×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲۱ دی , ۱۴۰۳
روند ابتلا به بیماری کرونا در کشور کاهش یافته است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: نسبت به زمان وضعیت اوج بیماری در کشور بیش از ۵۰ درصد موارد بستری و حدود ۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است. 

او افزود: در اکثر استان‌های کشور خوشبختانه روند نزولی بیماری به صورت قابل توجهی مشاهده می‌شود، این دستاورد نتیجه اقدامات بسیار مناسب مردم، دولت و مجموعه نظام است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در این شرایط که بازگشایی‌ها و کاهش فاصله‌گذاری‌های اجتماعی به صورت هوشمند و تدریجی انجام می‌گیرد هرگونه غفلت در این زمینه می‌تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.

حریرچی با بیان اینکه غفلت فردی همه را در معرض ابتلا قرار می‌دهد، بیان کرد: مردم حتی المقدور به شعار در خانه بمانیم و کاهش تردد‌های غیرضرور پایبند باشند.

۲ تا ۳ طغیان بیماری در طی یک سال آینده خواهیم داشت

حریرچی تاکید کرد: تا کشف واکسن موثر علیه ویروس کرونا، در اکثر کشور‌های جهان، ۲ تا ۳ طغیان بیماری در طی یک سال آینده خواهیم داشت.

معاون کل وزارت بهداشت  تصریح کرد: قبل از واقعه کرونا روزانه به صورت متوسط ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بار مراجعه به مراکز پزشکی وجود داشت اما اکنون این  مراجعات بهداشتی درمانی کاهش پیدا کرده است.

او با اشاره به آغاز هفته واکسیناسیون جهانی تأکید کرد: هر گونه کاهش در واکسیناسیون می‌تواند عوارض جبران ناپذیری در انواع بیماری‌ها مثل دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، هاری و … دارد بنابراین هرگونه تعویق در انجام واکسیناسیون مشکلات غیرقابل جبرانی را به همراه دارد.

حریرچی ادامه داد: همچنین ما سالانه بیش از یک میلیون بارداری در خانم‌ها داریم، سال گذشته ما یک میلیون و ۲۰۰ هزار بارداری موفق و به دنیا آمدن نوزاد داشتیم که امسال امیدواریم از این تعداد هم بیشتر شود. مادران باردار احتیاج به مراقبت دارند، حتما برای مراقبت مراجعه کنند تا دچار انواع عوارض بارداری مثل مسمومیت، پرفشاری خون در بارداری نشوند.

در بیمارستان‌ها نیاز به خون بیشتری داریم

در بیمارستان‌ها نیاز به خون بیشتری داریم

معاون کل وزارت بهداشت گفت: با آغاز عمل‌های جراحی در بیمارستان‌ها نیاز به خون بیشتری داریم، بنابراین اهدای خون را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنند. از افراد بهبود یافته تقاضا می‌شود برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

حریرچی با بیان اینکه هنوز هیچ داروی اختصاصی برای کرونا ساخته نشده است، گفت: اکثر دارو‌ها اثر کم یا متوسط دارند و یا بی اثر هستند بنابراین تجویز هرگونه دارو خارج از دستورالعمل وزارت بهداشت صحیح نیست.

او ادامه داد: هر دارویی که خارج از داروخانه‌های رسمی کشور تهیه می‎شود تقلبی یا قاچاق است و اعتمادی به سالم بودن آن‌ها نیست.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در کل دنیا و در کشور ما اپیدمی خبر‌های دروغ از اپیدمی کرونا بیشتر است. اغلب مطالب و توصیه‌های پزشکی منتشر شده در فضای مجازی در رابطه با کرونا بی اساس هستند.

حریرچی یادآوری کرد: بیمارستان‌های خاص و بعضی از مراکز بهداشتی درمانی و بعضی از مطب‌ها درگیر بیماری کرونا بوده که در این مراکز هم اقدامات حفاظتی مناسب انجام می‌شود. سایر مراکز، خدمت رسانی به بیماران کرونایی ندارند بنابراین این مراکز می‌توانند این مراجعات ضروری برای فشار خون، دیابت و … را انجام دهند.

او تاکید کرد: در مورد ویروس کرونا تنها به مطالب منتشر شده توسط مراجع رسمی مانند وزارت بهداشت و صداوسیما اعتماد کنید.

چرخ انتشار ویروس کرونا باید متوقف شود

حریرچی با اشاره به وفاداری وزارت بهداشت به ۳ استراتژی اصلی کرونا، گفت: استراتژی اول فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت مسائل بهداشت فردی به حداکثر ممکن است، یعنی ما باید در این زمینه به گونه‌ای عمل کنیم که چرخ اقتصاد و چرخ معیشت مردم بچرخد، ولی چرخ انتشار ویروس کرونا نچرخد و متوقف شود.

معاون کل وزارت بهداش بیان کرد: استراتژی دوم شناسایی بیماران مبتلا به کرونا که اکثراً کم علامت و بی‌علامت هستند و ایزوله کردن آن‌ها در محل‌های مناسب است و استراتژی سوم شناسایی افرادی که با بیماران تماس پیدا کردند و جداسازی این‌ها از سایر افراد است.

حریرچی درباره بازگشایی بوستان‌ها و اماکن عمومی اظهار کرد: سلامت در اولویت است و اگر ببینم بازگشایی با توجه به واکنش مردم مناسب نیست؛ دو اقدام اساسی پیش بینی کرده ایم. یکی تاخیر در بازگشایی‌های جدید و برگشت بازگشایی‌های قبلی است به طوریکه میزان بازگشایی‌ها رعایت بهداشت فردی و رعایت فاصله گذری فیزیکی باید افزایش پیدا کند.

او ادامه داد: اگر بازگشایی‌ها افزایش پیدا کند و حمل و نقل عمومی کشش لازم را نداشته باشد، تجدید نظر‌هایی صورت خواهد گرفت، اما به هر بازگشایی اثر خود را پنج روز بعد روی بار سرپایی و ۱۵ ماه بعد روی بستری و یک ماه بعد روی مرگ و میر اثر می‌گذارد.

روند ابتلا به بیماری کرونا در کشور کاهش یافته است

تعداد بستری در بخش‌های آی سی یو هشدار دهنده است

معاون کل وزارت بهداشت درباره تناقض گویی از جمله روند نزولی بیماری در کشور و روند افزایشی در تهران ادامه داد: هیچ تناقضی در اظهارات وجود ندارد اما باید توجه داشت که ۳۰۰ نفری که در تهران بستری می‌شوند باوجود اینکه کاهش پیدا کرده، اما هنوز تعداد بستری به ویژه در بخش‌های آی سی یو هشدار دهنده است.

حریرچی درباره افزایش بیماران بد حال گفت: باید توجه داشت، تعریفی که در مورد بیماران بدحال است شاید موجب اشتباه شده است. هر بیماری که در آی سی یو پذیرش شده است، بدحال نیست. تعدادی از بیماران ما در آی‌سی‌یو هستند که مراقبت بیشتری می‌خواهند که می‌توان جزو بیماران بدحال تلقی نکرد. وضعیت تخت آی‌سی‌یو نسبت به اواخر اسفند و اوایل فروردین که در مضیقه بودیم، بهتر شده است.

 سرو حضوری در رستوران‌ها ممنوع است

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: فعالیت رستوران‌ها صرفا سرو حضوری کلا ممنوع است و موارد بیرون‌بر قابل انجام است که آن هم قواعدی دارد.

حریرچی ادمه داد: نظارت‌ها در ماه رمضان با سایر ماه‌ها تفاوت ندارد، اما نظارت‌های شدیدی بهداشت محیطی بر عملکرد رستوران‌ها صورت می‌گیرد، رستوران‌ها می‌توانند غذای بیرون‌بر داشته باشد، اما همه این‌ها منوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده از طریق اصناف و وزارت بهداشت است.

او در پاسخ به این سوال که آیا با تصمیماتی که در مورد تهران گرفته شده، مردم قربانی نچرخیدن اقتصاد یا اختلاف نظر بین مدیران سلامت شده اند، گفت: ما در مورد اختلاف نظر صحبت نکردیم. ما و مجموعه دانشگاه‌ها مثل ید واحد عمل می‌کنیم و هیچ اختلاف نظری ولو جزئی بین وزارت بهداشت و مدیران آن وجود ندارد.

تهران می‌تواند  پاشنه آشیل کرونا در کشور باشد

حریرچی ادامه داد: من قبلا گفتم تهران می‌تواند به خاطر شرایط خاص خود، پاشنه آشیل کرونا در کشور باشد. هرگونه تصمیم‌گیری برای کل کشور و تهران انجام می‌شود. در ستاد ملی کرونا بازگشایی مشاغل و کسب و کار‌ها در تهران با یک هفته تاخیر انجام شد و طرحی که الان مطرح است، احتمالا برای مناطق سفید و شیوع کمتری دارند، تصمیم‌گیری‌های خاص شود.

معاون کل وزارت بهداشت درباره اینکه چه تضمینی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز تجاری وجود دارد، گفت: به طور کلی افرادی که در مراکز تجاری هستند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، اما در برخی اماکن و مشاغل رعایت پروتکل بهداشتی ضعیف است، بخش دوم رفتار مردم در مراجعه به مراکز سرپایی است، در برخی استان‌ها میزان ابتلا‌های درون خانوادگی بیشتر شده و ناشی از رفت و آمد فامیلی و رعایت نکردن نکات بهداشتی است.

او درباره تجمعات در پارک‌ها و بوستان‌ها بیان کرد: بازگشایی پارک‌ها برای پیاده روی و ورزش انفرادی است نه اینکه مردم به پیک نیک بروند، یا در گذشته پارک‌ها محل جمع شدن سالمندان بود و این قبیل تجمعات نباید انجام شود. عامل سوم نظارت‌هایی است که دستگاه‌ها و هرگونه بازرسی‌ است که می‌تواند اثر منفی قابل توجهی داشته باشد. توصیه می‌کنیم از برخورد‌های سلبی و ارجاع به دادگاه اجتناب شود، هر چند برخورد سلبی می‌تواند نقش بازدارنده‌ای داشته باشد.

استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کرده است

معاون کل وزارت بهداشت درباره استفاده از تاکسی، مترو و بروز ترافیک در کلانشهر‌ها بیان کرد: گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که استفاده از تاکسی نسبت به سایر وسایل حمل و نقل عمومی بیشتر است، اما به طور کلی میل به استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کرده است و باید از رانندگان تاکسی حمایت صورت گیرد. ترافیک در سطح شهر ناشی از تردد مردم با وسایل شخصی است و نباید آن را یک نکته منفی در نظر گرفت، مترو هم به شکل طراحی شده است که در برخی محل‌ها مثل ورود و خروج به واگن‌ها و راهرو‌ها امکان تماس افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل ما تاکید بر بازگشایی تدریجی داریم تا بار زیادی روی حمل و نقل عمومی تحمیل شود.

حریرچی درباره اینکه گفته می‌شود اختیارات وزارت بهداشت در ستاد ملی کرونا کاهش پیدا کرده است، گفت: ما هیچ تغییری در اختیارات نداریم و تصمیمات برای وزارتخانه‌های دیگر با تبادل نظر و اجماع نظر بوده است و اختیارات ارکان ستاد ملی مانند گذشته باقی است.

او درباره سیاسی کردن کرونا اظهار کرد: همه جناح‌های سیاسی باید بدانند که در جنگ همه جانبه با کرونا هستیم و مدیران بخش بهداشت و درمان و تمام ارکان نظام سلامت سینه سپر کرده اند و در حال شمشیر زنی در مقابله با کرونا هستند بنابراین هر ضربه کوچک می‌تواند با پرت کردن تمرکز کادر بهداشتی و درمانی موجب آسیب به نظام سلامت و روند مقابله با کرونا شود.

تست سرولوژیک برای تشخیص کرونا

انجام تست سرولوژیک برای همه به نوعی اتلاف هزینه است

حریرچی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تست‌های سرولوژیک و اینکه اداره سلامت نیویورک انجام تست آنتی بادی برای تشخیص سابقه عفونت کووید۱۹ و بررسی پاسخ ایمنی را به دلیل پایایی کم تست و موارد زیاد مثبت کاذب، فاقد ارزش علمی اعلام کرده است، گفت: باید توجه داشت که این تست‌ها را باید در جای درستی استفاده کرد، این تست‌ها می‌تواند مطالعات علمی درباره انتشار ویروس در یک جامعه و میزان ابتلای افراد را در جامعه مشخص کند و این آمار‌ها از طریق انجام طرح‌های تحقیقاتی میسر خواهد بود.

او بیان کرد: اداره سلامت نیویورک تست‌های سرولوژیک را روی ۳ هزار فرد خارج شده در خانه انجام دادند و فرماندار نیویورک اعلام کرد که ۱۳.۹ درصد مردم کرونا گرفته و به این بیماری مبتلا شده اند و این با آمار مبتلایان که در حد چند ده هزار نفر بود، تفاوت چند ده برابری دارد.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: یکی از دلایلی که در برخی کشور‌ها از این تست‌ها استفاد می‌شد، این است که بررسی کنند، آیا مردم آنتی بادی کرونا و مواجهه داشته اند یا نه و ابتلای ۶۰ تا ۷۰ درصدی را بررسی کنند. نتایج نشان می‌دهد حداکثر ابتلای افراد ۱۰ تا ۲۰ درصد است. اگر همه تست شوند، ۸۰ درصد تست‌ها منفی بوده و انجام تست سرولوژیک برای همه به نوعی اتلاف هزینه است، باید توجه داشت که آنتی بادی اندازه گیری شده هم مهم است، برخی آنتی بادی‌ها نشان از ابتلا به بیماری است، اما نشان از ایمنی نیست و درباره کووید ۱۹ در تلاش هستند تا آنتی بادی ناشی از ایمن شدن بدن در برابر ویروس را اندازه گیری کنند و این منوط به آن است که ویروس کرونا مثل آنفلوانزا هر سال تغییر نکند.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد اخیر ترامپ مبنی بر تزریق مواد ضد عفونی کننده برای مقابله با کرونا بیان کرد: من استاد دانشگاه و یک فرد علمی هستم و واقعا از این اظهار نظر خجالت می‌کشم. این‌که یک رییس جمهور این حرف نابخردانه را بزند، در شان خودم نمی‌دانم که پاسخ بدهم. با مسئولان سیاسی نیز ابزار همدردی می‌کنم که مجبورند به این افراد پاسخ بدهند. این موضوع در حوزه بهداشت و درمان قابل اعتنا نیست و خجالت آور است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.