روزانه ۲ هزار دستگاه تلویزیون قاچاق به کشور وارد می‌شود

به گزارش تجارت گردان ، «محمدرضا شهیدی» در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در سه ماهه نخست امسال بیش از ۴۵۰ هزار دستگاه تلویزیون در کشور تولید شد که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۳۵ درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته این مقام صنفی، حدود ۱۵۰ مدل تلویزیون در اندازه های مختلف از ۳۲ تا ۷۵ اینچ در کشور تولید می‌شود و ۱۴ کارخانه با برندهای مختلف در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.

وی، قاچاق را مهمترین معضل کنونی صنعت تلویزیون‌سازی کشور عنوان کرد و گفت: ظرفیت تولید این محصول سالیانه سه‌میلیون دستگاه است، در حالی که تولید عملی به ۱.۵ میلیون دستگاه می‌رسد.

شهیدی ادامه‌داد: با توجه به مصرف سالیانه ۲.۲ تا ۲.۴ میلیون دستگاهی تلویزیون، حدود ۷۰۰ هزار دستگاه (روزانه نزدیک به ۲ هزار دستگاه) از نیاز بازار از طریق قاچاق تامین می‌شود.

وی با یادآوری پرداخت انواع مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، مالیات بر سود، مالیات بر فروش، همچنین عوارض دولتی، سود گمرکی و بیمه، تصریح‌کرد: تولیدکنندگان داخلی توان رقابت با قاچاقچیان که هیچ‌یک از این موارد را پرداخت نمی‌کنند را ندارند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور ادامه‌داد: امروز قاچاقچیان، ضمن خارج کردن اقلام یارانه‌ای کشور همچون سوخت، دارو، کالاهای اساسی و غیره از مرزها، اقلامی نظیر تلویزیون به کشور وارد می‌کنند، یعنی «قاچاق دوسر» انجام می‌دهند بنابراین واردات قاچاق با ارزی به مراتب ارزان‌تر از دلار نیمایی تولیدکنندگان تمام می‌شود.

وی از وفور لوازم‌خانگی قاچاق در بازارها به‌ویژه بازارهای پایتخت و ضعف نظارت‌ها در این زمینه انتقاد کرد و گفت: از آنجایی که قاچاچیان کالاهای خود را به مردم فروخته و ریال دریافت می‌کنند، تراکنش ‌های بانکی‌شان هم قابل رصد است.

شهیدی بیان‌داشت: ارسال روزانه هزاران پیامک خرید لوازم‌خانگی ارزان از بانه و دیگر شهرها به مردم و فعالیت شدید واردکنندگان قاچاق در فضای مجازی، دلالت بر همین موضوع دارد و بر این اساس، انتظار نظارت بیشتری از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط به منظور حمایت از تولید ملی داریم یا دست‌کم باید شرایط برای تولیدکنندگان داخلی رقابتی‌تر شود.

وی پیش‌بینی کرد:‌ در حوزه تولید تلویزیون امسال با جهشی ۳۰ درصدی در مقایسه با سال ۹۹، بین ۱.۶ تا ۱.۷ میلیون دستگاه از این محصول تولید شود که البته تحقق این مهم، منوط به تامین ارز برای خرید مواد اولیه و همچنین مبارزه با قاچاق است.

به گزارش ایرنا، سال گذشته بیش از ۱۵ میلیون دستگاه لوازم‌خانگی در کشور تولید شد که این میزان تولید در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۷۸ درصدی داشته است.

برای سال ۱۴۰۰، رشد تولید معقول و منطقی بین ۱۰ تا ۱۵ درصدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صنعت لوازم‌خانگی در نظر گرفته شده است.

پیشتر «کیوان گردان» مدیرکل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌کرد: پارسال ۲۰۰ میلیون دلار صادرات لوازم‌خانگی محقق شد که این رقم در سال جدید ۶۰۰ میلیون دلار هدف‌گذاری شده است.

امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده است.

فتحنایی

Recent Posts

فراخوان شرکت ملی مس برای مشارکت تولیدکنندگان داخلی/انتشار فهرست ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ موردنیاز پروژه‌های ﺗﻮﺳﻌﻪﺍی

شرکت ملی صنایع مس ایران با هدف استفاده حداکثری از توان تولیدکنندگان داخلی، فهرست ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ…

4 ساعت ago

رویکردها و اقدامات شرکت فولاد سنگان در راستای ارتقای بهره‌وری تولید

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان با استفاده از رویکردهای جدید، سطح آماده‌به‌کاری و به‌روزرسانی…

4 ساعت ago

رفع چالش‌های بخش خصوصی در توسعه پتروشیمی از دغدغه‌های وزیر نفت است/ توسعه صنعت پتروشیمی نیازمند هم‌افزایی بخش دولتی و خصوصی

سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه رفع چالش‌های بخش خصوصی در توسعه صنعت…

4 ساعت ago

ضد صهیونیستی ترین نماز جمعه در تهران

حضور پرشور و میلیونی آحاد مردم از همه گرایش ها و سلایق مختلف در نماز…

4 ساعت ago

برای دومین سال متوالی، بالاترین تندیس جایزه بین المللی مدیریت دانشی KM4D (تندیس زرین) در دستان پتروشیمی نوری قرار گرفت

هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت دانشی KM4D با رویکرد نوآوری و پایداری سازمانی ۱۱ مهرماه…

4 ساعت ago

«کفیشه» حلقه اتصال تئاتر و مخاطب

جشنواره تئاتر کافه‌ای «کفیشه» به ابتکار فرشید قنبری با هدف جذب مخاطب و رونق اجراهای…

4 ساعت ago