حسین وحیدا در گفتوگو با خبرنگار مهر پیرامون جلسه روز جمعه نمایندگان کشاورزان اصفهان و رئیس حوضه آبریز زاینده رود، اظهار داشت: رئیس حوضه در این جلسه قول صد در صد مبنی بر توزیع آب برای کشت غله را در پاییزه اول دادند.
وی با بیان اینکه میزان آبی که برای کشاورزی اصفهان در حوضه زاینده رود در سال زراعی جدید وعده دادند مشابه سالهای قبل است، افزود: تاریخ دقیق بازگشایی زایندهرود برای کشت غله به دلیل اینکه باید منابع آب تأمین شود، مشخص نیست اما پاییزه اول را برای رهاسازی آب وعده دادند که پاییز اول برای کشت آبان ماه است، با توجه به موضوع تأمین آب امکان دارد چند روزی دیر و زود شود اما امید داریم که تا آذرماه برای نوبت اول کشت پاییزه آب توزیع کنند.
واریز بخشی از خسارت نکاشت کشاورزان اصفهان
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان با بیان اینکه مسئولان قول کشت بهنگام غله را به کشاورزان دادند، گفت: از شامگاه پنجشنبه چهاردهم مهر نیز مبلغی از صندوق کشاورزی دولت تحت عنوان خسارت نکاشت به حساب کشاورزان اصفهان واریز شده و برای مابقی کشاورزان نیز واریز میشود که این مبلغ علی الحساب است.
وحیدا با اشاره به اینکه خسارت نکاشت به ازای هر یک هکتار زمین، یک میلیون و نُهصد هزار تومان محاسبه میشود، خاطرنشان کرد: این مبالغ برای جبران خسارات کشاورزان اصفهان از خشکی زایندهرود مبلغی ناچیز است و امیدواریم که با همکاری مسئولان این هزینه خسارات نکاشت به مبلغ واقعی خود برسد.
وی با بیان اینکه خسارت نکاشت به حساب بیش از ۱۴ هزار کشاورز شهرستان اصفهان واریز شده، اضافه کرد: این مبالغ برای کشاورزان سایر شهرستانها در شرق اصفهان نیز واریز میشود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان ابراز امیدواری کرد که با انتقال آب دریا برای صنایع اصفهان، برداشت آب صنعت از رودخانه زایندهرود در آینده نزدیک متوقف شود.
به گزارش مهر، براساس آخرین آمارها، ذخیره سد زایندهرود تا روز پنجشنبه چهاردهم مهر ۱۵۰ میلیون مترمکعب، ورودی به آن هفت متر مکعب بر ثانیه و خروجی ۲۰.۷ مترمکعب بر ثانیه اعلام شد.
آنطور که پیش تر مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان اعلام کرد در سال زراعی گذشته (مهر ۱۴۰۰- شهریور ۱۴۰۱) مجموع ورودی به سد زایندهرود حدود ۹۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان نزدیک به ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب به بخش کشاورزی شرق و غرب اصفهان اختصاص یافت.