به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، مسعود خوانساری در پنجمین دوره اهدای نشان و تندیس کارآفرینی امینالضرب اظهار داشت: بیش از ۱۳۷ سال از تاسیس اتاق بازرگانی تهران میگذرد. حضور موثر در انقلاب مشروطیت، کمک به کشور در قحطی، حضور فعال در جبهههای جنگی و حضور فعال در اقدامات در جهت عبور از کرونا بخشی از فعالیتهای مهم اتاق بازرگانی بوده است. علاوه بر این، ساخت اولین راهآهن، ساخت صنعت برق، اتومبیلهای سبک و سنگین، لوازم خانگی، لوازم بهداشتی، تاسیس مدرسه، مسجد و بیمارستان در دورافتادهترین بخشهای کشور بخش دیگری از فعالیت اتاق بازرگانی بوده است.
وی ادامه داد: هر میزان که کارآفرینان آن سوی آب در ذهن مردم تبدیل به ستاره شدهاند، کارآفرینان داخلی مورد بیتوجهی قرار گرفتند. بخشی خصوصی به قدر فعالیتهای خود مورد توجه قرار نگرفته است. در ۲۰ سال اخیر این وضعیت با افزایش درآمدهای نفتی اوج گرفته و عرصه بر فعالین بخش خصوصی تنگتر شده است. در شرایط تحریم، بخش خصوصی به کسب و کار و معیشت مردم که اولویت امروز ما است کمک میکند. در این دوران پرآشوب بخش خصوصی ایستاده و اجازه افزایش بیکاری را نمیدهد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در حالی که افرادی با فروش ارزهای دریافتی در آن سوی آبها ویلا و خانه خریدهاند، بخش خصوصی در داخل کشور ایستاده و به فعالیت خود ادامه میدهد. در میان لیستهایی که از فاسدین اقتصادی منتشر میشود نام فعالین متعهد کشور دیده نمیشود اما متاسفانه در پس ادبیات پوپولیستی همه را در یک صف قرار میدهند و تر و خشک را با هم میسوزانند.
خوانساری تاکید کرد: فسادهای حاصل از سیاستهای غلط اقتصادی، بخشنامههای متعدد، سیاستهای ارزی، بر هم زدن رقابت، واگذاریهای کارشناسی و بدتر از آن بازپسگیریهای سیاسی به چرخه فساد در کشور کمک کردند. حاصل این وضعیت، رونق گرفتن کار سوءاستفادهگران است که تصویر کارآفرینان را خراب میکنند. رسالت ما این است که تصویر واقعی کارآفرینان و بخش خصوصی کشور را نشان بدهیم.
وی با انتقاد از برخی موضعگیریهای سیاسی منفعتطلبانه گفت: زمان سیاستگذاری منفعتطلبانه و اینکه برای مدت کوتاه انتخاباتی، همه و نظام را تخریب کنیم، نیست. فعالین اقتصادی امروز را باید از فعالترین تجار تاریخ ایران دید. وضعیت دو دهه اخیر خلاصهای از همه ناراستیهای تاریخ تجارت در ایران است با این وجود کارآفرینی در کشور ادامه دارد. از غرب تا شرق هیچ اقتصادی بدون توجه به بخش خصوصی به پیشرفت معناداری نرسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: راهاندازی بیمارستان کارآفرینان، مدرسه کارآفرینی یا فعالیتهای فرهنگی مانند چاپ و پخش کتابهای فاخر اقتصادی صورت گرفته تا الگوهای واقعی و بومی را در اختیار نسل جوان قرار دهد. بخش خصوصی بالنده و سرافراز کشور میتواند در فراز اقتصاد کشور برای توسعه قرار گیرد؛ این مهم با اعتماد عمومی به اقتصاد جامعه صورت خواهد گرفت.