×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، قیمت های کاذب و جهشی که به گفته کارشناسان، بازار مسکن را حداقل برای ۱۰ سال با رکود سنگین مواجه کرده، با سقوط سنگین در برخی معاملات روبرو شده است. گزارش های میدانی خبرنگاران در گفتگو با آژانس های مسکن نشان می دهد که نرخ نجومی یی که برخی از فروشندگان شایعه کرده بودند در معدود معاملاتی که صورت گرفته ۷۰ تا ۹۰ درصد و در مناطقی تا ۱۳۰ درصد کاهش داشته است.  هرچند اطلاعات دقیقی در این مورد منتشر نمی شود، صائبی نیا از بنگاه داران منطقه قصرالدشت تهران در این باره گفت: همین دیروز به سختی معامله ای سرگرفت و آپارتمانی ۶۵ متری ۶ سال ساخت حدود ۵۳۰ میلیون معامله شد در حالی که نرخی که ابتدا صاحب خانه گذاشته بود ۷۵۰ میلیون بود، البته خوب پول لازم هم بود.
 یکی دیگر از آژانس های مسکن در شهر اندیشه از معامله آپارتمانی ۱۲۰ متری نوساز به قیمت هر متر مربع ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان خبر داد که عرضه کننده ابتدا متری ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای فروش سپرده بود. روزبهانی از بنگاه داران منطقه نارمک در شرق تهران نیز گفت: هیچ خرید و فروشی نیست، راکد است با این قیمت ها معامله ای نمی شود، قیمت ها کاذب و بالا و جیب خریداران هم خالی است، همه فروشنده اند.
*سقوط آزاد نرخ اوراق مسکن  
همچنین قیمت هر برگه تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به کمترین نرخ چند سال اخیر رسید و قیمت ۳۹ تا ۴۱ هزار تومان را در چند نماد معاملاتی تجربه کرد.   اگرچه آمار غیر رسمی حکایت از حاکم شدن رکود سنگین بر بازار مسکن طی دو ماه اخیر دارد، اما در حالی که سه روز از آغاز تیر ماه گذشته، اما هیچیک از دستگاه‌های رسمی منتشرکننده آمار بازار مسکن شامل بانک مرکزی و دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به انتشار آمار بازار مسکن پایتخت طی ماه گذشته (خرداد ۹۸) اقدام نکرده‌اند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز روز گذشته از کاهش ۳۳ درصدی معاملات مسکن در تهران در خرداد ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته (خرداد ۹۷) خبر داده بود.

نتایج این فضای مبهم ناشی از عدم انتشار اطلاعات بازار مسکن از یک سو و همچنین افزایش ۱۲.۵ درصدی میانگین قیمت مسکن در تهران در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن (فروردین ۹۸) که بالاترین میزان افزایش قیمت ماهانه مسکن طی ۵ سال گذشته محسوب می‌شود، بی تمایلی خریداران و فروشندگان نسبت به حضور در این بازار و نیز ناتوانی بخش مهمی از خریداران مسکن نسبت به تهیه هزینه خرید واحد مسکونی در پایتخت و دیگر کلانشهرهاست.

رکود بازار مسکن به بازار اوراق تسهیلات مسکن نیز نفوذ کرده و سبب شده تا قیمت این اوراق طی روزهای اخیر به پایین‌ترین حد خود در چند سال اخیر برسد.

در معاملات امروز اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در فرابورس که سبب شده تا تابلوی این بازار کاملاً قرمزپوش باشد و یکی از نمادهای معاملاتی تسه شامل تسه ۹۸۰۴ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در تیرماه ۹۶) به قیمت ۳۸ هزار و ۴۶۶ تومان در کمترین قیمت و ۴۰ هزار و ۴۸۷ تومان در گران‌ترین قیمت (با میانگین ۳۹ هزار تومان) به فروش برسد و اولین نماد معاملاتی در اوراق تسهیلات مسکن باشد که ورود به کانال ۳۰ هزار تومانی را تجربه کند.

امروز همچنین در ۵ نماد معاملاتی تسه ۹۶۱۱ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در بهمن ۹۶)، تسه ۹۶۰۵ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در مرداد ۹۶)، تسه ۹۶۱۲ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در اسفند ۹۶)، تسه ۹۶۰۹ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در آذر ۹۶) و تسه ۹۷۰۱ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در فروردین ۹۷) در کمترین قیمت در بازه ۴۱ هزار تومان و در گران‌ترین قیمت در بازه ۴۲ تا ۴۴ هزار تومان به فروش رسیدند.

گفتنی است در ۷ نماد معاملاتی اوراق تسهیلات مسکن نیز فروش این برگه‌ها در کمترین قیمت در بازه قیمتی ۴۲ هزار تومان و گران‌ترین نرخ نیز در بازه قیمتی ۴۳ تا ۴۵ هزار تومان فروخته شد.

از نظر حجم معاملات نیز بیشترین تعداد خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن به اوراق تسهیلات مسکن صادره در خرداد ۹۸ (تسه ۹۸۰۳) اختصاص دارد که بیش از ۳ هزار نفر در صف خرید بوده و ۳۳ هزار و ۳۰۰ برگه خریداری کردند.

نماد معاملاتی تسه ۹۸۰۲ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در اردیبهشت امسال) با ۵ هزار و ۹۰ برگه و ایجاد صف خرید از سوی ۸۴۴ نفر دومین نماد معاملاتی در معاملات امروز اوراق تسهیلات مسکن بود.

کمترین میزان فروش این برگه‌ها نیز به نماد معاملاتی تسه ۹۷۰۹ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در آذر ۹۷) با خرید ۲ برگه از سوی یک نفر تعلق داشت.

با این حال در ۵ نماد معاملاتی تعداد برگه‌های خریداری شده در بازه هزار تا ۲ هزار برگه قرار داشت و در ۱۱ نماد معاملاتی کمتر از هزار برگه به فروش رسید. در سه نماد معاملاتی نیز کمتر از ۱۰ برگه خرید و فروش شد.در حالی که فرابورس ماهانه آمار معاملات انواع سهام، برگه‌ها، اوراق بدهی، اسناد خزانه، سهام گروه‌های مختلف بورس شامل صنعتی‌ها، شیمیایی، فلزی‌ها و …، صندوق‌های سرمایه گذاری و ابزار نوین معاملاتی را منتشر می‌کند، در خرداد ماه آماری از میزان خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن ارائه نکرده و تنها به ذکر این جمله که «اوراق تسهیلات مسکن افت حجم و ارزش معاملات را تجربه کرد»، بسنده کرده است. جمع آوری آمار منتشره در خصوص معاملات اوراق تسهیلات مسکن در خرداد ماه امسال نشان می‌دهد تنها در ۱۸ روز کاری، معاملات در این بازار انجام شد و تعداد ۴۳ میلیارد و ۶۵۲ میلیون برگه اوراق تسهیلات مسکن به ارزش ۱۴ هزار و ۷۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان (با احتساب مجموع قیمت هر برگه به اضافه ارزش ۵۰۰ هزار تومانی هر برگه برای دریافت تسهیلات مسکن) خرید و فروش شد که نسبت به ماه مشابه سال گذشته (خرداد ۹۷) کاهش ۲۱ درصدی از نظر حجم و ۴۲ درصدی از نظر ارزش معاملات را نشان می‌دهد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.