به گزارش تجارت گردان ، مسیح کشاورز در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه در کشور ما آزمایش بهداشت و سلامت برنج ۱۶۰ مولفه شیمیایی دارد، افزود: یکی از این مولفهها آزمایش سطح سم آرسنیک در برنج است.
وی ادامه داد: سطح استاندارد سم آرسنیک برنج عدد مشخصی است که در صورت بالاتر بودن از این سطح برنجها برای واردات از سوی مراجع بهداشتی و استاندارد پذیرفته نمیشود.
کشاورز با تاکید بر اینکه سطح استاندار جهانی سم آرسنیک در برنج ۲۰۰ PPM است، افزود: بر اساس استاندار کشور ما این سطح نباید بیش از ۱۲۰ PPM باشد.
وی اظهار کرد: همچنین در کشور ما اندازهگیری سطح کل آرسنیک موجود در محصول، مبنای سلامت قرار میگیرد در حالی که در جهان تنها سطح آرسنیک معدنی مورد توجه است.
کشاورز در توضیح بیشتر گفت: سطح آرسنیک کل شامل؛ آرسنیک معدنی و آرسنیک غیر معدنی است که در تمام جهان سطح آرسنیک معدنی مبنای سلامت محصول است، اما در ایران به دلیل نبود امکانان آزمایشگاهی دقیق، سطح آرسنیک کل سنجیده میشود.
وی تصریح کرد: به این ترتیب آرسنیک موجود در برنجهای وارداتی کشور بسیار کمتر از استاندارد جهانی است.
کشاورز یادآور شد: ما رصد سطح آرسنیک در برنج از کشور مبدا واردات و مزرعه تا سفره مردم را انجام میدهیم به این معنی که آزمایشات برای اندازهگیری این سم از مزرعه آغاز و در کارخانههای برنج ادامه و تا رسیدن به بازار داخلی کشور ادامه مییابد.
به گفته وی؛ این سختگیرها موجب شد تا تجار مجبور شوند به سراغ برنجهای بروند که به دلیل آرسنیک پایین قیمت بالاتری دارند.
کشاورز از درخواست واردکنندگان برنج به مراجع تصمیمگیری برای افزایش سطح آرسنیک مورد قبول وزارت بهداشت و سازمان استاندارد خبر داد و گفت: برای ارزانتر شدن قیمت درخواست افزایش سطح استاندارد آرسنیک موجود در برنج را دادهایم.
وی سطح مورد درخواست برای افزایش سم آرسنیک در برنجهای واردتی را بیش از ۱۵۰ PPM عنوان کرد.
امیر سرتیپ علی ملک معاون پدافند غیرعامل کشور در راس هیاتی یازدهم آبانماه ۱۴۰۳ ضمن…
مهرداد دهداری مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس از سوی وزیر…
به پاس تلاش های موثر شرکت فولاد اکسین خوزستان در اجرای پروژه ها درسالهای اخیر و…
همایش تخصصی تعالی در آستانه یازدهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی کشور به میزبانی شرکت…
در پی انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر «انتشار گاز فسژن در پتروشیمی کارون،…