×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳

با نزدیک شدن به مرحله پایانی طرح سهام عدالت یعنی آزادسازی آن، که قدرت خریدوفروش را به سهامداران می‌دهد، دغدغه‌هایی از سوی کارشناسان و اقتصاددانان مطرح شده است. به اعتقاد کارشناسان با در نظر گرفتن ارزش بالای سهام عدالت، این آزادسازی بدون برنامه‌ریزی دقیق ممکن است باعث برهم خوردن آرامش بازار سرمایه شود.
سید جعفر سبحانی مشاور رئیس‌کل سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌و‌گو با «ایران» در این خصوص بیان کرد: با در نظر گرفتن ارزش روز سهام عدالت، شاید برخی دغدغه‌ها بابت آزادسازی معاملات سهام عدالت و برهم خوردن آرامش بازار سرمایه مطرح باشد؛ ولی دولت، سازمان خصوصی‌سازی و مجلس شورای اسلامی در حال بررسی جوانب کار هستند تا آزادسازی سهام عدالت به‌گونه‌ای انجام شود که بازار سرمایه دچار مشکل و تلاطم نشود.
وی ادامه داد: البته موفقیت در آزادسازی سهام عدالت نیازمند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در این زمینه نیز هست. ضمن اینکه یکی از اهداف تخصیص سهام عدالت به مردم، آشنایی آنها با فرهنگ سرمایه‌گذاری و سهامداری بوده و امیدواریم مردم با نگهداری این سرمایه ارزشمند، از مزایای آن بهره‌مند شوند.
وی افزود: نگهداری سهام عدالت برای دارندگان دو مزیت مهم به همراه خواهد داشت؛ امکان بهره‌مندی از سود سنواتی و نیز انتفاع از افزایش ارزش آتی سهام عدالت. کما اینکه در چند سال اخیر، هم ‌سود تقسیمی سهام عدالت و هم ارزش سبد سهام عدالت، روند افزایشی داشته است.
سبحانی در مورد راهکارهای آزادسازی معاملات سهام عدالت، گفت: هنوز جزئیات چگونگی آزادسازی معاملات سهام عدالت در مجلس مشخص نشده؛ ولی به نظر می‌رسد آزادسازی تدریجی سهام عدالت و اجرای برخی ضوابط در مورد نحوه معاملات، راه‌حلی برای جلوگیری از فشار عرضه احتمالی سهام عدالت در بازار باشد.
مشاور رئیس‌کل سازمان خصوصی‌سازی در مورد شرایط مشمولان دریافت سهام عدالت اظهار کرد: کل مشمولان و دارندگان سهام عدالت، حدود ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوده که از این تعداد، حدود ۴.۲ میلیون نفر از مشمولان فوت کرده‌اند و حدود ۶ میلیون نفر هم جزو دهک یک و دو جمعیت (افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی) هستند. شاید این احتمال باشد که آزادسازی معاملات سهام عدالت از دهک یک و دو آغاز شود ولی باید منتظر تصویب لایحه و ابلاغان ماند.
سبحانی در مورد تکلیف سهام عدالت متوفیان گفت: وراث متوفیان مشمول دریافت سهام عدالت می‌توانند با مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان دولت و ارائه مدارک، نسبت به تعیین تکلیف سهام عدالت متوفی خود اقدام کنند. البته با گذشت بیش از یک سال از اعلام شروع این کار، هنوز بسیاری از وراث متوفیان برای دریافت سهام عدالت مراجعه نکرده‌اند؛ بنابراین ممکن است در جلسات آتی شورای عالی سیاست‌های اصل ۴۴، در مورد تعیین مهلتی برای مراجعه وراث مشمولان سهام عدالت و احتمالاً ابطال سهام عدالت مشمولان متوفی که وراث آنها مراجعه نکرده‌اند، تصمیم‌گیری شود. اما فعلاً هیچ برنامه‌ای برای ثبت‌نام جدید وجود ندارد؛ ضمن اینکه دیگر سهام عدالتی هم برای ثبت‌نام جدید وجود ندارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.