Categories: اقتصادی

رشد ۹۶ درصدی صادرات در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان ، سید مهدی علیزاده طباطبایی روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان قم در گفت‌وگو با ایرنا، بیان کرد: این در حالی است که حجم واردات منطقه نیز طی مدت یادشده نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد کاشته یافته است و این موضوع به‌خوبی روند روبه رشد فعالیت‌های تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را نشان ‌می‌دهد.
علیراده طباطبایی افزود: مسیر حرکت اقتصادی منطقه به سمت فعالیت‌های تولیدی است و حتی حجم زیادی از واردات انجام‌شده به آن را مواد اولیه موردنیاز واحدهای تولیدی تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان مزایای بسیاری همچون قرار گرفتن در چهارراه مواصلاتی کشور،‌ دسترسی به بازارهای عمده مصرف و همچنین برخورداری از برخی معافیت‌ها را داراست که باعث می‌شود تولیدکنندگان این مکان را برای فعالیت خود انتخاب کنند.

ثبات قوانین مورد مهمترین عامل حفظ سرمایه گذاران است 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان گفت: ثبات قوانین ازجمله مهم‌ترین عوامل جذب و حفظ فعالان اقتصادی به‌خصوص سرمایه‌گذاران خارجی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان است و باید به قوانین تعیین‌شده برای مناطق ویژه و معافیت‌های در نظر گرفته‌شده در این خصوص عمل شود.
علیزاده طباطبایی بیان کرد: تغییر قوانین موجب آسیب دیدن فعالیت‌های اقتصادی می‌شود و این مساله در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان که پذیرایی بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است، تهدیدی مهم به شمار می‌آید.
وی همچنین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه که آن را از سایر نقاط گمرکی کشور متمایز می‌کند را مورد توجه قرارداد و گفت: بر اساس قانون ایجاد مناطق ویژه اقتصادی کشور، محدوده محصور مناطق ویژه خارج از مرزهای گمرکی تلقی می‌شود و به همین علت ورود تجهیزات و امکانات تولید به این نقاط نیازی به تعرفه گمرکی ندارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان همچنین هفت سال معافیت مالیاتی را از امتیازهای سرمایه‌گذاری در مناطق ویژه ذکر کرد و افزود: به‌طور معمول متقاضیان سرمایه‌گذاری در این منطقه نخست طرح خود را ارائه داده و پس از تائید اولیه به دبیرخانه شورای عالی مناطق ویژه اقتصادی ارسال می‌گردد که درنهایت طرح موردنظر به هر میزان که ارزش‌افزوده ایجاد کند، از پرداخت تعرفه گمرکی نیز معاف می‌شود.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری قم در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ هکتار در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیات وزیران رسید.
این منطقه به‌عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی ـ اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.
هم‌اکنون ۱۲۲ واحد تولیدی و تجاری در این منطقه فعالیت می‌کند که این رقم نمایان گر فعالیت ۸۷ درصد واحدهای دارای پروانه بهره‌برداری منطقه است.
از میان این ۱۲۲ واحد ۱۰۰ واحد درزمینهٔ فعالیت‌های تولیدی و ۲۲ واحد نیز درزمینهٔ فعالیت‌های تجاری و خدماتی مشغول کار است.
بخش سلفچگان یکی از بخش‌های پنج‌گانه استان قم است که در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر قم قرار دارد.

فتحنایی

Recent Posts

پیام رئیس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت راه اندازی کارخانه فولاد نی ریز

رئیس هیات عامل سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) طی پیامی برداشت اولیه…

4 ساعت ago

بازدید وزیر کشور از پروژه پیشران شرکت صنایع فولاد کردستان

وزیر کشور گفت: دولت سیزدهم از اتمام پروژه های نیمه تمام و اجرای طرح های…

5 ساعت ago

پرسپولیس بار دیگر با حمایت ایرانسل قهرمان شد

تیم پرسپولیس با مجموع ۶۸ امتیاز در سی هفته، با حمایت اولین و بزرگترین اپراتور…

5 ساعت ago

مدیرعامل فولاد سنگان ، چهره سال ارتباطی مدیر ارشد / روابط عمومی فولاد سنگان،ستاره ملی روابط عمومی

آیین گرامیداشت روز روابط عمومی و یازدهمین دوره جشنواره ستارگان روابط عمومی ایران با موضوع…

5 ساعت ago

پرسپولیس قهرمان لیگ‌برتر شد

تیم فوتبال پرسپولیس در آخرین دیدار خود در لیگ‌برتر فوتبال ایران مقابل تیم‌ فوتبال مس…

7 ساعت ago

راه اندازی فرودگاه جم، آب رسانی به روستاها و تقاطع غیرهسطح

در نشست مشترک فرماندار ، فرمانده سپاه شهرستان جم و مدیرعامل پازارگاد مباحث راه اندازی…

11 ساعت ago