×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
سهم پمپ‌بنزین‌ها در قطع زنجیره انتقال کرونا

اسفند ماه امسال بیشتر از آنکه «بوی عیدی،‌ بوی توپ» داشته باشد بوی الکل می‌دهد. کرونا به جان بساط شب عید افتاده و در این میان با کاهش رفت و آمدها، ‌کار و کاسبی پمپ‌بنزین‌ها نیز پر رونق نیست.

تا آنجا که به گفته کارگران جایگاه‌ها، ‌مراجعه برای دریافت بنزین در این روزها کاهش شدیدی داشته و به یک سوم رسیده است.

با این حال همچنان پمپ‌بنزین‌ها را به عنوان بمب‌های انتقال ویروس کرونا می‌شناسند و از همین رو هم شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در همان روزهای ابتدایی گسترش کرونا،‌ دستورالعمل مقابله با این ویروس را در جایگاه‌های سوخت منتشر کرد.

دستورالعملی که تاکید دارد تا با رعایت استانداردهایی، ‌زنجیره انتقال ویروس کرونا را در جایگاه‌های سوخت قطع کند.

این دستورالعمل شامل سوختگیری توسط اپراتور جایگاه، ‌استفاده از دستکش یکبار مصرف و همچنین ضدعفونی مداوم تاسیسات و نازل‌های سوخت می‌شود.

هر چند که به گفته اغلب کارگران جایگاه‌های سوخت، امکان سوخت‌گیری توسط آنها به طور کامل وجود ندارد زیرا هر کدام از این افراد مسوول ۴ تا ۶ نازل هستند.

از سوی دیگر مشاهدات میدانی ایرنا نیز این امر را تایید می‌کند که اغلب افراد به دلیل نگرانی از کم‌فروشی در جایگاه‌های سوخت تمایل دارند تا نازل بنزین در دست خودشان باشد.

دغدغه‌ای به نام پول نقد

با این حال، با ورود به جایگاه‌های سوخت موردی که بیش از هر چیز دیگر توجه را به خود جلب می‌کند،‌ دستکش‌هایی است که همه بر دست دارند.

رضا که حدودا ۵۰ ساله است در یکی از پمپ‌بنزین‌های مرکز شهر کار می‌کند. وی به ایرنا گفته که از همان روز اول رعایت بهداشت را در دستور کار قرار دادیم تا هم خودمان سالم بمانیم هم شهر سالمی داشته باشیم.

این اپراتور پمپ بنزین اما از کمبود دستکش گلایه دارد و می‌گوید در مواردی که دستکش پیدا نمی‌شود،‌ خودمان کسیه فریزر می‌خریم تا کرونا به مراجعان منتقل نشود.

وی مهمترین چالش این روزها در پمپ بنزین‌ها را البته رد و بدل شدن پول نقد می‌داند و تاکید دارد که با وجود ممنوعیت این موضوع اما هنوز هم افرادی بعد از سوخت‌گیری اعلام می‌کنند که تنها پول نقد دارند و این در شرایطی است که پول نقد و اسکناس یکی از مهمترین عوامل انتقال ویروس کرونا شناخته شده است.

علیرضا،‌ اپراتوری که در جایگاه دیگری مشغول به کار است آنقدر سرش شلوغ است که برای پاسخگویی به سوالات چند دقیقه‌ای زمان می‌خواهد.

وی که باید حواسش به ۴ نازل سوخت باشد،‌ در تلاش است تا خودش سوخت‌گیری را انجام دهد اما از افراد می‌خواهد در زمان سوخت‌گیری از ماشین پیاده شده و روند کار را ببینند. همچنین از مراجعان می‌خواهد خودشان کارت سوخت را در کارتخوان قرار داده و خودشان بردارند.

در مورد کارت بانکی نیز تاکید دارد که کارت توسط خود افراد در دستگاه‌های پوز کشیده شود اما رمز را خودش که دستکش به دست دارد وارد می‌کند.

علیرضا نیز از پرداخت پول نقد توسط مردم شکایت دارد و می‌گوید افراد در این زمینه همکاری نمی‌کنند.  

کوروش که تقریبا ۳۰ ساله است در پمپ بنزینی در مناطق جنوبی‌تر تهران کار می‌کند، علاوه بر دستکش،‌ ماسک نیز به صورت دارد می‌گوید که مراجعه به پمپ بنزین‌ها کم شده و از همین رو سرمان خلوت‌تر است.

وی تاکید دارد در زمان‌های شلوغی جایگاه، نمی‌توانیم خودمان سوخت‌گیری را انجام دهیم. وی نیز از افراد می‌خواهد زمان سوخت‌گیری از خودرو پیاده شوند.

کوروش علت را دو موضوع می‌داند. اول اینکه شائبه کم فروشی وجود نداشته باشد و دوم اینکه بنزین دزدی از سوی افراد به حداقل برسد.

وی اما از نحوه ضدعفونی نازل‌ها شکایت دارد و می‌گوید خودمان وسیله ضدعفونی نداریم و از شرکت نیز هر چند روز یکبار برای ضدعفونی مراجعه می‌کنند.

به گزارش ایرنا،‌ به نظر می‌رسد اغلب افراد موضوع قطع زنجیره انتقال کرونا در پمپ بنزین‌ها را جدی گرفته‌اند،‌ بیشتر از همه خود اپراتورها. با این حال کمبود تجهیزات و وسایل ضدعفونی دغدغه‌ای است که با روزهای آخر اسفند در جایگاه‌های سوخت همراه شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.