به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هفته ای پر خبر را پشت سرگذاشت؛ بطوری که یک سری سلسله خبرهایی با محتوای سفرهای نوروزی در راس اخبار قرار گرفته و جزو پر بیننده ترین مطالب قرار گرفت که در ادامه به شماری از آنها همراه با دیگر مطالب متنوع حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره می شود.
سفرها نباید انجام شود
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بارها بر مخالفت وزارت بهداشت بر سفرهای نوروزی تاکید کرد که تا حد امکان و به هیچ وجه این سفرها نباید انجام شود تا شرایط کشور به ثبات برسد. هرچند او نیز گفت که در شهرهای زرد و آبی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی بسیار سختگیرانه، سفرهای ضروری امکانپذیر است، اما چگونگی سفر به این مناطق را تعیین تکلیف نکرد.
وزیر بهداشت نیز مردم را قسم داده به سفر نروند و البته علی اصغر مونسان وزیر گردشگری نیز اعلام کرده تابع تصمیمات ستاد است. همه این اخبار در شرایطی است که امکان رزرو هتل و تور و پرواز و قطار در شهرهای قرمز و نارنجی وجود دارد.
قرار است ۲۵ اسفند ماه تصمیم نهایی دولت درخصوص سفرهای نوروزی اعلام شود؛ اما به نظر می رسد این زمان بسیار دیر است؛ زیرا بسیاری از افراد که خواهان سفر هستند از مدت ها قبل اقدام به برنامه ریزی و رزرو تور و یا بلیط هواپیما و یا هتل کردند. اخبار حاکی از این است که سفر با خودور شخصی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است، اما می توان با هواپیما، قطار و حتی اتوبوس به شهرهای قرمز و نارنجی رفت و تعطیلات را گذراند.
مردم برای رفتن به سفر چند ماه صبر کنند
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مردم تا چند ماه دیگر و تا زمانی که به درصد قابل قبولی از واکسیناسیون علیه کرونا برسیم، صبر کنند و به سفر نروند.
سادات افزود: عقل حکم می کند تا زمانی که به درصد قابل قبولی از واکسیناسیون علیه کرونا برسیم مردم به سفر نروند و دورهمی نداشته باشند تا بیماری کووید ۱۹ بیشتر از این در بین ما مرگ به همراه نداشته باشد.
وی با بیان اینکه واکسن کرونا در حال تولید شدن در کشور و همچنین وارد شده است، اظهار داشت: مردم کشورمان تا کنون تاب آوری خوبی داشتند و با ما همکاری کردند اما از آنها می خواهیم که باز هم صبر داشته باشند.
لاری با تاکید بر اینکه تجربه یک سال اخیر نشان داد هرجا تجمعی اتفاق می افتد و شیوه نامه های بهداشتی رعایت نمی شود بیماری کووید ۱۹ شیوع می یابد، تصریح کرد: بهمین دلیل همیشه توصیه وزارت بهداشت این است که مردم سفر و تجمع نکنند و دورهمی نداشته باشند.
نمایشگاه گردشگری برلین با حضور ایران گشایش یافت
غرفه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بینالمللی گردشگری ITB برلین با حضور معاون گردشگری به صورت مجازی افتتاح و تا ۲۲ اسفند ماه جاری در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
ولی تیموری معاون گردشگری کشور گفت: نمایشگاه ITB برلین بزرگترین رویداد گردشگری جهان به شمار میآید و ضمن دارا بودن نقشی مهم در معرفی مقاصد گردشگری دنیا، بستری گسترده برای تعامل و تبادل افراد حرفهای در این حوزه ایجاد کرده است.
او افزود:به دلیل بحران انتشار ویروس کرونا، اگرچه صنعت گردشگری دنیا دچار رکود شده و سفر با محدودیت همراه است اما این موضوع به معنی تعطیلی امور تبلیغات و بازاریابی صنعت گردشگری کشور نیست و با توجه به خلاء ها و کمبودهایی که در عرصه تصویرسازی از گردشگری ایران به عنوان یک مقصد ایمن و جذاب وجود دارد؛ حضور در نمایشگاه ITB برلین در راستای ایجاد یک تصویر مناسب در صنعت گردشگری ایران صورت پذیرفته است.
معاون گردشگری گفت: حضور در این نمایشگاه باعث شده که در شرایط فعلی انتشار کرونا چراغ گردشگری جمهوری اسلامی ایران روشن بماند و کشورمان به عنوان یکی از مشتریان دائمی نمایشگاه برلین در یکی از مقاصد قدیمی و اصلی خود که بازار اروپا به شمار می آید؛ حضور ویژهای داشته باشد.
مدرسه علیا فردوس در مسیر موزه شدن
مدرسه علیا از بناهای تاریخی در فردوس است که قرار بود موزه نسخ خطی در این مجموعه کمنظیر برای بازدید عموم راهاندازی شود و این طرح همچنان در مسیر اجراست. این مدرسه توسط میرعلی بیک در اواخر دوره صفویه در شهر تاریخی تون و در محله میدان بنا شد و جزء مدارس چهار ایوانی است.
سردر این بنا دارای عظمت بیشتری نسبت به مدرسه حبیبیه بوده و پشت در ورودی مدرسه فضای هشتی قرار گرفته که دارای تزئینات آجرچینی است. در دو طرف آن دو فضا قرار گرفته که فضای سمت راست، مسجد این مدرسه و فضای سمت چپ مدرسه است.
فضای مسجد این مدرسه علمیه دارای تزئینات زیبای مقرنس است و همه این جذابیتها موقعیت گردشگری را برای علاقهمندان به میراث فرهنگی ایران زمین فراهم کرده و در صورت کاربری مناسب از این فضا بر جذابیت آن افزوده میشود.
سال ۱۳۹۷ بود که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، مقرر شد موزه نسخ خطی در این مجموعه زیبا راهاندازی شود اما با گذشت ۲ سال هنوز اقدامی صورت نگرفته است و مدیران از کمبود اعتبار سخن میگویند.
در حالی که این اثر ثبت ملی است و میتواند از اعتبارات ملی برخوردار شود، ایجاد نخستین موزه نسخ خطی استان فرصتی برای مرمت، احیا و معرفی این مدرسه تاریخی و جذب گردشگر به شمار میرود.
گنجینه آب مجموعه سعدآباد بازگشایی شد
موزه و گنجینه آب مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، پس از یک دوره مرمت، با حضور شماری از مسئولان وزارت نیرو و میراث فرهنگی بازگشایی شد. این موزه حدود ۳ ماه پیش به منظور مرمت و بازسازی بنای آن تعطیل شده بود، در روزهای پایانی اسفند ماه بازگشایی وآثار آن در معرض دید علاقمندان قرار داده می شود.
گنجینه آب موسسه ای است فرهنگی که در جهت جمعآوری، نگهداشت، نمایش و حفظ و احیای میراث گذشتگان در بخش های مرتبط با آب از جمله استحصال، انتقال، توزیع و بهرهبرداری و فنون به کار رفته در آن فعالیت میکند. این موزه در بخش مرکزی مجموعه سعدآباد قرار دارد و ساختمان آن متعلق به دوره قاجار است و اشیاء و آثار موجود در آن شامل اسناد و مدارکی نظیر دفترچه میراب، وقفنامهها، طومارها و همچنین ابزار و ادوات آب رسانی در دوران گذشته است.
نمایش آثار تمبر و فیلاتلیک دوران قاجار و پهلوی
حسن عمیدی رییس موزه ارتباطات ایران از افتتاح پستموزه یزد با حضور مدیرعامل شرکت ملی پست خبر داد و گفت: در این موزه اولینهای کارت پستال، تمبرهای ایران و سایر کشورها و آثار تمبر و فیلاتلیک (تمبرشناسی) دوران قاجار، پهلوی و معاصر به نمایش گذاشته میشود.
عمیدی گفت: در این پستموزه که به عنوان اولین مرکز پست موزه در استان یزد افتتاح میشود، اولین های کارت پستال، تمبرهای ایران و تمبرهای سایر کشورها در معرض دید قرار میگیرد.
عمیدی با بیان اینکه پست موزه یزد از۴ سالن اصلی تشکیل شده که شامل تمبر، اقلام فیلاتلیک/ philatelic مطالعه و ارزشگذاری اسناد پستی ارزشمند؛ شامل ورقه های پستی و پاکت نامه های دوران گوناگون تاریخ است، اظهار داشت: در سالن اول این موزه آثار دوران قاجار، در سالن دوم تمبر و اقلام فیلاتلیک دوران پهلوی و تاریخ پست هوایی، در سالن سوم اوراق پستی دوران معاصر و در سالن چهارم تمبر و اقلام فیلاتلیک ۱۲۰ کشور مختلف دنیا به نمایش گذاشته می شود.
۱۰۰ اصله نهال بهصورت نمادین در تختجمشید کاشته شد
حمید فدایی مدیر این پایگاه عنوان کرد: تختجمشید در کنار ارزشهای تاریخی از ظرفیتی زیستمحیطی و طبیعی نیز برخوردار است و باعنوان چشماندازی تاریخیـطبیعی شناخته میشود.
وی افزود: این منطقه به دلیل واقع شدن در مجاورت رودهای پر آب کُر و سیوند و حاصلخیزی خاک شرایط ویژهای را برای دشت مرودشت در طول تاریخ در شکلگیری حوزه تمدنی آن رقم زده؛ بنابراین توجه ویژه به پهنه سبز این دشت تاریخی، حفاظت و بهرهگیری از آن در اقتصاد مبتنی بر گردشگری پایدار حائز اهمیت است.
فدایی با بیان اینکه چند دهه قبل با کاشت گونههایی نظیر درختان کاج، پهنه سبزی ایجاد شده است، گفت: این جنگل مصنوعی به نام پردیس تختجمشید شناخته میشود.
منظر تاریخی هگمتانه برای ثبتجهانی رقیب ندارد
محمد حسین طالبیان معاون میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال می شود گفت: منظر تاریخی از هگمتانه تا همدان برای ثبت جهانی رقیب ندارد.
طالبیان افزود: منظر تاریخی از هگمتانه تا همدان آثار دوران باستان تا معاصر را در برمیگیرد.
وی با بیان اینکه اصل کار هگمتانه انجام شده است و به موازات تکمیل پرونده موانع نیز برداشته خواهد شد ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۰ شاهد ثبت جهانی هگمتانه باشیم.
طالبیان خاطرنشان کرد: یکصد سال گذشته در تپه هکمتانه آثار با ارزشی کشف شده است که نیازمند محل مناسبی برای نگهداری بود و مخزن امن منطقه غرب کشور در این راستا احداث شد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه سالانه یک اثر در کشور سهمیه ثبت جهانی دارد گفت: با ثبت منظر تاریخی می توانیم بهترین راهبرد را برای ثبت هگمتانه باستان تا همدان معاصر بکار بگیریم و سیر تحول را در اولین پایتخت مادها که از هگمتانه آغاز شده را به تصویر بکشیم.
کاروانسرای تاریخی عباس آباد تایباد در راه ثبت جهانی قرار گرفت
عبدالرحیم تاج محمدی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد در شرق خراسان رضوی گفت: کاروانسرای تاریخی عباس آباد این شهرستان در فهرست پیشنهادی برای ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی قرار گرفته است.
تاج محمدی افزود: این اثر که در ۲۵ کیلومتری جاده تایباد – تربتجام قرار دارد، یکی از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان و مربوط به دوره تیموری و صفوی است که با شماره ۲ هزار و ۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: کاروانسراهای تاریخی نمونه ای برجسته از معماری ایران قدیم به شمار می روند و نقش مهمی در زمان خود داشته اند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد گفت: بنای تاریخی رباط عباس آباد به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای خاص، کمترین آسیب انسانی به آن وارد شده و از نکات برجسته آن ۲ حیاطی بودن آن و دارا بودن حوض انبار است و قرار گرفتن این بنای تاریخی در مسیر کشور افغانستان به ایران از سوی مرز دوغارون می تواند گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود جذب کند.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون هفت اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار تاریخی ملی ایران ثبت شده است.
پیکره خسرو پرویز ثبت ملی شد
امید قادری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان استان کرمانشاه از موافقت با ثبت ملی پیکره خسرو پرویز و چهار میراث منقول استان خبر داد و گفت: روز یکشنبه ۱۷ اسفند در جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول کشور با ثبت ملی پنج اثر از مواریث منقول کرمانشاه موافقت شد.
وی افزود: پیکره خسروپرویز(کُلِ جوبِر)، تابوت سنگی دوران تاریخی، تابلو نقاشی شهادت امام حسین(ع) و حضرت علی اکبر(ع)، تابلو نقاشی امام حسین(ع) و زعفر جنی، تابلو نقاشی شمایل حضرت ابوالفضل (ع) در شط فرات از جمله این موارد ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه با اشاره به اهمیت حفاظت و صیانت داشته های تاریخی با ارزش استان و انتقال آن به نسلهای آینده، تصریح کرد: جمع آوری پرونده این داشتههای فرهنگی به صورت مستمر در دستور کار کارشناسان این اداره کل قرار دارد و در جلسات ثبت ملی کشور ارایه خواهد شد.
سرقت نافرجام از موزه هفت تپه
عدنان غزنوی فرماندار شوش از سرقت نافرجام از موزه هفت تپه این شهرستان خبر داد و گفت: خوشبختانه این سرقت با هوشیاری پرسنل نگهبان موزه، بینتیجه ماند و هیچ یک از آثار تاریخی موزه به سرقت نرفت.
غزی افزود: این سرقت توسط افراد ناشناس ساعت ۴:۴۵ دقیقه بامداد امروز (یکشنبه) رخ داد.
وی ادامه داد: این سرقت زنگ خطری بزرگ برای حفاظت از موزههایی است که از توجه و امکانات کافی برخوردار نیستند.
فرمانر شوش افزود: به واسطه قوانین یگان حفاظت میراث فرهنگی، نگهبانان موزهای امکان استفاده از سلاح را برای محافظت از موزه ندارند.
کاروانسرای تاریخی عباس آباد تایباد در راه ثبت جهانی قرار گرفت
عبدالرحیم تاج محمدی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد در شرق خراسان رضوی گفت: کاروانسرای تاریخی عباس آباد این شهرستان در فهرست پیشنهادی برای ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی قرار گرفته است.
تاج محمدی افزود: این اثر که در ۲۵ کیلومتری جاده تایباد – تربتجام قرار دارد، یکی از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان و مربوط به دوره تیموری و صفوی است که با شماره ۲ هزار و ۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. کاروانسراهای تاریخی نمونه ای برجسته از معماری ایران قدیم به شمار می روند و نقش مهمی در زمان خود داشته اند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد گفت: بنای تاریخی رباط عباس آباد به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای خاص، کمترین آسیب انسانی به آن وارد شده و از نکات برجسته آن ۲ حیاطی بودن آن و دارا بودن حوض انبار است و قرار گرفتن این بنای تاریخی در مسیر کشور افغانستان به ایران از سوی مرز دوغارون می تواند گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود جذب کند.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون هفت اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار تاریخی ملی ایران ثبت شده است.
مقدمات ثبت جهانی بلوار طاقبستان را فراهم میکنیم
مهدی عبدالمالکی رییس سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: با برگزاری نمایشگاهی از ۹۹ اثر فاخر از بلوار طاقبستان در دفتر ملی یونسکو، مقدمات ثبت جهانی این بلوار زیبا را فراهم میکنیم.
عبدالمالکی گفت: به عقیده کارشناسان این بلوار ۳.۵ کیلومتری در دنیا بی نظیر است و ما هم با برگزاری جشنواره عکس «گلاریژان» بنا داشتیم بخشی از زیباییهای بلوار طاقبستان را به تصویر بکشیم.
وی سال ۱۴۰۰ را سال توسعه فضاهای ورزش همگانی در شهر دانست و گفت: در بهار سال آینده در هر منطقه شهرداری یک پیست دوچرخهسواری ساخته و یا احیا میشود.
عبدالمالکی با اشاره به اینکه توسعه ورزش همگانی یکی از ضرورتها برای کرمانشاه است، افزود: علاوه بر دوچرخهسواری در رشتههای مانند بسکتبال، والیبال و سایر رشتههای و با همکاری مسوولان مربوطه برنامههای زیادی را اجرایی میکنیم.
وی ادامه داد: سازمان فرهنگی بعد از ورود به حوزه کارآفرینی شهری و توانمندسازی افراد در مناطق حاشیهنشین شهر، فرهنگسرای دولتآباد را راهاندازی کرد و در سال آینده هم فرهنگسراهای کرناچی و حکمتآباد به بهرهبرداری میرسد تا علاوه بر توانمندسازی و درآمدزایی به بهبود رفتار مردم در حاشیه شهر کمک کند.
دهکده گردشگری جزیره لارک ۷۰ درصد پیشرفت دارد
علی رضا نصری فرماندار قشم گفت: دهکده گردشگری جزیره لارک با اعتبار ۳۴۰ میلیارد ریال تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
نصری افزود: طرح هادی، نصب مبلمان، جداره کشی، بازسازی باغها، کف سازی، نصب نمادهای مختلف، ایجاد پارک و رینگ گردشگری دور جزیره از جمله طرح های در حال انجام است.
وی ادامه داد: ساخت سالن مسافری و سایبان این طرح گردشگری با اعتبار هشت میلیارد ریال توسط بنیاد علوی و با هدف افزایش سفرها به لارک و ارتقای حوزه اقتصادی مردم این جزیره ساخته میشود. این قسمت از طرح عمرانی تا نیمه تابستان ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
وی تاکید کرد: ساخت واحدهای مسکونی در کنار دهکده گردشگری لارک نقش مهمی در رونق و اشتغال ساکنان این جزیره دارد.
نصری افزود: دولت تدبیر و امید در تلاش است تا پایان دوره دولت دوازدهم، گردشگری و اقتصاد جوامع محلی را در جزیره های لارک و هنگام ارتقا دهد.
پرندهنگری؛ ظرفیت سربه مهر بوشهر
تنها ردپایی از گردشگران پرندهنگر در طبیعت به جای میماند اما اگر بگوییم رونق این شاخه گردشگری برای استانی چون بوشهر توسعه اقتصاد خرد و روستایی ماندگار به بارمیآورد، سخن به اغراق نگفتهایم، اما اکنون این ظرفیت به عنوان پرطرفدارترین شاخه اکو توریسم، همچون رازی سر به مهر ماندهاست.
اکنون و پس از گذشت ۲ دهه از شناخت این شاخه اکوتوریسم در ایران، اگر نگوییم دیر شدهاست، زمان آن است تا با یادآوری داشتههای بوشهر دراین زمینه، اهمیت بهره بردن از آن را در اقتصاد گردشگری یادآوری شود.
محمد پاپری عضو کمیته ثبت پرندگان ایران میگوید: درآمدزایی پرندهنگری باعث میشود تا روستاییان خود برای حفاظت پرندگان و زیستگاه آنها پیش قدم شوند، زیرا منشا برکت فراوانی برای معاش آنها است.
پاپری گفت: هرچند پرندهنگری توریسمی فرادولتی است، به امکانات زیرساختی نیازی ندارد و علاقهمندان میتوانند پای به این عرصه بگذارند اما دستگاههای دولتی نیز هر یک برای فراهم کردن این زمینه نقشی به عهده دارند که اگر به خوبی از پس آن برآیند رونق این شاخه گردشگری در بوشهر آغاز میشود.
او که خود افسر محیطدار سوم حفاظت محیط زیست بوشهر است، باور دارد که سازمان محیط زیست استان بوشهر تنها لازم است حفاظت از پرندگان و زیستگاه آنها را به خوبی انجام دهد و مشارکت بیشتر مردم را در این زمینه جذب کند، در این صورت با فراهم آوردن شرایطی امن، شاهد گونههای بیشتر پرندگان و رفتارهای طبیعی بیشتری از آنها خواهیم بود.
ورود خودروهای غیربومی به شیراز از ۲۵ اسفند ۹۹ ممنوع است
عبدالرضا قاسم پور جانشین استاندار فارس در ستاد مقابله با کرونا گفت: بر اساس مصوبه این ستاد، ورود خودروهای با پلاک غیر بومی حتی هم استانی از ۲۵ اسفندماه به شیراز ممنوع است.
قاسم پور افزود: به طور کلی، سفر با خودرو شخصی به شیراز در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ ممنوع است تا از شیوع کرونا پیشگیری شود.
وی ادامه داد: علاوه بر جلوگیری از ورود خودروهای متخلف به شیراز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای آنها جریمه اعمال میشود.
جانشین استاندار فارس در ستاد مقابله با کرونا در عین حال گفت: براساس دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا، سفر با قطار، هواپیما و تورهای گردشگری به شیراز به شرط اسکان در مراکز اقامتی مجاز مورد تایید میراث فرهنگی کشور و رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانعی ندارد.
وی افزود: درهای مراکز گردشگری شیراز هم قرار است در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ با شرایطی خاص به روی بازدیدکنندگان باز باشد.
پذیرش مسافر در مهمانسراهای دولتی مازندران ممنوع شد
استانداری مازندران، پذیرش مسافر در مهمانسراهای بخش دولتی این استان در ایام نوروز ۱۴۰۰ را به منظور مقابله با همهگیری ویروس کرونا، ممنوع اعلام کرد.
استانداری مازندران طی بخشنامهای به تمامی دستگاههای اجرایی استان ابلاغ کرد که با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و از جمله در مازندران و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به منظور ریشهکن کردن بیماری کووید ۱۹، واحدهای اقامتی دستگاههای دولتی استان در ایام نوروز امسال، حق پذیرش مسافر را ندارند.
رقیه صفری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وضعیت شکننده این استان در برابر بیماری کووید-۱۹، گفت که در راستای مقابله با همهگیری ویروس کرونا، واحدهای اقامتی در دستگاههای دولتی از پذیرش مسافر منع شدند.
صفری تاکید کرد: این بخشنامه تکلیفی حاکمیتی برای تمامی دستگاه های دولتی و مجموعه های اقامتی آن است و تا عادی شدن شرایط اجتماعی و ریشه کن شدن ویروس کرونا، همچنان ادامه خواهد داشت.
وی اظهار داشت که سفر به مازندران در ایام نوروز امسال الزاماتی دارد که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دستوراالعمل مربوط به این امر را به بخش خصوص و واحدهای اقامتی استان اعلام کرده است.