گروه : صنعت،معدن وتجارت
شرکت فولاد اقلید پارس در تاریخ ۹ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و شرکتهای سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، معدنی و صنعتی چادرملو و بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) به ترتیب با ۵۱، ۳۰ و ۱۹ درصد سهامداران شرکت فولاد اقلید پارس هستند. هدف از تاسیس این شرکت احداث یک کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال در شهرستان اقلید استان فارس است. جواز تاسیس این کارخانه در ایام نوروز ۱۴۰۱ صادر شد.
موقعیت جغرافیایی این کارخانه به طور دقیق استان فارس، شهرستان اقلید، جاده اصفهان – شیراز، سورمق روبروی دوراهی ابرکوه یزد، جاده طریق الرضا کارخانه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس است.
۴۸ پروژه بزرگ صنعتی با عنوان گروه پیشرانان پیشرفت ایران قرار است تا پایان دولت سیزدهم به نتیجه برسند. اجرای این پروژهها در راستای تحقق عدالت اجتماعی و گسترش اقتصاد بدون نفت در نقاط مختلف کشور انجام میشود و جانمایی آنها عمدتا در مناطق کمتر توسعهیافته در نظر گرفته شدهاند که فولاد اقلید پارس نیز یکی از این پروژهها است.
از تحویل زمین ۱۰۰ هکتاری تا خرید پساب اقلید
جانمایی واحد احیا مستقیم شرکت فولاد اقلید پارس با توجه به فاصله ۶ کیلومتری تا ایستگاه راهآهن، وجود خط انتقال گاز فشارقوی (خط انتقال گاز به ارمنستان) و دسترسی مناسب به جادههای مواصلاتی و فاصله مناسبی که اقلید با مراکز استانهای یزد، فارس و اصفهان دارد، در ۱۴ کیلومتری شهرستان اقلید انجام گرفت و یکم دی ماه ۱۴۰۰ زمین ۱۰۰ هکتاری کارگاه تحویل گرفته شد.
میزان سرمایهگذاری این پروژه حدود ۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده که قرار است بخشی از آن از طریق تسهیلات بینالمللی و بخشی دیگر از طریق سهامداران شرکت تامین شود.
در همین حال تمهیداتی نیز برای تامین آب موردنیاز این پروژه پس از بهرهبرداری اندیشیده شده است. در این راستا تفاهمنامه خرید پساب بین شرکت فولاد اقلید پارس و آبفای استان فارس امضا شده است. براساس این تفاهمنامه، آبفای شهرستان ۶۰ لیتر بر ثانیه از ۱۴۰ لیتر بر ثانیه خروجی پساب خود را به فولاد اقلید پارس میفروشد.
سود سالانهای که بعد از بازگشت سرمایه برای شرکت فولاد اقلید پارس در نظر گرفته شده (با شرایط فعلی بازار) بین ۴۰ تا ۴۲ درصد تخمین زده شده که در صورت تحقق عدد بسیار مناسبی در بازار سرمایهگذاری است. ضمن اینکه قرار است پروژه احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس با بومیسازی ۷۵ درصدی اجرا شود.
قرارداد احداث کارخانه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس امضا شد
در تاریخ ۲۸ خرداد ماه سال ۱۴۰۱ مراسم امضای قرارداد احداث واحد احیا مستقیم شرکت فولاد اقلید پارس برگزار شد. مدیرعامل شرکت ایریتک که هم سهامدار شرکت فولاد اقلید پارس است و هم پیمانکاری احداث کارخانه آهن اسفنجی این شرکت را عهده دارد، در این مراسم گفت: طبق قرارداد امضا شده، ایریتک متعهد به احداث یک واحد ۱.۱ میلیون تنی احیا مستقیم در اقلید است. البته در زمانی که این کارخانه را تحویل بدهیم، اگر شرایط جانبی مهیا باشد، کارخانه ۱.۲ میلیون تن خروجی هم میتواند داشته باشد، همانطورکه کارخانههای ۸۰۰ هزار تنی احداث شده توسط ایریتک تا ۹۵۰ هزار تن هم تولید میکنند. بنابراین کارخانه فولاد اقلید پارس هم تا ۱.۲ میلیون تن تولید خواهد داشت. زمانبندی اجرای پروژه فولاد اقلید پارس ۳۶ ماهه است که شامل ۳۳ ماه احداث و ۳ ماه راهاندازی است اما سعی میکنیم ۶ ماه این زمان را کاهش دهیم و طی ۳۰ ماه آینده پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.
رضا شریفی مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس هم در این مراسم گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان تامینکننده مواد اولیه (سنگ آهن) در پروژه فولاد اقلید پارس حضور دارد و سهامدار آن است.
مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس نیز در این مراسم گفت: با صحبتهای انجام شده با سهامداران اصلی این پروژه، امیدواریم در آینده شاهد راهاندازی فازهای بعدی مانند فولادسازی و صنایع وابسته باشیم.
آخرین وضعیت احداث کارخانه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس
اما درباره آخرین وضعیت اجرای پروژه فولاد اقلید پارس از زمان امضای قرارداد احداث واحد احیا مستقیم در ۲۸ خرداد ماه تاکنون، محمدرضا خزایی سرپرست روابط عمومی شرکت فولاد اقلید پارس توضیح داد: کارگاه پروژه در ۲۹ تیر ماه افتتاح شد و یک مرداد ماه حدود ۳۰۰۰ تن میلگرد خریداری و جهت استفاده در پروژه به محل کارگاه ارسال شد. شرکت ایریتک کار احداث کارخانه را آغاز کرده است و این پروژه با توجه به قرارگیری آن در پروژههای گروه پیشرانان پیشرفت ایران، برای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اهمیت ویژهای دارد و جزو پروژههای اولویتدار محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه از قبل بسیاری از اسناد موردنیاز پروژه فولاد اقلید پارس تهیه و آماده شده بود، سرعت اجرای این پروژه نسبت به پروژههای مشابه بیشتر است و طبق برنامه این پروژه باید طی ۳۳ ماه به بهرهبرداری برسد. مشکلات تامین مالی این پروژه هم برطرف شده است.
خزایی با اشاره به اینکه چالش تامین آب موردنیاز این پروژه از طریق امضای تفاهمنامه برای خرید پساب اقلید برطرف شده است، افزود: در حالی که نیاز کارخانه به آّب حدود ۵۰ لیتر بر ثانیه برآورد میشود، برای خرید ۶۰ تا ۷۰ لیتر بر ثانیه پساب تفاهمنامه امضا شد و قرار است در تصفیهخانه اقلید نیز ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کنیم تا آب به صورت تصفیه شده به سمت کارخانه ارسال شود. همچنین قصد داریم با سرمایهگذاری در پروژه انتقال آب خلیج فارس که در فاز سوم آن، آب خلیج فارس به سمت شیراز و اصفهان خواهد آمد، این آب به سمت اقلید نیز بیاید تا مورد استفاده کارخانه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس قرار بگیرد. سایر صنایع استان فارس مانند پتروشیمی فارس و فولاد غدیر نیریز نیز به دنبال انجام چنین کاری هستند.
به گفته سرپرست روابط عمومی شرکت فولاد اقلید پارس حدود ۱۵۰۰ نفر در زمان احداث کارخانه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس در این پروژه مشغول به کار خواهند بود. در زمان بهرهبرداری از این کارخانه نیز اشتغال مستقیم آن حدود ۵۰۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم آن هم بیش از ۲ هزار نفر برآورد میشود.
منبع: ماین نیوز
https://tejaratgardan.ir/?p=199916