×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳
سومین کمپین زیست‌محیطی بانک مسکن در راه است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبری بانک مسکن- هیبنا، ابوالقاسم رحیمی انارکی با اشاره به اقداماتی که بانک مسکن در راستای ایفای مسوولیت اجتماعی خود انجام داده است، گفت: در این راستا سال گذشته کمپین آب و در سال جاری کمپین خاک را برگزار کرده‌ایم و برای سال آینده، برگزاری کمپین هوا را برنامه‌ر یزی کرده‌ایم تا به نحوی بتوانیم در آگاه‌سازی جامعه نسبت به وضعیت کشور در این این حوزه و مسائل اقلیمی از قبیل گرم‌تر شدن زمین و تبعات آن نقش داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه صنعت ساختمان یکی از صنایعی است که سهم بالایی در مصرف سوخت‌های فسیلی دارد، گفت: با وجود هزینه‌های سنگینی که برای ساخت‌وساز انجام می‌شود، در ایران عرف این است که پس از ۲۰ سال ساختمان را کلنگی تلقی کرده و آن را نوسازی می‌کنند. این در حالی است که با این اقدام هم سرمایه‌های ملی به هدر می‌رود و هم حجم انبوهی نخاله ساختمانی وارد طبیعت می‌شود. از این رو باید به دنبال روش‌های اصولی برای افزایش عمر بنا و در عین حال کاهش هزینه‌های ساختمانی باشیم.

رحیمی انارکی با اشاره به اینکه سازنده‌های حرفه‌ای استفاده‌کننده از فناوری‌های نوین در حوزه ساخت و ساز، تسهیلات ۱۷۰ میلیونی معادل ۲.۵ برابر سنتی‌سازها را از بانک مسکن دریافت می‌کنند، گفت: تنظیم سیاست‌های اعتباری بر مبنای روی آوردن به استفاده از فناوری‌های جدید رفته‌رفته اثر خود را نشان می‌دهد طوری که در هشت ماهه اول امسال، ۲.۲ درصد تسهیلات پرداختی از آن استفاده‌کنندگان از فناوری‌های نوین شده و ۱۷.۵ درصد نیز به سازنده‌های حرفه‌ای پرداخت شده است. با این حال همچنان سنتی‌سازها ۸۰ درصد از تسهیلات ساخت را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره از جشنواره ملی نوآوری در حوزه ساخت و ساز به همت شرکت توسعه خدمات کارآفرینی بانک مسکن، یادآور شد: این جشنواره برای تحریک ایده‌پردازی در این حوزه و کمک به تبدیل ایده‌های برتر به محصول برگزار شده و ما از نوآوران در این حوزه پشتیبانی می‌کنیم.

رحیمی انارکی با اشاره به اینکه مباحث معماری پایدار جای خود را در صنعت ساختمان کشور باز کرده و به تدریج رایج می‌شود، اظهار کرد: این موضوع که دستورالعمل معماری متناسب با اقلیم تدوین شود، در دستور کار قرار گرفته است و ذیل آن مباحثی که به کاهش مصرف انرژی منجر شود نیز لحاظ می‌شود.

به گفته وی، شرکت سرمایه‌گذاری مسکن متعلق به بانک مسکن نیز پروژه‌های جدید خود را مبتنی بر اصول ساختمان پایدار طراحی کرده و برای اولین بار از «مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)» در این پروژه‌های استفاده می‌شود. به این ترتیب قرار است موضوع گارانتی ساختمان نیز در این پروژه‌ها برای نخستین بار اجرایی شود.

به گزارش هیبنا، پروفسور بهرخ خوشنویس، دانشمند و مخترع ایرانی و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نیز در جریان برگزاری نخستین جشنواره نوآوری در حوزه ساخت و ساز، ضمن تشریح ویژگی‌های یکی از پروژه‌های خود مرتبط با صنعت ساختمان، گفت: ۲۵ سال است که روی فناوری چاپ سه‌بعدی کار می‌کنیم و در سال‌های اخیر مشخصا بر ساختمان‌سازی با استفاده از این فناوری متمرکز شده‌ام.

وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه در ایران نیز موضوع بکارگیری فناوری در امر ساخت و ساز جدی گرفته شده است، گفت: واقعیت این است که درک و اهمیت نوآوری بسیار مهم است و ایجاد فضاهایی همچون کارخانه نوآوری آزادی و پردیس فناوری توسط دولت که فضایی برای حضور استارت‌آپ‌هاست، نشان می‌دهد اهمیت این موضوع بیش از پیش درک شده است.

به گفته خوشنویس، حتی کشورهایی مانند عربستان نیز که پیش‌تر در این حوزه ورودی نداشته‌ اند، در سال‌های اخیر مراکزی برای پشتیبانی از استارت‌آپ‌ها با سرمایه‌گذاری هنگفت راه‌اندازی کرده‌اند.

این دانشمند و مخترع ایرانی با اشاره به اینکه ساختمان‌سازی در تمام دنیا هنوز از فناوری‌های روزآمد آن‌طور که باید استفاده نکرده است، گفت: در عین حال این عقب‌ماندگی در ایران به مراتب بیشتر است و باید جبران شود.

وی افزود: فناوری‌هایی در حال ایجاد است که به واسطه آن زمان اجرای پروژه‌های ساختمانی و نیروی انسانی مورد نیاز می‌تواند با فناوری چاپ سه بعدی به سرعت کاهش یابد. اما تست این پروژه‌ها فوق‌العاده پرهزینه و نیازمند سرمایه‌گذاری ویژه است.

به اعتقاد وی، این فناوری در مقایسه با فناوری‌های فوق پیشرفته خودروسازی پیچیدگی چندانی ندارد، اما هنوز آن طور که شایسته است متداول نشده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.