Categories: بورس

سال ۹۹ ، سالی متفاوت

به گزارش تجارت گردان به نقل از  بازار سرمایه (سنا)، نوید خاندوزی ضمن اشاره به جهش‌های بی‌سابقه ابتدای سال گفت: رشدهای هیجانی در ابتدای سال، در حالی رخ داد که شاهد ریزش بازارهای جهانی و قیمت ۱۳ هزارتومانی دلار در سامانه نیما بودیم، اما بازار سرمایه در عجیب‌ترین شرایط ممکن رشد می‌کرد که عاملی جز هجوم نقدینگی نداشت.

 این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه موج نقدینگی در ابتدای سال گذشته با تصور اینکه بازار سهام، گزینه‌ای جذاب و ارزان برای سرمایه‌گذاری است وارد بازار شد، گفت: نکته دیگر اینکه این جریان پول با دانش کم وارد شد و با این آگاهی پایین روند ورود پول با سرعت بیشتری در ماه‌های بعدی ادامه داشت.

خاندوزی با اشاره به اینکه در آن دوران تب بازار سرمایه همه جامعه را در برگرفته بود، گفت: اکثریت مردم بدون دانش و آگاهی دل به دریای بازار سرمایه زدند، البته در آن‌سو هم برخی بی‌تدبیری‌ها و اتفاق‌هایی رخ داد که همگی دست‌ به‌ دست هم داد تا بازار سرمایه کشور پنج ماه عجیب را در تاریخ خود ثبت کند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه مجموع موارد بالا جریان ۵ ماهه ابتدای سال را رقم زد، ادامه داد: اگر قرار بود مکانیزم درست عرضه و تقاضا در بازار آن دوران اجرا می‌شد، باید حقوقی‌ها در یک مقطع مناسب که بازار کشش لازم را داشت اقدام به عرضه سهام می‌کردند، اما این اتفاق رخ نداد و این روند دائم به تعویق افتاد و قیمت‌ها را به نقاط بسیار بالایی رساند.

 وی در ادامه مرور روزهای اوج بازار و رسیدن به دوران ریزش گفت: با رسیدن قیمت‌ها به سطوحی بسیار غیرمنطقی و در همان روزهای اوج که تقریباً از نیمه‌های تیرماه بود حقوقی‌های بزرگ، دولت، سهامداران عدالت همگی به‌عنوان چند دست قوی عرضه وارد بازار شدند و در یک نقطه‌ای تقاضا ضعیف و عقب‌نشینی کرد، همان نقطه بود که ریزش شدیدی قیمت‌ها آغاز شد.

 خاندوزی با تأکید بر اینکه همان هیجان پولی که باقدرت و طوفانی وارد بازار شد در آن دوران تصمیم گرفت با همان قدرت و شدت از بازار خارج شود، ادامه داد: این خروج پول دردناک باعث شد سال ۹۹ هرچند در برهه‌ای از زمان شیرین باشد اما زیان‌های تلخی را هم به همراه داشته باشد.

 وی  با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران بسیاری در دوران اوج قیمت‌ها بدون تحلیل و صرفاً هیجانی وارد بازار شدند و هم‌اکنون ضررهای سنگینی را تجربه می‌کنند، تصریح کرد: البته اگر سرمایه‌گذاران دارایی‌های بنیادی و ارزشمندی را انتخاب کرده باشند، قطعاً با توجه به انتظارات تورمی می‌توان پیش‌بینی کرد طی دوره‌های زمانی بلندمدت می‌توانند زیان‌ها را جبران و حتی به سود هم برسند، چون اقتصاد کشور تورمی است. از سویی دیگر اهالی قدیمی و باسابقه بازار سرمایه می‌دانند که همیشه ضررهای بازار سرمایه در همین بازار جبران می‌شود مشروط بر اینکه با دانش و عقلانیت حرکت کنیم.

فتحنایی

Recent Posts

گامی بلند در مسیر اجرای عدالت؛ محکومیت دو ابربدهکار بانک سرمایه به پرداخت خسارات ناشی از جرم

دو ابربدهکار بانک سرمایه علاوه بر محکومیت به رد اصل مال، به پرداخت خسارات ناشی…

8 ساعت ago

کاهش مصرف کک در ذوب آهن اصفهان گامی در جهت تولید فولاد سبز

معاون برنامه‌ریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان، از کاهش سالانه ۲ هزار تن دی‌اکسید کربن…

9 ساعت ago

«نصب نیرو» تندیس سیمین جایزه ملی مدیریت پروژه را کسب کرد

شرکت نصب نیرو در دوازدهمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران رتبه نخست را برای…

9 ساعت ago

مزایا و چالش‌های توکن سازی ابزارهای مالی در ایران

علی مشکانی، کارشناس بازارهای مالی در یادداشتی که در اختیار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)…

9 ساعت ago

رونمایی از محصول جدید خوارزمی در حوزه فناوری نانو

همزمان با نخستین روز پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو ۱۴۰۳ (۲۰۲۴ Iran Nano) مراسم رونمایی…

10 ساعت ago

واگذاری بی‌سابقه ۴۲ هزار میلیاردی در بانک ملی ایران

هلدینگ آینده پویا وابسته به بانک ملی ایران در اجرای سیاست‌های کلان نظام در راستای…

10 ساعت ago