سامانه مودیان طبق فراخوان‌ها از آبان اجرایی می‌شود

 سید احسان خاندوزی در اجلاس سراسری مدیران مالیاتی کشور که درمشهد برگزارشد، اظهار کرد: گزارش عملکرد شش ماهه مالیاتی امیدوارکننده است. لذا جا دارد از همه تلاش‌های شما بزرگواران قدردانی و تشکر کنم. وی افزود: انتخاب سازمان مالیاتی در جشنواره شهید رجائی به عنوان دستگاه برتر در حوزه ساماندهی امور مالیاتی انتخاب کاملا دقیق و کارشناسی بود، زیرا این کارنامه تحقق یافته‌ای است که در سال‌های گذشته شروع شد و برنامه‌ها و زمینه‌سازی‌ها و شروع قرارداد‌ها در آن وجود داشته و در سال‌های گذشته زحمات زیادی برای آن کشیده‌اند، اما اینکه سازمان مالیاتی در دولت سیزدهم بتواند در مدت کوتاهی از بذر و دانه به میوه برسد ارزش بالایی دارد. رسیدن به این اعداد و ارقام نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه است.

وزیر امور اقتصادی و دارائی بیان کرد: ما و شما به سمت چشم‌اندازی در حال حرکت هستیم و اگر در این مسیر تا حد ممکن همگرا و هم‌نظر نباشیم، نمی‌توانیم در مقابل فشارها، موانع، مقاومت‌ها و بازدارنده‌هایی که در مسیر اصلاحات نظام مالیاتی وجود دارد ایستادگی کنیم.

خاندوزی خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین ارکان‌های اصلاح در دولت و نظام بودجه‌ریزی کشور و هم در نظامات اداری و انضباط مالی کشور فارغ از اینکه تأثیرات بودجه‌ای خواهد داشت یا نه، حرکت به سمت اصلاح نظامات مالیاتی است.

وی اضافه کرد: تقریبا هیچ کشوری که از لحاظ اقتصادی مترقی باشد، سراغ نداریم که بدون اصلاح نظام بودجه‌ای و مالیاتی خود توانسته باشد به پیشرفت اقتصادی و پیشرفت پایدار دست پیدا کند.

وزیر امور اقتصادی و دارائی گفت: اصلاح نظام بودجه و مالیات به جهت گره خوردن با منافع طبقه‌ای از جامعه که طبقه پرشماری نیستند، اما پرصدا هستند ودسترسی و نفوذ‌های خوبی نیز دارند جزو اصلاحات ویژه و راهبردی و پر مناقشه همه اقتصاد‌هاست و اگر تاریخچه مالیاتی نظامات مختلف را مطالعه کنیم نشان می‌دهد این مسیر پر از فراز و نشیب و همراه با مقاومت است.

خاندوزی اظهار کرد: این چشم انداز و حرکت به سمت قله را به عنوان سند توافق بین ما و خودتان در نظر بگیرد. ما در دوره‌ای، مسئولیت اجرایی را بر عهده داریم که دولت خود خواهان این تحول است.

وی افزود: امروز خدا را شاکرم که هم رئیس جمهور و هم تیم اقتصادی دولت کاملا با علم به اینکه این اصلاح لازم و کاملا آزاد منشانه و با حریتی که ناشی از عدم تعلق و وابستگی خود بدنه و ستاد اقتصادی دولت است، این اجازه را به ما می‌دهند که دست اندرکار یکی از اصلاحات مهم اقتصادی کشور باشیم. وزیرامور اقتصادی و دارائی بیان کرد: این چشم‌اندازی است که جایگاه و مختصات و موقعیت خود را ببینیم و مسیر پیشرفت اقتصادی ایران را به نحوی پیش ببریم که در سال‌های آینده از سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به عنوان نقطه عطف نظام مالیاتی کشور یاد کنند.

خاندوزی خاطرنشان کرد: مزیت دوم این است که تعامل بین بخش‌ها و دستگاه‌های اقتصادی در این دوره این اجازه را به ما می‌دهد که بتوانیم با سرعت بیشتری مسیر اصلاح را طی کنیم. وقت قابل توجهی از روسا و وزرای پیشین صرف مناقشه‌ها، بحث‌ها و جدل‌ها شده است، اما امروز در نقطه‌ای هستیم که این همگرایی بین بخش‌ها سبب می‌شود که بتوانیم به سمت داده محوری با سرعت حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: این همگرایی یکی از ویژگی‌هایی کم‌سابقه‌ای است که بین بخش‌ها وجود دارد. قرار است مالیات را براساس مالیات هوشمند و عادلانه‌ای وصول کنیم. ما باید بتوانیم تغییر پارادایم در نظام مالیات ستانی را از شیوه‌های سنتی به سمت نظام هوشمند پیش ببریم.

وزیر اقتصاد گفت: سامانه مودیان طبق فراخوان‌هایی که انجام شد و مصوبه سران سه قوه است، از آبان ماه اجرایی خواهد شد. این مورد به جهت نو بودن نیاز به انرژی بیشتری دارد و باید هنرمندانه و دقیق انجام شود تا موجب سوتفاهم و ساختن روایت‌های غلط در فضای رسانه‌ای نشود.

خاندوزی تصریح کرد: نکته دوم این است که چه محتوا‌هایی که در ماده ۹۷ است و چه هدف‌گیری که اساسا وجود دارد را به سمتی ببریم که پرونده‌های کم ریسک را کنار بگذاریم و وقت و انرژی خود را به سمت پرونده‌های پرریسک، بزرگ و دارای اولویت ببریم. نکته سوم مسئله برون‌سپاری است، اکنون که به سمت هوشمندسازی و عادلانه شدن پیش می‌رویم باید به سمت مجموعه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برویم، زیرا آن‌ها می‌توانند کمک حال سازمان امور مالیاتی باشند.

وی ادامه داد: مسئله دیگری که در سیاست‌های دولت به درستی تاکید شده این است که مالیات‌ستانی و مالیات عادلانه باید با نگاه تاثیرات آن بر تولید و کسب وکار‌ها باشد. از روز نخست بار‌ها گفته شده است که مالیات ستانی که منجر به تضعیف بنیه کشور و بی‌انگیزگی فعالان اقتصادی، صنعتی و … شود، پایدار نخواهد بود.

وزیر اقتصاد گفت: از شما مدیران خواستارم ظرف یکی دوماه آینده مسئله ماده ۱۸۶ را به صورت کاملا برخط حل شود. ما نیازمند این هستیم که به تولیدکنندگان خود انگیزه دهیم. در سال گذشته که لایحه بودجه اعلام شد، برخی می‌خواستند قاعده‌ای را به پا کنند که ۶۰ درصد افزایش مالیاتی به معنای ۶۰ درصد فشار بیشتر بر تولیدکننده است. خوشبختانه جهت‌گیری کشف فرار مالیاتی نشان داد رویکرد دولت فشار به رسمی‌ها و قانون‌مند‌ها نیست بلکه نرخ برای آن‌ها پایین‌تر است.

خاندوزی اظهار کرد: انتظار داریم تا پایان سال بتوانیم گزارشی را به رئیس جمهور ارائه کنیم تا بخش قابل توجهی از معوقات مالیاتی وصول یا تعیین تکلیف شود.

خاندوزی با اشاره به اینکه ما امروز باید از فرصت بسترسازی استفاده کنیم، اظهار داشت: یکی از منابع بزرگ تولید رانت‌های غیر مولد در طول سال‌های گذشته این است که واسطه گری‌ها و سوداگر‌ها در بازار‌های مختلف به چنان درآمدی رسیدند که تولیدکنندگان ما نتوانستند برسند که در سال دوم دولت باید جلوی آن‌ها گرفته شود.

فتحنایی

Recent Posts

توسعه صنعت پتروشیمی در افق برنامه هفتم

طبق پیش‌بینی برنامه هفتم قرار است ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن فعلی…

5 ساعت ago

حمایت صندوق کارآفرینی امید از خریداران محصولات صنایع دستی

صندوق کارآفرینی امید با حضور در چهاردهمین نمایشگاه صنایع دستی کرمانشاه از خریداران محصولات صنایع…

5 ساعت ago

ادامه درخشش بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و کسب ۷ درصد تراکنش‌های پذیرندگی

سهم بازار بزرگترین بانک قرض‌الحسنه کشور از تراکنش‌های پذیرندگی به ۷.۳۴ درصد افزایش یافت.

5 ساعت ago

برگزاری مراسم معارفه دکتر علی جباری به عنوان مدیرعامل جدید بیمه ایران با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی

مراسم معارفه دکتر علی جباری به عنوان مدیرعامل جدید بیمه ایران با حضور وزیر امور…

5 ساعت ago

بانک سپه قهرمان مسابقات المپیاد ورزشی شبکه بانکی کشور شد

ورزشکاران بانک سپه با کسب ۵ مدال طلا، دو مدال نقره و دو مدال برنز…

5 ساعت ago