سرمای زودهنگام بر نوسان قیمت گوجه فرنگی دامن زد

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از رشد ۳۰ تا ۵۰ درصدی محصولات باغی خبر داد و گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی تولید محصولات باغی بیش از پیش‌بینی‌ها بود.

او افزود: اگرچه به سبب شرایط طبیعی و وضعیت اقلیمی تولید میوه‌های درجه ۳ بیش از پیش‌بینی بود، اما کارخانه‌های فرآوری تمامی این محصولات را جذب کردند و مشکلی در این ارتباط نداریم.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران ادامه داد: با توجه به وضعیت مناسب برداشت محصولاتی همچون کیوی، انار، سیب و … نگرانی از حیث نوسان چشمگیر قیمت در بازار نیست.

شادلو با اشاره به اینکه برداشت مرکبات در حال انجام است، گفت: عمده برداشت پرتقال از آذر آغاز می‌شود و همواره بیشترین زمان برداشت نارنگی به ماه‌های مهر، آبان و آذر اختصاص دارد که اگر سرمای شدید و تغییر جوی قابل ملاحظه‌ای رخ ندهد تولید این محصولات نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری خواهد داشت.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با تأکید بر صادرات محصولات باغی گفت: با توجه به رشد چند برابری تولید نسبت به سال قبل نگران انباشت محصول در سردخانه‌ها هستیم که امیدواریم با بهبود شرایط صادرات بخش مازاد این محصولات به بازار‌های هدف صادر شود تا باغداران علاوه بر هزینه‌های نگهداری و جمع‌آوری به یک سود حداقلی برای تأمین معیشت خانوار خود دست یابند در غیر این صورت به سبب ازدیاد عرضه تعادل بازار بر هم می‌خورد.

شادلو ادامه داد: هر چه از فصل برداشت محصولات دور می‌شویم به دلیل افزایش هزینه‌های نگهداری و ضایعات با نوسان ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت در بازار روبرو می‌شویم که این امر کاملاً طبیعی است.

او درباره آخرین تحصولات بازار میوه در آستانه شب یلدا گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید پیش‌بینی می‌شود که نوسان چشمگیری در بازار رخ ندهد و تنها ممکن است به سبب ازدیاد نسبی تقاضا برخی میوه‌های پر طرفدار همچون انار، هندوانه، خرمالو و … با نوسان جزئی در بازار روبرو شود.

سرمای زودهنگام بر گرانی گوجه فرنگی دامن زد

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران درباره علل گرانی گوجه فرنگی در بازار گفت: طبق روال همه ساله با جابجایی فصل تولید از مناطق سردسیر به مناطق گرمسیر قیمت گوجه فرنگی با نوساناتی در بازار روبرو می‌شود، اما امسال سرمای زودهنگام و بارندگی‌های مکرر و بیش از نرمال در مناطق سردسیری تولید را زودتر متوقف کرد و به عبارتی دیگر بوته‌های گوجه فرنگی را از بین برد که این امر تا حدودی بر التهاب بازار دامن زد.

او ادامه داد: با برداشت گوجه فرنگی در مناطق گرمسیری و عرضه به بازار در هفته‌های آتی پیش‌بینی می‌شود که بازار این محصول به تعادل برسد هرچند در ۶ ماه گذشته گوجه فرنگی چنان دچار رکود بازار شده بود که برداشت آن برای تولیدکننده مقرون به صرفه نبود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در پایان صادرات گوجه فرنگی را یکی دیگر از عوامل نوسان قیمت در بازار برشمرد و گفت: با توجه به رشد چشمگیر محصولات جالیزی و باغی صادرات امری ضروری است چراکه توقف آن می‌تواند منجر به رکود و زیان کشاورزان شود ضمن آن که در شرایط فعلی صادرات گوجه فرنگی به طور محسوس در حال انجام است.

فتحنایی

Recent Posts

مدیرعامل پتروشیمی ایلام منصوب شد

با حکم رشید قانعی؛ مدیرعامل پترول، یوسف شریفی به عنوان مدیرعامل پتروشیمی ایلام منصوب شد.

5 ساعت ago

بازدید وزیر نفت از شرکت پتروشیمی پارس

وزیر نفت به همراه جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت، ضمن بررسی روند تولید شرکت…

5 ساعت ago

آگهی مزایده فروش سهام شرکت فن آوری ارتباطات همگرارایانه

شرکت جهان ارقام پارس (سهامی خاص) به شماره ثبت ۵۰۲۵۲۵ متعلق به بانک ایران زمین…

5 ساعت ago

ارائه خدمات بانکداری اینترنتی متناسب با نیاز شرکت ها و مشتریان بزرگ در بام سازمانی

با توجه به اهمیت مشتریان بزرگ شامل شرکت ها، نهادها و هلدینگ های بزرگ اقتصادی،…

5 ساعت ago

مراسم اجرای پویش مهر بانک سپه در استان تهران برگزار شد

مراسم ارسال بسته های لوازم التحریر اهدایی بانک سپه به دانش آموزان مناطق کم برخوردار…

6 ساعت ago