فاطمه زرین آمیزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه بیشترین تعداد داوطلب مربوط به گروه علوم تجربی است افزود: ۵۵۴ هزار و ۸۶۰ داوطلب در این گروه آزمایشی با یکدیگر رقابت میکنند که همه ساله رقابتیترین گروه آزمایشی است، بعد از آن گروه آزمایشی علوم انسانی با ۳۷۰ هزار و ۱۱۲ داوطلب، سپس گروه زبانهای خارجی با ۱۷۵ هزار و ۷۷۶ داوطلب و گروه علوم ریاضی و مهندسی با ۱۴۲ هزار و ۶۷ داوطلب قرار دارند و گروه آزمایشی هنر با ۱۲۵ هزار و ۱۱۲ داوطلب کمترین تعداد متقاضی را به خود اختصاص داده است.وی با بیان اینکه تعداد داوطلبان امسال به نسبت سال گذشته ۳۵ هزار نفر کاهش پیدا کرده است، گفت: داوطلبان ۵ گروه آزمایشی شرکت کننده طی چهار روز از چهارشنبه ۹ تیر تا شنبه ۱۲ تیر با یکدیگر رقابت میکنند.
سخنگوی سازمان سنجش در پاسخ به این سوال که کنکور امسال تحت چه تدابیر بهداشتی برگزار خواهد شد افزود: ما در آزمونهایی که درسال گذشته و در شرایط کرونایی برگزار کرده ایم، تجربهای سخت، اما موفق داشتیم و طبق آماری که وزارت بهداشت اعلام کرده و نظرسنجی که سازمان سنجش از خود داوطلبان انجام داده است بیش از ۹۰ درصد داوطلبان از تمهیدات سازمان و رعایت شیوه نامههای بهداشتی رضایت داشتند.
خانم زرین آمیزی با تاکید بر اینکه هیچ گزارشی از ابتلای داوطلبان در سر جلسه آزمون گزارش نشده است گفت: تجربه برگزاری آزمونهای سال پیش، نکته قوتی برای سازمان سنجش بود و ان شاء الله امسال هم از این تجربیات استفاده میکنیم.
وی افزود: تفاوتی که نسبت به سال گذشته خواهیم داشت این است که برای تعیین شهر محل آزمون معیارمان حضور ۲۵۰ داوطلب در هر شهر بود به این معنا که اگر شهری این تعداد داوطلب را داشت آن شهر به عنوان حوزه محل آزمون تعیین میشد، اما امسال برای تسهیل کار داوطلبان و کاهش طول سفرشان تا محل آزمون این معیار را به ۱۵۰ نفر کاهش دادیم که باعث شده تعداد شهرهای محل آزمون از ۳۹۲ شهر در سال گذشته به ۴۱۴ شهر افزایش پیدا کند و تعداد حوزهها از ۳ هزار حوزه به ۳ هزار و ۵۲۲ حوزه افزایش یابد که در روند برگزاری و بهتر شدن اصول بهداشتی نکته مثبتی است.سخنگوی سازمان سنجش گفت: ناظرین بهداشتی روز قبل از آزمون از حوزهها بازدید میکنند و حین برگزاری آزمون نظارت جدی خواهند داشت، تمام حوزهها در هفته جاری ضد عفونی میشوند و فاصله صندلیها نیز براساس فاصله مصوب وزارت بهداشت، یک متر و ۸۰ سانتی متر از هر طرف خواهد بود. همچنین در هر نوبت برگزاری آزمون، حوزهها ضدعفونی و تمام سطوحی که ممکن است داوطلب با آن تماس داشته باشد مجددا ضدعفونی خواهد شد.
وی ادامه داد: داوطلبان توجه داشته باشند که درب حوزههای امتحانی از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح باز و پذیرای داوطلبان است و ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه درب حوزهها بسته میشود و آزمون راس ساعت ۸ به صورت سراسری آغاز خواهد شد. زرین آمیزی با تاکید بر همراه داشتن کارت شرکت در آزمون به علاوه یکی از کارتهای شناسایی عکس دار نظیر کارت ملی، شناسنامه و یا گذرنامه گفت: داوطلبان برای دریافت کارت شرکت در آزمون میتوانند از یکشنبه ۶ تیر با مراجعه به درگاه سازمان سنجش کارت شرکت در آزمون خود را مشاهده کنند و پرینت بگیرند و داوطلبانی که در بیش از یک آزمون ثبت نام کرده اند، باید کارت ورود به جلسه تمام آزمونهای ثبت نامی خود را چاپ کنند و در هر آزمون کارت ورود به جلسه مربوط را به همراه داشته باشند.
سخنگوی سازمان سنجش با اشاره به اقلام مورد نیاز و اقلام ممنوعه داوطلبان در آزمون گفت: داوطلبان باید هر آن چه در جلسه آزمون نیاز دارند شامل مداد، پاک کن، مداد تراش و سایر لوازم شخصی مثل دستمال و الکل به همراه داشته باشند و بدیهی است که حضور افراد با ماسک الزامی است.
وی افزود: داوطلبان به هیچ عنوان نباید موبایل، ساعت هوشمند، پیجر و یا سایر قطعات الکترونیکی به همراه داشته باشند، چرا که همراه داشتن این اقلام ممکن است باعث اضطراب و استرس داوطلبان شود و ضبط آن حتی به صورت خاموش نیز موجب محرومیت از آزمون میشود.
خانم زرین آمیزی گفت: با توجه به شرایط کرونایی از والدین تقاضا داریم بعد از رساندن فرزندان شان و بدرقه آنها با دعای خیر به خودروهای شخصی یا منزل برگردند و از تجمع مقابل حوزهها خودداری کنند. البته حوزههایی که شرایط اسکان همراهان را داشته باشند این امکان داده میشود تا منتظر فرزندان شان بمانند، اما ممکن است در یک سری حوزهها این شرایط نباشد و والدین مثل سال گذشته سازمان سنجش، عوامل اجرایی و داوطلبان را در اجرای هر چه بهتر شیوه نامههای بهداشتی یاری کنند.