به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت مهندسی ساختمان نفت در نشستی خبری با اشاره به اقدامات انجامشده در دولت سیزدهم افزود: عزم جدی این شرکت شتاب بخشی به توسعه زیرساختهای صنعت نفت بهویژه در بخش پاییندستی است و برای تحقق این برنامه طرحهای احداث پتروپالایشگاه جدید شهید سلیمانی در بندرعباس، احداث پالایشگاه خوزستان و همچنین تکمیل طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در دستور کار این شرکت قرار دارد.
احمدی برآورد اولیه برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را ۱۱.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: جهت تأمین منابع مالی این پروژه از روشهای مختلف از جمله اخذ فاینانس، منابع مالی بانکها و جذب سرمایه مردمی بهرهگیری خواهیم کرد و تمام سعیمان این است که با بهکارگیری حداکثری از توان سازندگان داخلی و حمایت از تولید داخلی، با کاهش وابستگی به بیگانگان به توسعه صنایع داخلی و ایجاد اشتغال کمک کنیم.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت این پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود به تعریف ۲ میلیون پروژه پتروپالایشگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، راه برای اجرای این طرحها هموار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: احداث پالایشگاه خوزستان به ظرفیت ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام با برآورد اولیه ۴.۵ میلیارد دلار از دیگر طرحهای مهمی است که در این دولت احیا شده و در سال ۱۴۰۱ عملیات طراحی و اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: با بهرهبرداری از مرحله اول طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که به منظور ارتقا کیفیت محصولات تولیدی و نوسازی پالایشگاه است، عملیات تکمیلی این پروژه را آغاز خواهیم کرد. میزان سرمایه لازم جهت بخش تکمیلی این طرح حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو میباشد.
احمدی گفت: با یک برنامهریزی منظم در طی ششماهه گذشته، تمامی طرحهای در دست اقدام را فعال کردهایم که از مجموع ۳۵ طرح سنواتی ۲۶ طرح و پروژه را خاتمه و تسویه حساب کردیم و ۹ طرح باقیمانده را طی ۶ ماه آینده تسویه خواهیم کرد. هماکنون در بیش از ۷ پروژه در دست اجرای شرکت، بالغ بر ۸ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند که حسب برنامهریزی انجامشده و پروژههای تعریفشده جدید این رقم به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: بر اساس فرامین مقام معظم رهبری، در اجرای پروژهها معتقد به داخلی سازی و حمایت حداکثری از سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستیم و طی چهار ماه گذشته در رابطه با ۷ طرح در دست اجرا را فعال کردهایم و پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهایم. با بررسی مشکلات و تحلیل آنها مسائل را یک به یک حل کردهایم و در رابطه با تأمین مواد اولیه و تولید خطوط لوله را داخلی سازی کرده و در این راستا حدود ۶۳ هزار تن تختال به ارزش بالغ بر ۱,۲۶۱ میلیارد تومان سفارش تولید دادهایم و ۵۴ هزار تن باقیمانده را تا خرداد سفارش خرید خواهیم داد که به این ترتیب درمجموع با سفارش ۱۰۷ هزار تن به ارزش بیش از ۲.۱ هزار میلیارد تومان خرید از سازندگان داخلی حمایت جانانهای خواهیم کرد که ۶۳ هزار تن خریداری شده و مابقی تا اردیبهشت سال آینده تأمین خواهد شد.
وی با اشاره به تعامل و تلاش مضاعف وزیر محترم نفت، معاون محترم وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، اعضای محترم دولت، نمایندگان محترم مجلس و اعضای هیأت مدیره شرکت و تمامی متصدیانی که با واقعاً تلاش جهادی انجام داده و میدهند کمال تقدیر و تشکر را دارم. امیدوارم که بارقههای امید، انگیزههای جوشش، کار و تلاش، رونق اقتصادی را برای این طرحها و کشور به وجود آورد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: با یک برنامهریزی منسجم توانستیم ۳ پروژه بزرگ خط لوله و ۳ مگا پروژه پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی را تعریف و عملیات طراحی و اجرای آن را از ابتدای سال ۱۴۰۱ در این شرکت آغاز خواهیم کرد.
به گفته وی، این پروژهها شامل خط لوله سوخت تابش (از رفسنجان / بیرجند / تا مشهد) به طول ۹۵۰ کیلومتر با سرمایه ۳۷۲ میلیون یورو با تأمین مالی بانک ملت، خط لوله سوخت رفسنجان یزد و تأسیسات مربوطه به طول ۲۲۰ کیلومتر و با سرمایه ۲۲ میلیون یورو و ۱,۴۰۰ میلیارد تومان و خط لوله انتقال سوخت پارس و تأسیسات جانبی به طول ۴۰۰ کیلومتر و با سرمایهگذاری ۱۰۶ میلیون یورو با تأمین مالی بانک تجارت است.
احمدی افزود: طرح دیگر، توسعه اسکله ۵۰۰۰ تنی قشم است. همچنین بزرگترین واحد تقطیر کشور در پالایشگاه آبادان به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز را در نیمه اول سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسانیم.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: در مجموعی اختصاص ۱۶.۵ میلیارد یورو به طرحهای پالایشی، پتروپالایشی و خطوط انتقال فرآوردههای نفتی، ۴۸۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.
وی گفت: پروژه بندرعباس- سیرجان- رفسنجان ۲۶ اینچی و به طول ۴۰۰ کیلومتر احداث خواهد شد و فراوردههای نفتی تولیدشده در پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج فارس را به مناطق مختلف کشور انتقال خواهد داد.
احمدی پروژه دیگر این شرکت را تلمبهخانه آبادان-ماهشهر عنوان کرد و گفت: این طرح به دلیل عدم تأمین مالی در گذشته انجام نشده بود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به اینکه خوشبختانه ۲ میلیون بشکه طرح پتروپالایشگاهی تعریفشده و منتظریم که کار آغاز شود، افزود: پتروپالایشگاه شهید سلیمانی ۲۰ درصد دولتی خواهد بود و ۸۰ درصد به بخش خصوصی واگذار خواهد شد اما روند اجرای پتروپالایشگاه های خصوصی سرعت ندارد و از همین رو پتروپالایشگاه شهید سلیمانی توسط دولت انجام خواهد شد تا سوخت مورد نیاز کشور تأمین شود.
وی ادامه داد: اجرای این پروژه ۵ ساله خواهد بود و عملیات طراحی، مهندسی و تحصیل زمین و مطالعات باید در یک سال آینده انجام شود و بعد از آن اجرای پروژه انجام خواهد شد.
وی در رابطه با اشتغال ایجاد شده در طرحهای فعلی و پیشرو افزود: در پروژه پالایشگاه آبادان به طور مستقیم ۷ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شدهاند و در پروژههای آتی نیز بیش از ۱۶ هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد. همچنین میزان اشتغال غیر مستقیم ایجاد شده دو تا دو و نیم برابر میزان مستقیم آن خواهد بود.
احمدی در پاسخ به مهر در رابطه با آخرین وضعیت پتروپالایشگاههای بخش خصوصی گفت: ما در خدمت بخش خصوصی، چه از نظر فنی و چه از نظر مشورتی هستیم ولی چون پتروپالایشگاههای مذکور متعلق به بخش خصوصی هستند از میزان پیشرفت پروژههایشان اطلاعی نداریم.
وی در رابطه با ساخت پالایشگاه در خارج از کشور گفت: یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای در ونزوئلا سالها قبل توسط شرکت ملی پالایش و پخش تعریف شده بود که اخیراً نیز مذاکراتی شروع شده است که هر وقت نهایی شد جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.