به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی صبح امروز – چهارشنبه – با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر انقلاب در این دیدار گفتند: خدای متعال را جدّاً سپاسگزارم که بعد از سبک شدن این مشکل کرونا بار دیگر این جلسه شاداب و زنده و امیدبخش تشکیل شد. حقیقتاً حضور شما جوانها به خصوص شما جوانان نخبه، خلّاق امید است؛ یعنی حضور شما در هر جا که باشید امید را به وجود میآورد و خلق می کند.
ایشان افزودند: برای همین هم هست که کسانی که با پیشرفت کشور موافق نیستند، با حضور شماها در آن جایی که باید حاضر باشید موافق نیستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه «نخبه یکی از مهمترین ثروتهای انسانی کشور است »، فرمودند: منابع طبیعی مهم است، جایگاههای جغرافیایی مهم است، شکل اقلیمی مهم است، همه اینها مهم است، اما یکی از مهمترین ثروتهای انسانی کشور وجود نخبه است. نخبه را ثروت عظیمی باید دانست. وقتی آن را ثروت عظیمی دانستیم، در تولیدش تلاش می کنیم.
دانشگاه جلوی سلطه دشمن را می گیرد
رهبر معظم انقلاب اسلامی رکن مهم پیشرفت کشور را دانشگاه دانستند و با تاکید بر اینکه در دانشگاه هم عمدتاً نخبگان علمی هستند، تصریح کردند: این که شما میبینید در مقاطع مختلف ــ نه فقط حالا دیروز و پریروز ــ تلاش شده که دانشگاهها و کلاسها تعطیل بشود، بچهها سر کلاس نروند، استاد نرود و … این ناشی از این است که دانشگاه نقش اساسی دارد.
ایشان افزودند: حالا آن کسی که استاد را تلفنی تهدید می کند که اگر بروید چنین و چنان – او حالا خودش معلوم نیست عامل اصلی باشد، عامل پشت صحنه مهم است – این بخاطر آن است که هر چه دانشگاه را بتوانند لنگ و تعطیل و خراب و ناقص کنند برای دشمنان کشور و برای دشمنان پیشرفت کشور مغتنم است.
ایشان دانشگاه را یکی از بزرگترین موانع در مقابل سلطه استکبار برشمردند و تاکید کردند: ما باید این را بدانیم که قدرتهای گردن کلفت جهانی هدفشان سلطه است، به چه وسیله؟ یک روز با اسلحه، یک روز با فریب، یک روز با علم، با علم هم سلطه پیدا می کنند. دانشگاه جلوی سلطه را می گیرد یعنی شما اگر چنانچه توانستید سطح علم کشور را بیاورید بالا در مقابل سلطه دشمن یک مانعی ایجاد کردهاید.
با انقلاب اسلامی زمینه برای نخبهپروری فراهم شد
رهبر انقلاب همچنین تاکید کردند: با همه اعتقاد و با قابلیت اثبات عرض می کنم با انقلاب اسلامی زمینه برای نخبهپروری فراهم شد؛ واقعا باید از دانشگاهیها تشکر کنیم که نگذاشتند که محتاج غربیها بمانیم.
ایشان افزودند: برای اینکه نخبه بتواند آن استعداد ذاتی را بروز بدهد و فرصت تلاش پیدا کند، زمینه لازم است؛ گاهی نخبه هست و آمادگی کار هم دارد اما زمینه برایش فراهم نمی شود. این زمینه در دوران طاغوت وجود نداشت، اگر هم بود خیلی جزو سیاست های رسمی طاغوت نبود، زمینه وجود نداشت. خیلیها بودند دارای استعدادهای خوب، آماده تلاش هم بودند، اما توی سرشان می زدند. من چون از اول انقلاب در مجموعه دانشجویی و دانشگاهی و دانشگاه تهران و دانشگاههای دیگر حضور داشتم با استاد و با دانشجو و اینها دائم نشست و برخاست داشتم، من این را با همه اعتقاد و با قابلیت اثبات عرض می کنم، با انقلاب اسلامی زمینه برای نخبهپروری فراهم شد.
رهبر انقلاب به توسعه کمی و کیفی دانشگاهها در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کردند و یادآور شدند: حدود بیست و پنج برابر دانشجویان کشور رشد پیدا کردهاند، بیست و پنج برابر خیلی است. سالهای اول انقلاب همان سالهای حدود ۵۹، ۶۰ آنطور که در ذهنم هست حدود ۵۰۰۰ استاد هیئت علمی در کشور بود. الان بیش از ۱۰۰ هزار است.
ایشان توسعه علم در کشور را با ارزش توصیف و آن را جزء زمینههای نخبهپروری دانستند و افزودند: باید از خود دانشگاهیها تشکر می کنیم؛ دانشگاهیهای ما نگذاشتند که ما محتاج غربیها بمانیم.
نخبگان دانشگاهی ما مایه آبروی ایران شدند
رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: بدون مبالغه باید بگوییم نخبگان دانشگاهی ما مایه آبروی ایران شدند. شما نسلِ جوانِ نخبگان هستید. قبل از شما هم نخبگان زیادی، نسلهای قبل از شما، در این چهل سال وجود داشتند که به کشور آبرو دادند؛ در هر مسئلهای دانشمندان ما ورود کردند و متمرکز شدند، کاری کردند که در محافل علمی جهان مورد تحسین واقع شد.
ایشان با برشمردن برخی دستاوردهای دانشمندان ایرانی افزودند: تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان نه فقط در مسئله سلولهای بنیادی، [بلکه] شبیهسازی حیوان زنده، در دنیا یک چیز کمیابی بود، این اتّفاق افتاد.
رهبر انقلاب انتقال ماهواره به فضا را که در اختیار چند کشور بود را نمونه دیگری از این موفقیت ها برشمردند و اظهار داشتند: خیلیها ماهواره در فضا دارند، ولی مال خودشان نیست، خودشان پرتاب نکردند. آنهایی که خودشان پرتاب می کنند تعداد معدودی کشورند. ما البتّه عقبیم، امّا پرتاب کردیم، توانستیم، رفتیم. دانشمندان ما متمرکز شدند.
ایشان ساخت رباتهای انساننما در دانشگاه تهران و دستاوردهای بنیادین در صنعت هسته ای را یادآور شدند و تاکید کردند: ما به مسائل بنیادین در صنعت هستهای دست پیدا کردیم. ما دنبال سلاح و بمب اینها نمی رویم امّا خود این صنعت خیلی برکات دارد. ما توانستیم دست پیدا کنیم.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: ساخت تجهیزات پیشرفته موشکی و پهپادی که چند سال پیش از این وقتی که عکسهایش منتشر می شد، می گفتند این فتوشاپ است. حالا میگویند که پهپادهای ایرانی خیلی خطرناک است. چرا به فلان کس می فروشید، به فلان کس می دهید.
ایشان ساخت واکسن های پیچیده به خصوص واکسن کرونا را نمونه ای دیگر از دستاوردهای دانشمندان ایرانی در عرصه های مختلف دانستند و تاکید کردند:اینها کارهایی است که نخبه ایرانی انجام داده و این برای کشور آبروست.
انتقاد رهبر انقلاب از دستگاههای مسئول: چرا با انواع ترفندها جلوی هیأتِ علمی شدن نخبگان گرفته میشود؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه اشتغال مناسب با دانش و امکانِ ادامه تحقیقات را اصل خواسته نخبگان دانستند و تاکید کردند: بعضیها سنگ نخبه را به سینه می زنند، اما در عمل نخبه را مأیوس می کنند.
ایشان تصریح کردند: از دستگاهها توقع داریم که از نخبگان حمایت کنند. این حمایت همهاش به معنای پول دادن نیست، گاهی پول دادن مضرّ است؛ بلکه حمایت عاقلانه، خردمندانه و با توجه به جوانب گوناگون باشد. نخبه، حالا چه نخبهای که در ایران درس خوانده چه نخبهای در خارج درس خوانده و آمده ایران، دو توقّع دارد. یکی از موارد حمایت این است که این دو توقّع را برآورده کنیم.
رهبر انقلاب اشتغال مناسب با دانش را یکی از توقعان نخبگان دانستند و امکان ادامه تحقیقات و ارتباط با مراکز علمی دنیا را دو توقع نخبگان برشمردند و تاکید کردند که توقع زیادی نیست.
ایشان افزودند: بنده اطلاع دارم نخبهای که می خواهد در هیأت علمی دانشگاه وارد بشود، با انواع و اقسام ترفندها جلویش را می گیرند نمی گذارند. چرا؟ چرا از این نخبه استفاده نمی کنید؟ بعضی از نخبههای ما، نخبههای برجسته بیرون درس خواندند، آمدند اینجا به امیدی که بتوانند کار کنند، بر اثر همین رفتار برگشتند رفتند. دیدند اینجا نمی شود زندگی کرد. خب من چه توقّعی بکنم از این جوان؟ باید حمایت کرد.
رهبر انقلاب خطاب به دستگاههای مسئول گفتند: نگذارید نخبه از دانشگاه مأیوس بشود، حالا حداقلش این است که بتواند در دانشگاه وارد بشود، جایگاهی پیدا کند. بعضیها سنگ نخبه را به سینه می زنند، مدام میگویند نخبهها، نخبهها، اما در عمل نخبه را مأیوس می کنند، ناامید می کنند، مانعتراشی می کنند.
به گزارش ایرنا، در این دیدار تعدادی از نخبگان نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند. در این نشست علاوه بر جمعی از نخبگان کشور، وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حضور داشتند.
دوازدهمین همایش ملی نخبگان و معاون سرآمدان بنیاد ملی نخبگان با شعار «حکمرانی نخبگان برای سرآمدی ایران» پس از سه سال تاخیر به دلیل همه گیری کرونا، از روز گذشته – ۲۶ مهر – با مشارکت ۵۰۰ نخبه و دستگاههای دولتی در سالن اجلاس سران در تهران آغاز به کار کرد.
سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…
دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…
مرکز اطلاعرسانی و مسئولیتهای اجتماعی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی، ضمن تبریک هفدهمین سالروز تأسیس پتروشیمی پردیس، اعلام کرد :…
تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…