×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
رشد ۲۱۳ درصدی تولید تجهیزات پزشکی در ایران

به گزارش ایرنا از وبدا، محمدرضا شانه ساز روز دوشنبه با اشاره به میزان ارزبری دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و شیر خشک طی سه سال اخیر، عنوان کرد: سهم بازار این اقلام ۹۲ درصد رشد داشته و شاهد کاهش ۲۱ درصدی واردات بوده‌ایم که حکایت از توانمندی داخل و توجه ویژه به بخش تولید در راستای تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت دارد.

وی یکی از اهداف اصلی سازمان غذا و دارو را ایجاد زیرساخت های قوی برای افزایش توان تولیدی کشور به منظور تسریع در صدور تاییدیه ها و مجوزها دانست.

شانه ساز با اشاره به بهره گیری از امکانات مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و شرکت هایی به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان گفت: برون سپاری تکلیف قانونی سازمان، جهت سرعت بخشیدن به فرآیند کاری و اعطای تاییدیه ها است زیرا تعداد پرسنل سازمان غذا و دارو متناسب با صنعت و فناوری در کشور رشد نکرده و برای تحقق این هدف و پشتیبانی و مانع زدایی ها و نیز برچیده شدن امضاهای طلایی که گاه بر مبنای اعمال نظر شخصی یک کارشناس است، برون سپاری را در دستور کار قرار داده ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این نکته که مسئولیت هر محصول تولیدی یا وارداتی بر عهده تولید کننده است و نه سازمان تایید کننده و مجوز دهنده تاکید کرد: بسیاری از مشکلات حوزه تولید، به دلیل زمینه فکری غلط در خصوص این مسئله است، نباید هر خطایی تولید کننده مرتکب شود، سازمان مسئول اعطای مجوز و تایید کننده گواهینامه درگیر پاسخگویی آن باشد، بر این اساس سازمان های مسئول صدور مجوز وقتی که باید پاسخگو باشند، سختگیرانه ترین ضوابط را برای تولید و واردات اعمال می کند. در حالی که با اصلاح این روند و تفکر، بسیاری از مشکلات و موانع رفع شده و مشابه با سایر کشورهای پیشرفته، مسئولیت اصلی متوجه شرکت تولیدی می شود.

وی با اشاره به تولید تجهیزات پزشکی متنوع متناسب و همگام با استانداردهای روز بین المللی گفت: توسعه فعالیت و نیز سیاست‌گذاری درست، منجر به توانمندی‌های شرکت های دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی شده است و خوشبختانه امروز از نمایشگاه دائمی تجهیزات پزشکی در پارک فناوری پردیس بهره برداری شد.

شانه ساز گفت: اکنون تجهیزاتی با آخرین استانداردهای روز دنیا و با مناسب ترین قیمت در کشور تولید می شوند که عرضه آن در چنین نمایشگاههای که جنبه بین المللی دارد، در زمینه شناسایی توانمندی ها و صادرات این اقلام را تسهیل و تسریع کند.

وی با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت و شخص وزیر بهداشت، حمایت از تولید داخل است، افزود: ظرف سه سال گذشته در حوزه تولید تجهیزات پزشکی و دستگاههای مجهز بیمارستانی، جهش واقعی داشتیم که در دوران کرونا مشخص شد، اگر این توانمندی و تکیه بر توان تولید داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان نبود، یقیناً با فاجعه انسانی بزرگی روبرو می‌شدیم و شاهد مرگ بسیاری از هم میهمنان به دلیل نبود امکانات و تجهیزات بیمارستانی پیشرفته ناشی از تحریم های ظالمانه بین المللی بودیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بسیاری از افراد بر این باورند که واردات، رقابت ایجاد می کند، افزود: اگر چه این تفکر در تئوری ممکن است درست باشد، ولی در عمل در بحران هایی مثل کرونا که هر کشوری می خواهد تنها و تنها و در گام اول، نیازهای خود را برآورده سازد، یقیناً به یک بحران و فاجعه جدی منجر می شود. بنابراین کشورمان به دلیل تکیه بر تولید داخل و توجه به توانمندی متخصصان و محققان کشور، در کوتاهترین زمان و در شرایط بی رحمانه ترین تحریم‌های تحمیلی، توانست نه تنها نیازهای کشور را برطرف کند، بلکه در حوزه صادرات این تجهیزات هم گام های بلندی بردارد و به یک صادرکننده تبدیل شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.