×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
سن امید به زندگی در ایران؛ ۷۶/۲ سال

 به گزارش تجارت گردان به نقل از صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار با نمایندگان سازمان‌های بین المللی حوزه بهداشت افزود: یکی از بزرگترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی و سلامت بوده است، بسیاری از جوانان ما نمی‌دانند که قبل از انقلاب چه وضعی داشتیم.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب در همه شاخص‌های سلامت وضع خوبی نداشتیم، ادامه داد: برغم آنکه در ابتدای انقلاب، جمعیت ما ۳۰ میلیون بیشتر نبود، در بسیاری از زمینه‌های درمانی حتی در پیش پا افتاده‌ترین آن ها، مجبور بودیم از امکانات خارج از کشور استفاده کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر توسعه شبکه‌های بهداشتی و درمانی گفت: دسترسی آحاد مردم به خدمات درمانی بسیار بهتر شده و مرگ و میر مادران و نوزادان کاهش یافته است.

عین‌اللهی افزود: اتفاق مبارکی که بعد از انقلاب در کشور ما در سال ۶۵ با تصویب مجلس افتاد، این بود که آموزش پزشکی به وزارت بهداشت و درمان ملحق شد و اکنون ما از کشور‌هایی هستیم که در آن سه مقوله «بهداشت»، «درمان» و «آموزش پزشکی» ادغام شده است و سبب می‌شود که جهش و پیشرفت ما در این حوزه‌ها چند برابر باشد.

وی ادامه داد: امروز ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی، هزار بیمارستان دولتی، هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی و ۲۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و ۲۲۰ هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در مقاطع کارشناسی، ارشد، دکتری و فلوشیپ در همه رشته‌ها تربیت می‌کنیم، البته ظرفیت دانشگاهی ما بیش از این است و می‌توانیم دانشجو‌های خارجی بپذیریم.

وزیر بهداشت با اشاره به توسعه شبکه بهداشت کشور گفت: در موضوع واکسیناسیون، مراقبت از مادر و کودک و رسیدگی‌های پایه سلامت با تربیت نیرو‌های بهداشتی تا دورترین روستا‌های کشور خدمت ارائه می‌شود.

عین‌اللهی با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی مدرن کشور افزود: ایران اکنون جزو چند کشور نخست استفاده کننده از درمان‌های ژنتیکی و درمان‌هایی با بهره گیری از سلول‌های بنیادی است.

وی ادامه داد: در پیوند قرنیه که رشته تخصصی خود من است با استفاده از سلول‌های بنیادی، درمان یک کار معمول شده است، در قلب و در ارتوپدی نیز به همین صورت است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در دنیا دیگر درمان را در دارو خلاصه نمی‌دانند و ژن تراپی و هورمون تراپی باید جایگزین شود، گفت: اکنون سالانه ۳ هزار پیوند عضو از پیوند قرنیه گرفته تا کلیه، کبد، مغز استخوان و پیوند قلب در کشور داریم و در زمینه بیماری‌های سرطان و بیماری‌های صعب العلاج نیز دستاورد‌های بسیار خوبی داشته ایم.

عین‌اللهی با اشاره به دستاورد‌های حوزه دارویی کشور افزود: اکنون ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور در داخل تولید و حدود ۳ درصد از خارج وارد می‌شود و امروزه دارو‌های ایرانی در کشور‌های همسایه استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه ایران وضع شده است، ادامه داد: البته این تحریم‌ها برای ما فرصت بوده است تا به این فکر بیفتیم که خودمان در داخل تولید کنیم و امروزه بسیاری از تجهیزاتی را که وارد می‌کردیم، خودمان تولید می‌کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر بی اثرکردن تحریم‌ها با تلاش متخصصان و دانشمندان ایرانی گفت: این تحریم‌ها باید تمام شود، زیرا سبب می‌شود بعضی از علوم دنیا به کشور ما نرسد، یکی از وظایف سازمان‌های بین المللی این است که عدالت را پیگیری و اجرا کنند و نگذارند بی عدالتی در حق یک ملت اتفاق بیفتد.

عین‌اللهی افزود: آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشنهاد داده است ما بسته‌ای از دارو‌های ایرانی را به سازمان ملل اهدا کنیم تا از توانمندی ایران در زمینه تولید دارو‌ها مطلع شوند.

وی با بیان اینکه امیدواریم از امکانات بهداشتی و درمانی ما در کشور‌های افغانستان، عراق و پاکستان و دیگر کشور‌ها استفاده شود، ادامه داد: امیدواریم که در زمینه بهداشت بتوانیم عامل موثری برای سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به دو سال گذشته که جهان درگیر کرونا بود، گفت: تا ۷ ماه پیش مشکل تامین واکسن داشتیم، اگرچه برخی کشور‌ها با ما همکاری کردند، اما اکنون خودمان ۶ مرکز تولید واکسن با پلتفرم‌های مختلف داریم و می‌توانیم نیاز خودمان را تامین کنیم.

عین‌اللهی با اشاره به آمار واکسیناسیون کشوری و تزریق ۱۳۵ میلیون دُز به مردم افزود: ۹۰ درصد جمعیت هدف، یک دُز؛ ۸۳ درصد، دو دُز و ۳۰ درصد، جمعیت هدف، سه دُز را دریافت کرده‌اند و همکاری مردم در این زمینه بسیار خوب بوده و وزارت بهداشت با این همکاری خوب توانسته است به این دستاورد برسد و به همه اتباع خارجی نیز بدون هیچ چشم داشتی واکسن زدیم و درمانشان را انجام دادیم.

وی ادامه داد: اکنون اواسط منحنی موج ششم قرار داریم و تا دو هفته آینده به قله موج می‌رسیم، اُمیکرون انتشار زیادی دارد و در بسیاری از کشور‌ها مرگ و میر زیادی داشته است؛ اما در کشور ما با واکسیناسیون خوبی که انجام شده است، مرگ و میر بسیار کمتر از جهان است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.