به گزارش خبرنگار مهر، برقراری اولین خط اعبتاری نیروگاه سیریک، رفع محدودیتهای برقی صنایع و پایان بیست و پنجمین نشست اوپک پلاس از مهمترین اتفاقات حوزه آب و انرژی در هفته اخیر بود.
برقراری خط اعتباری نیروگاه سیریک
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در نماز جمعه پیشین از برقراری اولین خطوط اعتباری میان ایران و روسیه برای نیروگاه سیریک خبر داد. در همین راستا بهنام خائفی نژاد، مجری طرحهای بخار شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مذاکرات اولیه و کارهای مقدماتی این نیروگاه سال ۹۴-۹۵ اتفاق افتاد و شروع عملیات اجرایی پروژه سال در خرداد ماه ۱۴۰۰، همزمان با گشایش LC سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاد. درحال حاضر هم در این پروژه حدود ۷ شرکت ایرانی به صورت مستقیم آنجا در حال فعالیت هستند و مستقیم و غیرمستقیم ۲۵۰ نفر نیروی ایرانی مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: آنچه اخیراً مورد توجه قرار گرفته این است که از خط اعتباری که ما در حال استفاده هستیم، اعتباری را که برای سال ۲۰۲۲ درخواست کرده بودیم مورد تأیید دولت روسیه قرار گرفته است و این مبلغ که ۷۳ میلیون یورو هست که ان شاءالله در سال ۲۰۲۲ جذب پروژه میشود.
همچنین وی تأکید کرد که شرکتهای ایرانی مختلفی از سمت وزارت نیرو به پیمانکار روسی به منظور مهندسی مشاور پیشنهاد شده است که این شرکتها در حال مذاکره هستند.
رفع محدودیتهای برقی صنایع
طبق وعده پیشین مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، محدودیتهای برقی تمام صنایع از ۱۱ بهمن ماه رفع شد.
وی با بیان اینکه ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ مگاوات محدودیت در صنایع اعمال شده است گفت: برق بخش عمدهای از صنایع از جمله صنایع فلزی مانند مس و آلومینیوم با محدودیت مواجه نیست البته صنایع دیگری مانند کاشی، خودرو سازی، مترو و نقلیه نیز کمبودی ندارند.
رجبی مشهدی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی وزارت نفت باید روزانه ۴۰ میلیون لیتر در شبانه روز سوخت نیروگاهها تأمین شود که البته در برخی روزها تا ۶۲ میلیون لیتر هم تأمین شده است.
بازار جهانی، نیازمند افزایش عرضه نفت ایران
مهمترین اتفاق حوزه انرژی در هفته گذشته برگزاری بیستوپنجمین نشست اوپکپلاس بود. این نشست در شرایطی برگزار میشد که قیمت نفت رکوردهای پیدرپی خود را جابهجا میکرد و پس از هفت سال به بالای ۹۰ دلار رسید.
جواد اوجی، وزیر نفت پس از این نشست گفت: بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است و ما آمادگی داریم در سریعترین زمان ممکن، مقدار عرضه خود به بازارهای جهانی را افزایش دهیم.
اوجی گفت: چنانچه مصرفکنندگان جهان بهویژه اقتصادهای بزرگ از سطح کنونی قیمت و مقدار عرضه نفت ناراضی هستند، بهترین پیشنهاد من به آنها، لغو هرچه سریعتر تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران و باز کردن فضا برای بازگشت تولید ایران با حداکثر توان به بازارهای جهانی است.