Categories: اقتصادی

سرمایه گذاری ۲۱۰هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی در سال آینده

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، سید حمید پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه درنشست علنی امروز (سهشنبه، ۲۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی،گفت: گزارش ۷۲ هزارصفحه ای سازمان برنامه تقدیم مجلس ودیوان محاسبات شده است لذا علاوه بر اینکه لایحه بودجه ۹۹ به موقع تقدیم مجلس شد گزارش شرکت ها نیز یک ماه زودتر حاوی عملکرد سال ۹۷ و شش ماهه نخست سال ۹۸ شرکت ها و بودجه تفصیلی سال ۹۸ و همچنین گزارش ارزیابی عملکرد به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

وی افزود: چند نکته در مورد شرکت ها حائز اهمیت است که ازآن جمله در مورد شرکت های زیان ده بوده و سازمان برنامه و بودجه آن ها را شفاف کرده است و تعداد شرکت های زیان ده از ۶۹ شرکت به ۱۰۴ شرکت را نمایش داده است.

پورمحمدی یادآور شد: ما محدودیت هایی در این بخش داریم، طبق قوانین پایه اگر شرکتی زیان ده باشد ظرف ۲ سال باید تعیین تکلیف شود در حال حاضر صدا و سیما یا شرکت های آب و فاضلاب زیان ده هستند اما اصرار در نمایش زیان دهی ما را دچار مشکل می کند بنابراین به کمک کمیسیون تلفیق بودجه باید به راهکارهایی برسیم تا قید قانونی متزلزل نشود.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: سعی شده در گزارش بودجه آمار پرسنلی تمامی شرکت ها در سامانه ثبت و سپس تقدیم مجلس شود تا دقیق تر درباره آن ها قضاوت کنیم. افزایش حقوق پرسنل شرکت ها مانند دولتی ها ۱۵ درصد، دیده شده لذا هیچ شرکتی نمی تواند اضافه بر آن افزایش حقوق داشته باشد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر گزارش شرکت هایی که بیش از ۵۰ درصد سهام دارند برای اولین بار گزارشی در مورد شرکت هایی که  دولت در آنها کمتر از ۵۰ درصد  سهام دارند هم به مجلس ارائه شد. همچنین بودجه مناطق آزاد تقدیم مجلس شد.

پورمحمدی در توضیح بودجه شرکت ها گفت: بودجه شرکت ها ۱۴۸۰ هزار میلیارد تومان است که از مجموع ۳۸۲ شرکت، ۱۰۴ شرکت زیان ده هستند مانند شرکت های آب های منطقه ای، راهداری، آب و فاضلاب، برق و غیره، از این میان دو شرکت GTC وبانکملی ۲۰ هزارمیلیاردتومان زیان داده اند که ناشی از تسهیلات تکلیفی و قیمت تکلیفی کالاهاست، این شرکت ها عموما خدمات دولتی را ارائه می دهند.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در مورد ۱۲ درصد برداشت از صندوق توسعه ملی در سال گذشته گفت این رقم به عنوان بدهی دولت تلقی می شود، از محل صندوق توسعه ملی و با ارائه ضمانت به سازمان برنامه و بودجه به صندوق این میزان پرداخت می شود.

پورمحمدی با بیان اینکه تبصره ۱۴ برای شفاف کردن یارانه ها اختصاص یافته، افزود: از سال اول منابع هدفمندی کفاف نمی داد لذا مجلس تکلیف کرد که ما در فرآورده های نفتی که صادر می‌کنیم را نیز به عنوان منابع هدفمندی قید کنیم.

وی بیان داشت شرکت‌ها برای سال آینده ۲۱۰ هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه گذاری خواهند کرد.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در پایان تاکید کرد: متاسفانه تکالیف فرابودجه ای موجب زیان دهی شرکت ها شده است، در مورد مالیات ها نیز باید بگوییم که مالیات و سود سهم از سوی سازمان امور مالیاتی از شرکت ها برداشته می شود و تاخیری در مورد آنها وجود ندارد.

فتحنایی

Recent Posts

حضور همراه اول در ایپاس ۲۰۲۴ با ارائه سرویس‌های نوین ارتباطی

همراه اول با حضور در نمایشگاه ایپاس ۲۰۲۴ و ارائه خدمات نوین سازمانی، فرصتی برای…

18 ساعت ago

آشنایی با برنامه‌های شرکت نستله برای توسعه مهارت‌های شغلی جوانان / نستله و توانمندسازی نسل جوان برای آینده‌ای پایدار

نسل جوان به‌ عنوان یک نیرو محرکه موثر برای بازآفرینی و ساخت آینده‌ای بهتر برای…

18 ساعت ago

افتتاح ساختمان جدید شعبه انقلاب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در خرم‌آباد

با حضور دکتر «سید سعید شمسی‌نژاد»، ساختمان جدید شعبه انقلاب اسلامی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران…

19 ساعت ago

خدمات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران رضایت مردم را جلب کرده است

حجت‌الاسلام و المسلمین «سید احمدرضا شاهرخی» در دیدار با دکتر «سید سعید شمسی‌نژاد» گفت: بانک…

19 ساعت ago

شخصا با ساخت مسکن کوچک متراژ موافقم

رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه طرح ساخت مسکن کوچک متراژ طرح خوبی…

19 ساعت ago

ساختار وصول مطالبات در بانک توسعه تعاون تقویت شود

شصت و نهمین جلسه شورای معاونین بانک توسعه تعاون با حضور مدیر عامل،معاونین و روسای…

20 ساعت ago