محمدرضا تابش، عضو سابق شورای پول و اعتبار در گفتگو با تجارت گردان دلیل عدم استقبال صرافان از عرضه ارز توسط بانک مرکزی را چنین توضیح داد: پیش از هر اظهار نظری باید این نکته را مدنظر قرار داد که حس امید به آینده به مانند گذشته نیست. علاوه بر این، تحولات به قدری سریع رقم میخورد که بازار نمیتواند بررسی دقیقی از اتفاقات داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از دلایل جهشی و افزایشی بودن قیمت ارز را میتوان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در روزهای آینده دانست، اما نباید فراموش کرد اظهار نظر مسئولان درباره تثبیت نرخ ارز در گذشته علیرغم تلاشهای صورت گرفته، بر ناموفق بودن این تصمیمات به شکلی موثر واقع شده که امروز به سختی بتوان آن را تغییر داد.
این عضو سابق شورای پول و اعتبار در این خصوص گفت: بازار بر مبنای نقل قولهای مسئولان و تحولاتی که در عرصه سیاست روی میدهد، راه خود را طی میکند، بنابراین طبیعی است با توجه به سابقه و پیشینه عملکردها تشخیص نبض جامعه و در دست گرفتن آن بسیار سخت خواهد بود.
نماینده مردم اردکان در مجلس دهم در ادامه بیان کرد: عدم استقبال صرافان از دلار عرضه شده بیشتر از تعهدات سیاسی نشات میگیرد و متاسفانه بازار به مسائل سیاست خارجی (انتخابات آمریکا) و جنجالهای داخلی معطوف شده است.
تابش دلیل عدم کاهش قیمت دلار با توجه به عرضه آن توسط بانک مرکزی را چنین مطرح کرد: این موضوع دلایل مختلفی دارد که علمای اقتصاد بارها درباره آن به بحث پرداختند. عواملی مانند تورم، نقدینگی، تحریم و عدم دسترسی به منابع ارزی در این امر موثر بوده، البته تاثیرات روانی بر افزایش یا کاهش قیمت ارز را هم نباید نادیده گرفت.
وی در این خصوص افزود: دوره اول ریاستجمهوری آقای روحانی به طور ناگهانی قیمت ارز کاهش یافت، در حالی که برای آن هیچ دلیل علمی وحود نداشت، زیرا فعل و انفعالات اقتصادی در آن دوره رخ نداد. بنابراین از آنجا که مردم این موارد را تجربه کردند ارز پمپاژ شده به بازار مورد استقبال قرار نمیگیرد.
این عضو سابق شورای پول و اعتبار در ادامه تصریح کرد: همانطور که مورد اشاره قرار دادم، فعالان این حوزه در انتظار تحولات سیاسی برای تنظیم رفتار بعدی خود هستند، اما تثبیت قیمت ارز از وظایف بنیادی بانک مرکزی محسوب میشود که باید با توسل به ابزارهایی که در اختیار دارد، آن را به نتیجه برساند.
تابش در ادامه اظهار داشت: بانک مرکزی در واقع در حال انجام وظیفه خود است و برای به ثمر رسیدن تلاشهای آن باید سیاستمداران در اظهار نظرات پولی- مالی خود به صورت علنی دقت بیشتری کنند تا ناامیدکننده نباشد. اظهار نظر برخی جنگ قدرت در کشور در این اوضاع و احوال آشفتهای که مردم با آنها روبرو هستند، به ذهن میرساند و این امر سودی برای ملت به همراه ندارد.
امیر سرتیپ علی ملک معاون پدافند غیرعامل کشور در راس هیاتی یازدهم آبانماه ۱۴۰۳ ضمن…
مهرداد دهداری مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس از سوی وزیر…
به پاس تلاش های موثر شرکت فولاد اکسین خوزستان در اجرای پروژه ها درسالهای اخیر و…
همایش تخصصی تعالی در آستانه یازدهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی کشور به میزبانی شرکت…
در پی انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر «انتشار گاز فسژن در پتروشیمی کارون،…