به گزارش تجارت گردان ، فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دغدغه و مشکلات صادرات فرش گفت:امروز رفع تعهد ارزی مهمترین دغدغه ما در حوزه صادرات فرش دستبافت است. پیمان سپاری ارزی برای فرش دستبافت قابلیت اجرایی ندارد. فرش دستبافت در مدت زمان یک ماه و یک سال به فروش نمیرسد و فرشهایی که صادر میشوند به زمان زیادی برای فروش احتیاج دارند. به همین دلیل رفع تعهد ارزی در این حوزه بسیار دشوار است، اگرچه حدود یک سال از درخواست ما برای حذف این مدت زمان برای فرش میگذرد، اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
رافع با تاکید بر حمایت گمرک و وزارت صمت از این موضوع اظهار کرد: قطعا این پول به کشور بازگردانده خواهد شد.ما تقاضا داریم زمان برگشت ارز در این حوزه به صفر برسد و اگر این موضوع امکان پذیر نیست حداقل مدت زمان آن به سال افزایش پیدا کند. در حوزه فرش قطعا این پول به چرخه تولید باز میگردد و اگر بازگشت داده نشود چرخه تولید متوقف می شود. وزیر صمت طی نامهای به کمیته اقدام ارزی درخواست رفع این مشکل را داده است و مابقی موضوع به تصمیم آنها بستگی دارد.
او بیان کرد: دومین مشکل ما عبور موقت فرشهای دستبافت است. فرشهایی وجود دارد که باید مرمت شوند یا نیاز به شستشوی تخصصی دارند و مورد رفوگری قرار گیرند. ما باید گارانتی و خدمات پس از فروش داشته باشیم اما متاسفانه امروز عبور موقت مانعی برای ارائه این خدمات شده است. امروز رفوگران و هنرمندان ما به کشورهای همسایه مهاجرت می کنند چرا این مشکل قانونی باعث شده این نوع فرشها ملزم به ثبت واردات و صادرات چند باره شوند. رفع این مشکل قانونی در کمیسیون اقتصادی دولت هم مصوب شده و منتظر تایید هیئت دولت و رفع مشکل هستیم.
رئیس مرکز ملی فرش ادامه داد: مورد بعدی فرشهای مرجوعی است که به فروش نمیرسند و باید به ناچار به کشور بازگردند، اما باید برای هر بار خروج تعرفه صادرات و برای هر بار ورود تعرفه واردات پرداخت شود. با این شرایط اغلب فرشها در کشور مقصد به حراج گذاشته شده و ارزش فرش ما پایین کشیده میشود. مجلس شورای اسلامی باید این موضوع را بررسی کند.