×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی روز شنبه پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، افزود: امروز بحث تعطیلات عید نوروز  و سفرهای نوروزی در ستاد ملی کرونا مطرح شد، وزیر بهداشت در مورد اینکه سفرها می تواند بسیار خطرناک باشد و باعث انتقال ویروس به خصوص ویروس جهش یافته شود استانهای مختلف را درگیر می کند، در این جلسه صحبت کرد.

وی با بیان  توصیه وزارت بهداشت این است که سفرهای غیرضروری انجام نشود. گفت: اکنون وضعیت اکثر استانهای کشور با ثبات است اما سفرها می تواند وضعیت را بدتر کند و ممکن است موج جدید شکل بگیرد. بنابراین سفرها تا جای ممکن اصلا نباید صورت بگیرد، درست است که مردم تحت فشار هستند، سه عید می گذرد که مردم مسافرت مناسبی نداشته اند، سال ۹۸ سیل بود، سال ۹۹ کرونا و امسال هم کرونا هست. این مسائل باعث افزایش مشکلات روحی و روانی می شود و مردم آسیب پذیرتر شوند اما با توجه به خطر بیماری تا جای ممکن باید سفرها صورت نگیرد تا بتوانیم امسال هم با شرایط ثابت بگذاریم و  از سال آینده که واکسیناسیون کامل تر می شود، می توانیم به مسافرت برویم. قطعا سالهای بعد می توانیم تعطیلات بهتری داشته باشیم و همراه با عزیزان خود سفر کنیم مبادا به علت بیماری عزیزانمان در کنار ما نباشند.

رئیسی افزود: امروز این موضوع در ستاد ملی کرونا بحث شد. نظر برخی اعضای ستاد که مصوب شد این بود که در شهرهای قرمز و نارنجی کاملا سفر ممنوع شود و سایر شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل های بسیار سختگیرانه بتوانند سفرهای ضروری داشته باشند ولی همچنان تقاضا داریم سفرهای غیر ضروری را نداشته باشند و امسال هم تحمل کنند و سفرها ممنوع باشد.

وی گفت: بنابراین سفر به شهرهای قرمز و نارنجی کاملا ممنوع است و به سایر شهرها در صورت ضرورت با رعایت پروتکل های سختگیرانه می توانند سفرهای ضروری را داشته باشند.

رئیسی افزود: این خبر هم اعلام کنم که یکی دور روز پیش ۲۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسیه دیگر وارد کشور شد. هفته گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم نیز از چین وارد شد. محموله های جدید هم به سرعت می رسد و به تدریج تزریق می شود.

وی گفت: یکی از نگرانی هایی که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام می کنند این است که با شروع واکسیناسیون، دولت ها و مردم به جای اینکه بر رعایت اصول بهداشتی کنترل کرونا تمرکز کنند ذهن آنها فقط به سمت واکسیناسیون منحرف شود.
رییسی ادامه داد: اگر پروتکل ها رعایت نشود و سایر اقدامات برای کنترل بیماری صورت نپذیرد، واکسیناسیون در شرایط و زمان کوتاه خیلی مفید نیست زیرا همه مردم طی یکسال واکسینه نمی شود همچنین برای اثربخشی واکسیناسیون باید ۷۰ درصد مردم کشورها و دنیا واکسینه شوند تا ایمنی جمعی خوبی ایجاد شود و البته مدت زمانی هم طول می کشد تا واکسن اثر بگذارد. توصیه می شود با ورود واکسن از سایر اقدامات پیشگیرانه غافل نشویم.

گردش ویروس جهش یافته در اکثر استانها
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره وضعیت کرونا در کشور گفت: در خبرها هم آمده که وضعیت کرونا در استانهای مختلف در مجموع روند با ثبات است اما گردش ویروس انگیسی تقریبا در اکثر استانها اتفاق افتاده است. 
وی ادامه داد: استان خوزستان وضعیت متفاوتی دارد و همچنان روند صعودی دارد. مردم خوزستان دین بزرگی به کشور و همه ما دارند زیرا مدافعان این سرزمین در نخسیتن روزهای جنگ بودند که شجاعانه، با صبوری و شجاعت بالا ایستادگی کردند. امیدوارم در مبارزه با این ویروس هم پر قدرت بایستند و این ویروس را مغلوب کنند.
رئیسی گفت: شادگان در خوزستان یکی از شهرهای خوزستان بود که ابتدا میزان بیماری بالا رفت و جزو اولین شهرهایی بود که درگیر جهش ویروس شد اما با افزایش رعایت پروتکل ها خوشبختانه به خوبی وضعیت را کنترل کردند و اکنون شادگان روند نزولی دارد. این نشان می دهد اگر دست به دست هم دهیم و پروتکل ها را با سختگیری رعایت کنیم می توانیم این ویروس را شکست دهیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: یکی از استانهای دیگر که نگرانی داریم استان چهارمحال و بختیاری است. نشانه هایی در این استان می بنییم که نیاز است دقت بیشتری در مورد آن انجام شود، گرچه هنوز خیلی میزان بیماری در این استان بالا نرفته است اما بابد مراقب باشیم که ویروس انگلسی جایگزین ویروس ووهان نشود.
وی ادامه داد: موارد غالب ویروس در کشور هنوز ویروس قبلی ووهان است اما بیم آن می رود با توجه به قدرت سرایت بالا ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور غالب شود. استان قزوین و البرز هم باید بیشتر مراقبت کنند. در هر صورت بسیار امیدوارم با افزایش رعایت پروتکل ها این ویروس را کنترل می کنیم.
رئیسی گفت: به طور کلی روند بیماری در کشور با ثبات است اما حتما باید دقت کنیم. خبر خوب دیگر این است که در استانها شمالی با مدیریت خوبی که انجام دادند، روند بمیاری رو به کاهش است البته هنوز خطر کاملا رفع نشده است اما اگر همین طور درصد رعایت پروتکل ها کاهش پیدا نکند هفته های آینده استانهای شمالی هم با ثبات می شوند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.