به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیین رونمایی از سامانه حمایت از خانواده زندانیان روز چهارشنبه در محل سازمان زندانها و با حضور غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، محمد مهدی حاج محمدی رییس سازمان زندانها و مدیران کل زندانهای کشور به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: هدف روزه رسیدن به تقوای الهی است و برای نیل به این مقصود صرف امساک که از خوردن و آشامیدن کافی نیست بلکه باید به فلسفه روزه داری توجه داشت.
وی ادامه داد: در روزه داری مولفه هایی نظیر امساک از خوردن و آشامیدن و انفاق و کمک های مومنانه و همچنین دوری از خودخواهی و تمرکز بر خداخواهی و دگرخواهی وجود دارد که ما را در نیل به تقوای الهی کمک میکند.
اسماعیلی با بیان اینکه خدمت در سازمان زندانها زمینه های دگرخواهی را برای شاغلین این عرصه مهیا کرده است، گفت: خدمت به زندانیان و خانواده زندانیان از جمله وظایف ما در دستگاه قضایی است؛ البته اهتمام در اجرای مأموریت حفظ و ارتقای امنیت و آسایش شهروندان با در حبس نگهداشتن افرادی که در امنیت آنها مخاطره ایجاد می کنند نیز از جمله وظایف و مأموریت های ماست.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه کم هزینهترین و موثرترین راه اصلاح مجرمین، نوع رفتار زندانبانان میباشد، گفت: اگر زندانیان احساس کنند که ما خیرخواه آنها هستیم و این مهم را از اعمال و رفتار ما درک کنند، قطعاً ما در دستگاه قضا و سازمان زندانها در نیل به مأموریت خطیر تربیت و اصلاح مجرمین و زندانیان به توفیق خواهیم رسید.
اسماعیلی با اشاره به اینکه زندان به مثابه بن بستی است که راه فرار ندارد، اما دارای راه بازگشت میباشد، افزود: باید بستر و شرایط بازگشت زندانیان به جامعه را با تجهیز شرایط و امکانات فراهم آوریم و بهترین الگو در این مسیر نوع رفتار زندانبانها با زندانیان است.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه اهتمام به امور قضایی زندانیان از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: اینکه زندانیان ببینند ما پیگیر تعیین تکلیف و روشن شدن وضعیت آنها و رفع مشکلات قضایی آنها هستیم، اثرات روحی مطلوبی در وجود آنها ایجاد میکند که این امر در اصلاح و بازگشت آنها به جامعه موثر میباشد.
وی با اشاره به موضوع اشتغال زندانیان و توفیقات سازمان زندانها در رسیدن به این هدف، اظهارداشت: تحقق اشتغال ۵۰ درصدی زندانیان در سال گذشته و هدفگذاری برای اشتغالزایی ۸۰ درصدی آنها در سال جاری موضوع بسیار پراهمیتی میباشد که مورد تأکید ریاست قوه قضاییه نیز قرار دارد و این امر در موضوع توجه به وضعیت خانواده زندانیان نیز بسیار مثمر ثمر است.
سخنگوی دستگاه قضا یادآور شد: از خیرین و مردم کمک بگیرید از نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی مساعدت بگیرید اما یکی از منابع بسیار موثر در تامین بستر حمایتی خانواده زندانیان اشتغال و درامدهای خود زندانی از حوزه اشتغال است و درآمد زندانی را از معبر سامانه حمایت به دست خود زندانی برسانید.
اسماعیلی با اشاره به اقدام حاج محمدی رییس سازمان زندانها در تقدیر و تکریم خانواده مدیران و پرسنل سازمان زندان ها، ضمن قدردانی از این اقدام پسندیده، با ارائه لوح تقدیری از خانواده حاج محمدی تقدیر کرد.
اشتغال زندانیان در سال گذشته به رقم ۵۴ درصد رسید
محمدمهدی حاج محمدی، رییس سازمان زندانها، نیز در ادامه ضمن تبریک فرا رسیدن حلول ماه مبارک رمضان و با اشاره به اولویتهای ۱۲ گانه این سازمان در سال ۹۹، گفت: در سال گذشته اولویتهایی اعلام شد و ما تاکیدمان بر بحث اشتغال بود و هدفگذاری ۵۰ درصدی را برای اشتغال زندانیان معین کردیم و تلاش شد که این امر محقق شود. به واسطه توجه مدیران کل زندانها، رقم اشتغال زندانیان در سال گذشته به رقم ۵۴ درصد رسید.
حاج محمدی اظهار داشت: با توجه به تأکیدهای رییس قوه قضاییه، هدفگذاری امسال سازمان زندانها، اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ چشم انداز سازمان زندان ها، اجرای سند تحول قضایی است، افزود: در سال ۱۴۰۰ علاوه بر آنچه در سال قبل اعلام کردیم، چهار اولویت اصلی مدنظر است. یکی اشتغال ۸۰ درصدی است و بحث دیگر رسیدگی به خانواده زندانیان و تلاش بیشتر برای اجرای دقیق تر تفکیک و طبقه بندی زندانیان است و اولویت دیگر ما اصلاح بزهکاران و مقوله توبه است.
رئیس سازمان زندانها تاکید کرد: بنا بر تاکید رییس قوه قضاییه بحث توجه به خانواده زندانیان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است زیرا صرفا محافظت و مراقبت از زندانیان اهمیت ندارد، بلکه باید به خانواده زندانیان نیز توجه داشت و مراقبت کرد که مبادا آنها نیز گرفتار چرخه جرم شوند.
وی با بیان اینکه توجه به خانواده زندانیان به کار ما روح می دهد، گفت: اگر به زمینههای جرم و امور خانواده زندانیان توجه نکنیم، تلاشهایمان در امر بهبود وضعیت زندانیان موثر واقع نمیشود.
حاج محمدی با بیان اینکه خانواده زندانیان مستحق توجه و دلسوزی هستند زیرا در جرم سرپرست خانواده بی تقصیرند، اظهار داشت: یکی از تاکیدهای ویژه رئیس قوه قضاییه اجرای حبس زندانیان تحت مراقبت های الکترونیکی است و توسعه استفاده از پابندهای الکترونیکی نیز در راستای توجه و اهمیت به خانواده زندانیان است که در دستور کار مجدانه ما در سال ۱۴۰۰ است.
دسترسی آسان، عدالت توزیعی، در اختیار بودن اطلاعات بهروز خانوادهها برای متولیان، سرعت در ارائه خدمت، هدایت هدفمند حمایتها از جمله ویژگی های این سامانه است تا تمامی خانواده های زندانیان بتوانند جهت بهره مندی از خدمات حمایتی از آن استفاده کنند.