بدون هیچگونه واسطه به خود فرد سهامدار منتقل می شود. یعنی در این روش مستقیم مسئولیت مدیریت، حفظ و نگهداری از سهام بر عهده خود سهام دار است.
در روش غیر مستقیم نیز مدیریت سهام توسط شرکتهای سرمایهگذاری انجام میشود. با توجه به اینکه اکثر سهامداران، روش غیر مستقیم آزادسازی را انتخاب کردند، ورود شرکتهای استانی به بورس از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت سرمایهگذاری استانی خراسان جنوبی اولین شرکتی بود که وارد بورس شد و شرکتهای بعدی نیز به مرور وارد بورس خواهند شد.
همچنین در این گزارش با اشاره به واریز سود سهام عدالت برای بیش از ۴۱ میلیون نفر تصریح شده که طی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ معادل ۱۸.۵ درصد از ارزش کل واگذاریهای انجام شده مربوط به سهام عدالت بوده است. سود مالی سال ۹۷ شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت مبلغی به ارزش ۴۷ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال بوده که به حساب ۴۱ میلیون نفر از مشمولان واریز شده است.
مقایسه سود واریزی شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت نیز حاکی از رشد ۱۶ درصدی در سال ۹۷ نسبت به سال ماقبل آن است. سود واریزی سال مالی ۹۷ که در مرداد ماه سال ۹۹ واریز شده است ۴۷ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سود واریزی در مرداد ماه سال ۹۸ که ۴۰ هزار میلیارد ریال بوده ۱۶ درصد رشد داشته است.