×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳
رکوردشکنی کرونا با جهش مرگبار دلتا/ هشدار؛ مسافرت را به بعد از پیک پنجم موکول کنید!

به گزارش تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تاکنون شاهد جهش‌های مختلف ویروس کرونا در سطح جهان بوده‌ایم، اما آخرین جهش با نام دلتا فاجعه‌ای در کشور هندوستان ایجاد کرد و در کمترین زمان ممکن در دنیا فراگیر شد.

در کشور ما نیز کمتر از یک ماه پیش بود که زمزمه‌هایی در مورد شناسایی موارد ابتلا به جهش دلتا در برخی از استان‌های جنوبی کشور به گوش می‌رسید و در کمترین زمان ممکن تعداد مبتلایان به این جهش خطرناک، افزایش پیدا کرد و مسئولان با هشدار مسری بودن بیش از پیش این واریانت، خبر از آغاز پیک پنجم ویروس در کشور را دادند. این در شرایطی بود که به گفته اپیدمیولوژیست‌ها هنوز پیک چهارم را کاملا پشت سر نگذاشته بودیم و آمار فوتی‌های روزانه بیشتر از ۱۰۰ نفر بود.

شرایط به گونه‌ای پیشرفت که در زمان کوتاه مسئولان وزارت بهداشت خبر از غلبه جهش دلتا در کشور را دادند آمار شهر‌های قرمز و نارنجی روز به روز در حال افزایش رفت و برای کلانشهر‌ها و استان‌های بزرگی مثل تهران بحران شبه جنگی ایجاد کرد به گونه‌ای که روسای برخی از بیمارستان‌های تهران خبر از برپایی فضای صحرایی در محیط اورژانس‌ها می‌دهند و بیماران در چادر‌هایی در حیاط و اورژانس به صورت سرپایی معاینه می‌شوند.

در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضع قرمز، ۱۶۶ شهر در وضع نارنجی و ۱۱۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهر آبی در کشور نداریم.

رکورد ابتلای روزانه به کرونا در ایران شکست

روز گذشته ٢٧ هزار و ۴۴۴ نفر به کرونا مبتلا شدند که این رقم، رکورد شناسایی بیمار در ایران از ابتدای کروناست. پیش از این بیشترین بیمار کرونایی شناسایی‌شده در کشور با ٢۵ هزار و ۵٨٢ هزار نفر در ٢۵ فروردین امسال به ثبت رسیده بود. دیروز تعداد فوتی‌های روزانه هم پس از مدت‌ها به عدد ٢۵٠ نفر رسید؛ آخرین باری که بیش از ٢۵٠ فوتی کرونا در کشور داشتیم، سوم خردادماه بود.

بالاترین میزان بستری و مراجع سرپایی برای اولین بار در تهران

زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در خصوص بستری‌ها و گنجایش بیمارستان‌ها گفت: متاسفانه برای اولین بار دو رکورد تعجب بر انگیز را ثبت کردیم. تعداد مجموع بستری از ۸ هزار نفر گذشت. بالاترین میزان بستری در استان تهران که مربوط به اواسط سال جاری بود حدود ۷ هزار و ۶۰۰ بیمار بود، امروز از عدد ۸ هزار هم عبور کردیم یعنی در حال حاضر بیش از ۸ هزار بیمار بستری کرونایی در بخش‌های مختلف بیمارستان‌های استان تهران بستری هستند.

به گفته زالی، برای اولین بار میزان مراجعین سرپایی از عدد ۲۰ هزار نفر عبور کرد هم در بخش مراجعین سرپایی و هم در بخش بستری دو رکوردی که آغاز کرونا تا کنون ثبت نشده بود متاسفانه در استان تهران ثبت شد و این نشان دهنده سرعت بالای بیماری و سرایت پذیری عمده آن است.

افراد کم سن و سال در معرض خطر ابتلا به جهش دلتا

به گفته محققان، ویروس دلتا شبیه جهش‌های قبلی نیست و با علامت‌های بسیار ساده‌ای مانند علائم سرماخوردگی ظهور پیدا می‌کند در یک مدت زمان بسیار کوتاه فرد را درگیر می‌کند و به ریه و وضعیت اکسیژن آسیب جدی وارد می‌کند.همچنین این ویروس رنج سنی مشخصی ندارد و گروه‌های سنی پایین و جوانان و حتی کودکان را درگیر می‌کند.

به گفته معاون درمان ستاد مقابله با کرونا، در حال حاضر وضعیت ابتلای کودکان نگران کننده شده است و مراکز بیمارستانی که اطفال را پذیرش می‌کنند از افزایش تعداد بیمارانشان خبر می‌دهند. باید در این شرایط مراقبت از کودکان افزایش پیدا کند، زیرا متاسفانه شاهد ابتلای کودکان بین ۸ تا ۱۲ سال در بیمارستان‌ها هستیم.

مسئولان وزارت بهداشت از وخامت وضعیت فعلی کشور خبر می‌دهند و می‌توان گفت اکثر استان‌ها در وضعیت هشدار قرار دارند.

آماده‌باش تمام ظرفیت بیمارستان‌ها برای کرونا/ مرخصی کادر درمان تا ٢ هفته لغو شد

دو روز پیش قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌های کشور، با توجه به شیوع گسترده کرونای دلتا در کشور اعلام شرایط اضطراری کرد. بر این اساس باید مرخصی کادر درمان تا ٢ هفته لغو شود و ظرفیت بیمارستان‌ها به طور کامل به کووید ١٩ اختصاص پیدا کند.

نامه

یونسیان متخصص اپیدمیولوژی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نکته مهمی که در مورد ویژگی موج پنجم وجود دارد این است که ما با سرعت بالایی از نظر تعداد ابتلای جدید مواجه هستیم و در حال حاضر هنوز به قله این موج نرسیده‌ایم و نمی‌توانیم روند نزولی و کاهش شدت موج را پیش بینی کنیم.

او افزود: با توجه به اینکه سویه غالب در کشور سویه دلتا است و این سویه سرایت پذیری بسیار بیشتری نسبت به واریانت های قبلی دارد، یک نگرانی وجود دارد و آن هم این است که هرچه سرایت پذیری بیشتر باشد یا باید مراقبت بیشتری صورت بگیرد و یا باید منتظر ابتلاء و مرگ بیشتری باشیم .

یونسیان بیان کرد: از آنجایی که ایران مثل کشورهای دیگر ظرفیت تخت‌های بیمارستانی و تخت آی سی یو و اکسیژن و سایر ملزومات مورد نیاز را به صورت محدود در دسترس دارد ،وقتی پیک بیماری، از ظرفیتی بگذرد مرگ‌ها به شکل تصاعدی افزایش پیدا خواهند کرد. به دلیل شدت و سرعت سرایت این ویروس و همچنین کاهش درصد رعایت شیوه نامه های بهداشتی توسط هموطنان، مدام در حال افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر در سطح کشور هستیم به ویژه استانهایی مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان که بیشتر از همه جا درگیر موج پنجم و واریانت دلتا هستند.

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی مساوی با افزایش تعداد مبتلایان

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش حدود ۲۵ درصدی مواجه بوده است. در این هفته با افزایش حدود ۳۵ درصدی در تعداد بیماران بستری مثبت و افزایش ۱۸.۵ درصدی در تعداد بیماران فوت شده ناشی از کرونا بودیم.

او افزود: کاهش میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور در حال حاضر در طول ماه‌های اخیر بی‌سابقه بوده و هم اکنون به ۴۸ درصد رسیده است. با توجه به سیر صعودی مبتلایان و افزایش بی سابقه مراجعان سرپایی، وضعیت بیمارستان‌های کشور بسیار بحرانی شده است و با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجهیم و روسای بیمارستان از خستگی و بیماری و تحلیل رفتن انرژی و توان کادر درمان خبر می‌دهند.

قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت با توجه به شیوع گسترده کرونای دلتا در کشور اعلام شرایط اضطراری کرد و بر این اساس باید مرخصی کادر درمان تا ٢ هفته لغو شود و ظرفیت بیمارستان‌ها به طور کامل به کووید ١٩ اختصاص پیدا کند.

کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی = افزایش تعداد مبتلایان

یادگاری متخصص عفونی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:  جهش دلتا ۶۰ درصد بیشتر از سایر جهش است به افزایش بی رویه آمارمبتلایان منجر شده است. همچنین در این سویه به دلیل قدرت سرایت بالا ما شاهد ابتلاهای خانوادگی هستیم وقتی شخصی مبتلا به کرونا دلتا می شود قطعاً تا ۹۰ درصد اعضای خانواده خود را مبتلا خواهد کرد.

او ادامه داد: در حال حاضر شاهد ابتلای خانوادگی و فامیلی در سطح کشور هستیم که این موارد اطلاعات نتیجه رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی به ویژه دستورالعمل اجتناب از تجمع در فضاهای بسته است. از دیگر دلایلی که این جهش را از سایر واریانت ها متمایز می کند، میزان ابتلا در جوانان است ما در این سوش هندی علاوه بر ابتلای افراد کم سن و سال، شاهد ابتدایی اطفال نیز هستیم، که متاسفانه این روند رو به افزایش است.

او گفت:  نکته دیگری که در مورد سوش دلتا وجود دارد این است که عوارض بیشتری نسبت به سایر واریانت ها خواهد داشت و خطر بستری و مرگ و میر این سوش به مراتب بیشتر است. نکته گمراه کننده در این سویه تشابه تشدید علائم بیماری با سرماخوردگی و آنفولانزا است به نحوی که فرد مبتلا را گمراه می کند و فرد با تصور ابتلا به یک سرماخوردگی ساده تعداد زیادی از اطرافیان خود را به این ویروس مبتلا می کند و زمانی به پزشک مراجعه می‌کند که ریه اش کاملاً درگیر شده است.

این متخصص عفونی بیان کرد: تب، سردرد، گلو درد، آبریزش بینی و دل درد از اصلی ترین علائم ابتلا به جهش دلتاست و مردم باید توجه داشته باشند که در حال حاضر ما اصلاً چیزی تحت عنوان آنفولانزا نداریم و هر فردی که دچار علائم مشابه شد باید صد درصد خود را مبتلا به کرونا بداند و اقدام جدی و سریع برای قرنطینه و درمان داشته باشد.

تعطیلی ۶ روزه تهران، بهترین فرصت برای کنترل پاندمی ویروس

این حاد بودن وضعیت به اتخاذ تصمیم‌ها ختم نشد و قرار بر این شد تا تهران و البرز به مدت ۶ روز تعطیلی کامل داشته باشند تا شاید با این تدبیر، به کنترل وضعیت موجود و کاهش آمار در کل کشور و به ویژه در استان تهران، کمک کرد. اما این ۶ روز تعطیلی باید هشدار جدی به مردم باشد که بیش از پیش بر رعایت پروتکل‌ها و بیشتر از همه رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تمرکز و تاکید داشته باشند. در حال حاضر با هرگونه تجمع و رفت و آمد و جا به جایی و سفر می‌توانیم در از بین بردن جان هر هموطنمان سهیم باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.